Dolar 32,3194
%0.21
Euro 35,1068
%-0.04
Altın 2.295,660
%0.8
Bist-100 9,05
%2.72

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Soyer'den Gezi davası tepkisi: Karar ne hukukidir ne adildir

Soyer'den Gezi davası tepkisi: Karar ne hukukidir ne adildir

Gezi Davası'nda verilen kararlara ilişkin açıklamada bulunan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, "Gezi Davası’nda verilen karar ne hukukidir ne adildir" dedi.

  • Ege Postası
  • 25.04.2022 - 21:20

EGEPOSTASI- 2013’teki Gezi Parkı eylemlerine ilişkin beraat kararının bozulmasının ardından Osman Kavala'nın da aralarında bulunduğu 17 sanıklı davada karar çıktı. Mahkeme, iş insanı Osman Kavala’ya ‘Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya teşebbüs’ suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verdi. Ayşe Mücella Yapıcı, Tayfun Kahraman, Mine Özerden, Çiğdem Mater Utku, Yiğit Ali Ekmekçi, Ali Hakan Altınay, Şerafettin Can Atalay hakkında da ‘Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya teşebbüs suçuna yardım’ suçundan 18 yıl hapisle cezalandırılmalarına hükmetti.

Gezi Davası’nda verilen karara ilişkin sosyal medya hesabından paylaşım yapan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, karara tepki gösterdi.

Soyer, "Gezi davasında verilen karar ne hukukidir ne adildir. Oysa adalet bir gün herkese gerekir. Bu kararın asıl mağduru demokrasimiz olmuştur." ifadelerini kullandı.

İZMİR BAROSU'NDAN TEPKİ

İzmir Barosu'nun çağrısıyla dün gece baro önünde toplanan avukatlar, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ve yurttaşlar, Gezi Davası'nda verilen mahkûmiyet kararlarını protesto etti.

Gezi Parkı Davası Ana Davası'nda verilen mahkûmiyet kararları İzmir'de de tepkiyle karşılandı. İzmir Barosu'nun çağrısıyla Alsancak'taki baro binası önünde dün 22:30 sıralarında toplanmaya başlayan avukatlar, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ve yurttaşlar, mahkûmiyet kararlarını sloganlar atarak protesto etti.

"DİRENMEYE DEVAM EDECEĞİZ"

İzmir Barosu Başkanı Özkan Yücel, baro önünde yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"Teslim olmamanın bir göstergesi olarak buradayız. Bu akşam hızlı tepkiye verdiğiniz hızlı reaksiyonla buradayız. Bu akşam alelacele buradayız. Bundan sonra hep birlikte mücadele etmeye devam edeceğiz. Çünkü yalan söylüyorlar. Ellerindeki medya organları ile devletlerin bütün kurumları ve kademeleriyle yalan söylüyorlar. Savunmaları, gerçekleri yurttaştan gizliyorlar. Bunun gerçekten bir suç olduğuna inanmamızı bekliyorlar. Gezi'de ben de sokaktaydım. Gezi'de burada bulunan herkes sokaktaydı. Gezi'de hepimiz direnişteydik, direnmeye de devam edeceğiz. Kimse vazgeçiremeyecek."

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.