Dolar 32,5343
%0.18
Euro 34,7483
%0.05
Altın 2.490,540
%0.24
Bist-100 9.525,00
%-0.06

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Serter'in basın davetinde tepki çeken 'kahvaltı' detayı

Serter'in basın davetinde tepki çeken 'kahvaltı' detayı

CHP İzmir Milletvekili Bedri Serter’in 26 Temmuz Salı günü Kemeraltı’nda yapacağı bir dizi program için medya kuruluşlarına gönderilen basın davetinin içeriği tartışma konusu yarattı. Kahvaltılı basın toplantısının düzenleneceğinin yer verildiği davette “İzmir'e çok yakışan menümüzde boyoz, yumurta, gevrek ve peynir yer alıyor” notunun eklenmesi gazetecilerin büyük tepkisini çekti.

  • Ege Postası
  • 23.07.2022 - 12:14

EGEPOSTASI – İzmir basınının son dönemde yaşadığı en büyük sorunlarından birisi olarak, basın toplantılarında yaşanan organizasyon sıkıntısı ve bu nedenle işini yapmaya çalışan gazetecilerin mağdur duruma düşmesi göze çarpıyor. Gönderilen basın davetlerinde gazetecileri toplantıya çekmek için ‘kahvaltı, öğle yemeği, akşam yemeği’ gibi ibarelerin eklenmesi gazetecilik mesleğinin itibarını zedelerken, “Yeme- içme detayı olmayınca gazeteciler toplantıya katılmayacak” algısının oluşmasına neden oluyor.

Gazeteci Mithat Umutoğulları da geçtiğimiz Mayıs ayında Büyük İzmir TV’de yayınlanan 8. Gün programında bu konuyu şu sözlerle gündeme getirmişti:

“Bence burada temel sorun özellikle son dönemde kahvaltılı ya da yemekli basın toplantılarının moda haline gelmesidir. Bunun artık tadı kaçtı. Kahvaltı olunca İzmir medyasında emekli olmuş ya da şu an aktif olarak görev yapmayan, elinde çantayla gazetecilik yapmaya çalışan isimler geliyor. Dolayısıyla muhabir, kameraman götüren aktif kuruluşların yanında gazetecilikle alakası olmayan kişiler arasında ciddi sıkıntılar yaşanıyor. Gazetecilikle alakası olmayan bir adam konudan bağımsız alakasız sorular soruyor. Durum böyle olunca siyasetçinin ya da belediye başkanının anlattığı konuya bağlı kalamayıp konu dağılıyor. Biz de işimizi yapamıyoruz.”

"GEVREK, BOYOZ, YUMURTA!"

Tüm bu sorunlara rağmen CHP İzmir Milletvekili Bedri Serter’in 26 Temmuz Salı günü Kemeraltı’nda düzenleyeceği basın toplantısına kahvaltı organizasyonunun eklenmesi yeni tartışmaları beraberinde getirdi. Gönderilen basın davetinde kahvaltının içeriğinin ballandıra ballandıra vurgulanması gözlerden kaçmadı. 

Basın davetinde not şeklinde düşülen “İzmir'e çok yakışan menümüzde boyoz, yumurta, gevrek ve peynir yer alıyor” ibaresinin yer alması gazetecilerin büyük tepkisini çekti. 

Söz konusu basın davetinde şu ifadelere yer verildi:

“CHP İzmir Milletvekili Bedri Serter, Kemeraltı’nda esnaf ile bir araya gelecek. ‘Tepeden tırnağa Kemeraltı Esnaf kucaklaşması’ adı altında Kemeraltı’nın her noktasına ziyaret gerçekleştirecek olan Serter, esnafın nabzını tutacak. Tarihi Kemeraltı Esnaf Derneği Başkanı Semih Girgin’in de katılacağı basın toplantısı da düzenleyecek olan Serter, esnafın yaşadığı sıkıntıları dile getirerek, Türkiye ekonomisi ile ilgili değerlendirmelerde bulunacak. L’agora Old Town Otel’de kahvaltı ile başlayacak etkinlik, Kemeraltı’nın tüm noktalarında esnaf ziyareti ile son bulacak. Bu etkinliğimizde siz değerli gazeteci arkadaşlarımızın da yer almasından memnuniyet duyacağız. 

Tarih: 26 Temmuz 2022 Salı 
Yer: L’agora Old Town Otel  
Saat: 10.00

NOT: İzmir'e çok yakışan menümüzde boyoz, yumurta, gevrek ve peynir yer alıyor."

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.