Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.496,860
%0.5
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
SGK'dan EYT açıklaması

SGK'dan EYT açıklaması

EYT düzenlemesinin açıklanmasının ardından SGK binaları önünde yoğunluk yaşanıyor. Borçlanma işlemleri ve prim günlerini hesaplatmak isteyenler SGK binaları önünde uzun kuyruklar oluşturdu. Öte yandan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın dün akşam EYT açıklamasının ardından e-Devlet'te yoğunluk yaşanırken SGK, EYT ile ilgili işlemlerin e-Devlet üzerinden yapılabileceğini duyurdu.

  • Ege Postası
  • 29.12.2022 - 13:04

Cumhurbaşkanı Erdoğan, dün akşam EYT'de yaş şartı olmayacağını ve ilk etapta 2 milyon 250 bin kişinin emekli olacağını belirtti.

Düzenlemede SSK, Bağ-Kur, Emekli Sandığı ayrımı olmayacak Şartları sağlayan herkes emeklilik hakkından faydalanabileceğini de açıkladı.

Milyonlarca insan sevindirirken sabahın erken saatlerinde vatandaşlar, prim günlerini hesaplatmak ve borçlanma işlemlerini yapmak için SGK binaları önünde uzun kuyruklar oluşturdu.

Asker borçlanması için geldiğini söyleyen bir vatandaş, “EYT için bekliyorum. Benim 25 yılım dolmadığı için 1 yılım var. Askerliğimi ödemek istiyorum. O yüzden bu sıradayım. Bir saatir bekliyorum. Kuyruk 1 kilometreye yakın. Çok mutlu olduk sevindik. Cumhurbaşkanıma teşekkür ediyorum” dedi.

Doğum borçlanması için geldiğini belirten bir vatandaş, "Doğum borçlanması yapacağız. Doğum borçlanması yaparsam tutuyor. Olmazsa benim 32 yıldır girişim var. Herkesin yararına inşallah daha da iyi olur" ifadelerini kullandı.

E-DEVLET ÇÖKTÜ MÜ?

Öte yandan dün akşam Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın EYT açıklamasının ardından vatandaşlar e-devlet'e girerek prim gün sayılarını ve çalışma yılını öğrenmek için giriş yapmaya başladı.

Ancak e-devlet'e (www.turkiye.gov.tr) giriş yapmaya çalışan vatandaşlar hata ile karşılaşıyor.

Yaşanan teknik sorunla ilgili herhangi bir açıklama yapılmazken, EYT düzenlemesinin iki milyondan fazla vatandaşı etkilemesi sebebiyle aşırı yoğunluk oluştuğu tahmin edildi.

SGK'DAN AÇIKLAMA

SGK ise sosyal medya hesabından EYT ile ilgili işlemlerin e-Devlet üzerinden de yapılabileceğini anlatan bir video yayınladı.

Videoda SGK'ya gelmeden 7/24, e-Devlet'ten emeklilik işlemlerinin yapılabileceği aktarıldı.

Vatandaşların e-Devlet'te hizmet sürelerini görebileceği bildirilirken, eksik günler için borçlanma, başvuru ve işlem takibi yapılabileceği açıklandı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.