Dolar 32,4375
%-0.15
Euro 34,7411
%-0.66
Altın 2.441,870
%0.23
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Soyer ve Yücel’den Melih Bulu açıklaması: Zorbalığa direnenlere selam olsun

Soyer ve Yücel’den Melih Bulu açıklaması: Zorbalığa direnenlere selam olsun

CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Boğaziçi Üniversitesi’ne Ocak ayında atanan rektör Melih Bulu’nun Cumhurbaşkanı Kararnamesi ile görevden alınmasına dair sosyal medya hesaplarından açıklama yaptılar. İl Başkanı Yücel “Zorbalığa direnen gençlere ve akademisyenlere selam olsun” ifadelerini kullanırken Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer, Melih Bulu’nun bir sözünü alıntılayarak “‘Melih Bey, ‘Bu kriz 6 ay sonra çözülür” demişti. Haklıymış, çözüldü” dedi.

  • Ege Postası
  • 15.07.2021 - 12:33

EGEPOSTASI- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından, Melih Bulu Ocak ayında Boğaziçi Üniversitesi Rektörü olarak atanmıştı. Melih Bulu’nun rektör olarak atanması Boğaziçi öğrencileri, akademisyenler ve kamuoyu tarafından tepkiyle karşılanmıştı. İstanbul başta olmak üzere birçok kentte eylemler yapılmış birçok öğrenci gözaltına alınmıştı.

Öte yandan dün gece saatlerinde Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle Boğaziçi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Melih Bulu görevden alındı.

“ZORBALIĞA DİRENENLERE SELAM OLSUN”

İl Başkanı Yücel soysal medya hesabından yapmış olduğu açıklamada "Yaptım oldu" bu sefer tutmadı. Kayyum rektör 195 gün sonra geldiği gibi gitti. Dayatmaya, baskıya ve zorbalığa direnen gençlere ve akademisyenlere selam olsun” dedi.

“HAKLIYMIŞ ÇÖZÜLDÜ”

Melih Bulu’nun Boğaziçi eylemleri sırasında yaşanan kriz ortamı için ‘6 ay sonra çözülür’ demişti. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer Melih Bulu’nun o sözlerini alıntılayarak sosyal medya hesabından bir paylaşım yaptı. Başkan Soyer,” ’ Melih Bey, ‘Bu kriz 6 ay sonra çözülür” demişti. Haklıymış, çözüldü” ifadelerini kullandı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.