Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.496,860
%0.5
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
'Sessiz İstila' paylaşımı yapan 2 kişiye gözaltı

'Sessiz İstila' paylaşımı yapan 2 kişiye gözaltı

Emniyet Genel Müdürlüğü, YouTube’da yayımlanan “Sessiz İstila” isimli film ile ilgili “İçeriğinde sığınmacılar ve düzensiz göçmenlerle ilgili bilgileri manipüle edip gerçekleri çarpıtarak yayınlayan H.K. isimli şahıs Sakarya’da; ayrıca Suriyeli sığınmacılar ve düzensiz göçmenlerle ilgili provokatif paylaşımlarda bulunan H.D. isimli şahıs ise İstanbul'da yakalanarak adli işlemlere başlanılmıştır” açıklamasını yaptı. Belgeselin yapımcısı Hande Karacasu serbest bırakıldı.

  • Ege Postası
  • 04.05.2022 - 00:22

Emniyet Genel Müdürlüğü, Youtube’da yayınlanan “Sessiz İstila” filmi ile ilgili yazılı açıklama yaptı. Açıklama şöyle:

“Emniyet Genel Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığınca, kanunların verdiği yetki çerçevesinde, suç ve suçlularla mücadele amacıyla, internet ortamında 7/24 esasına göre sanal devriye faaliyetleri yürütülmektedir. Yürütülen sanal devriye faaliyetleri kapsamında Youtube isimli video paylaşım platformu üzerinde ‘Sessiz İstila’ başlıklı kısa filmin yayınlandığı görülmüştür. Bahse konu video içeriğinde sığınmacılar ve düzensiz göçmenlerle ilgili bilgileri manipüle edip gerçekleri çarpıtarak yayınlayan H.K. isimli şahıs Sakarya’da; ayrıca Suriyeli sığınmacılar ve düzensiz göçmenlerle ilgili provokatif paylaşımlarda bulunan Militer Doktrin@militerdoktrin1 isimli/rumuzlu hesabın yöneticisi olduğu değerlendirilen H.D. isimli şahıs ise İstanbul'da yakalanarak adli işlemlere başlanılmıştır.”

SERBEST BIRAKILDI

Gözaltına alınan belgeselin yapımcısı Hande Karacasu sabah saatlerinde serbest bırakıldı.

ÖZDAĞ: BEN SİPARİŞ VERDİM, MASRAFLARI BEN KARŞILADIM

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, "Sessiz İstila" isimli kısa filmi kendisinin sipariş ettiğini söyledi.

Özdağ, "Hande Karacasu tarafından çekilen Sessiz İstila adlı kısa belgesel kendisine benim tarafımdan sipariş olarak verilmiştir. Yapım masraflarını ben karşıladım. Senaryoyu ben onayladım. Hande Karacasu, kontrolsüz göçün sonuçlarını gösterdi. Suriyeliler 'halk' değil. Misafir. Kin/düşmanlık yok.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.