Dolar 32,3342
%0.26
Euro 35,1125
%-0.03
Altın 2.308,770
%1.37
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
SGK yolsuzluğunda ikinci perde

SGK yolsuzluğunda ikinci perde

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, SGK’daki ilaç ve tıbbi malzeme yolsuzluğuna ilişkin soruşturmaların sürdüğünü belirterek, "Suçluları işten attım ve savcılığa verdim. Dosyanın arkası gelecek. O kapsamda başka nerelere ulaşırsa, kime ulaşırsa, oradan da kimsenin tereddüdü olmasın” dedi.

  • Ege Postası
  • 13.11.2022 - 10:30

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, SGK'daki ilaç ve tıbbi malzeme yolsuzluğu kapsamında çok sayıda bürokratı işten atıp savcılığa verdiğini söyledi.

Sözcü'den Erdoğan Süzer'in haberine göre; Bilgin, bu soruşturmanın devamı olan başka bir soruşturmanın daha yürütüldüğü bilgisini verirken o yolsuzluğun boyutunun da 1 milyar lira olduğunu açıkladı. Bakan Bilgin, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda soruları yanıtladı. CHP Milletvekili Burhanettin Bulut, “Sayın Bakanım SGK Başkanı ve daire başkanlarının dahil olduğu yolsuzluk iddiaları üzerine geçen sene de size soru sormuştum. Yolsuzluklar üzerinden görevden almaların olduğunu, sonuna kadar gideceğinizi ve tereddüt etmememizi söylediniz ama aradan bir sene geçti, hiçbir şey duymadık. Kimler hakkında suç duyurusunda bulundunuz? Müfettişler ne kadarlık zarar tespit etti?” diye sordu.

Bakan Bilgin, yolsuzluklarla ilgili bir hukukçu arkadaşını görevlendirdiğini belirterek, “O arkadaşımız didik didik etti ve oradaki bütün yolsuzluk hadisesine bulaşmış adamların tamamıyla ilgili savcılığa suç duyurusunda bulundu” dedi. Soruşturmanın devam ettiğini belirten Bilgin, “Şu anda onun devamı olan başka bir soruşturma devam ediyor. Onun devamı olan bir soruşturma. Oradaki rakam 1 milyar lira civarında. Onun sorumluları yargıya hesap verecekler, bazı sorumlu görevlileri de ben işten attım, görevlerine son verdim” diye konuştu.

Bilgin, yolsuzluğa bulaştığı için işten atılan, savcılığa bildirilen isimleri dava devam ettiği için açıklayamayacağını söyledi.

DOSYALARIN ARKASI GELECEK

Bakan Bilgin, yolsuzluğa karışanlar arasında İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun akrabası olduğu yönündeki iddiaların doğru olmadığını, dosyada Soylu'ya yakınlığı olan herhangi bir ismin bulunmadığını söyledi. Yolsuzlukların üzerinde uzun süredir titizlikle çalıştıklarını belirten Bilgin, “Suçluları işten attım ve savcılığa verdim. Dosyanın arkası gelecek. O kapsamda başka nerelere ulaşırsa, kime ulaşırsa, oradan da kimsenin tereddüdü olmasın” dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.