Dolar 32,4375
%-0.15
Euro 34,7411
%-0.66
Altın 2.441,870
%0.23
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Serdar Aksoy göreve iade edilmemesine sert tepki gösterdi: Belediye Başkanları sandıktan çıkar tombaladan değil

Serdar Aksoy göreve iade edilmemesine sert tepki gösterdi: Belediye Başkanları sandıktan çıkar tombaladan değil

‘Zimmet ve irtikap’ suçları iddiasıyla tutuksuz yarılandığı davanın 3. duruşmasında adli kontrol şartı da kaldırılan Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy, yazılı açıklama yaparak göreve iade edilmemesine sert tepki gösterdi. Aksoy, "Davanın devam ediyor olması hiç bir şekilde hukuki gerekçe olamaz. Eğer bu bir gerekçe ise; tüm belediye başkanları görevden alınmalı. Belediye Başkanları sandıktan çıkar tombaladan değil. Belediye Başkanları belediye meclisinden kirli pazarlıklarla seçilmez. Tüm kamuoyu şunu bilmeli ki; Hakkım olanı geri alacağım." ifadelerini kullandı.

  • Ege Postası
  • 15.03.2022 - 19:26

EGEPOSTASI – Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy yürütülen soruşturma kapsamında "rüşvet ve irtikap" suçları iddiasıyla 2020 yılının Kasım ayında tutuklanarak cezaevine konulmuş ve İçişleri Bakanlığı tarafından görevinden uzaklaştırılmıştı. Aksoy, geçen yıl Temmuz ayında da cezaevinden tahliye edilmişti. 28 Ocak'ta görülen davanın 3'üncü duruşmasında da mahkeme heyeti, tutuksuz yargılanan Aksoy ve tüm sanıklar için daha önce verilen “adli kontrol şartı” kararını kaldırmıştı.

Davanın bir sonraki duruşması 13 Nisan'da görülecek.

"BELEDİYE BAŞKANLARI SANDIKTAN ÇIKAR TOMBALADAN DEĞİL"

Öte yandan Serdar Aksoy, imzasının sahte çıkmasına, kamu zararı olmamasına rağme bugüne kadar halen göreve iade edilmemesi tepki gösterdi.

Konuya ilişkin yazılı açıklama yapan Aksoy şu ifadelere yer verdi;

"Menemen’de haksızlık ve millet iradesinin gasbı devam ediyor. İmzamın sahte çıkmasına, kamu zararı olmamasına rağmen hakkımın iade edilmemesi için siyasetin kirli yüzü kendisini Menemen’de göstermektedir. Davanın devam ediyor olması hiç bir şekilde hukuki gerekçe olamaz. Eğer bu bir gerekçe ise; tüm belediye başkanları görevden alınmalı. Belediye Başkanları sandıktan çıkar tombaladan değil. Belediye Başkanları belediye meclisinden kirli pazarlıklarla seçilmez. Tüm kamuoyu şunu bilmeli ki; Menemen Halkının iradesi yok sayılamaz. Ve yine herkes bilmeli ki Serdar Aksoy olarak ben; bu can bu tende durdukça mücadeleme devam edeceğim.  Hakkım olanı geri alacağım. Demokrasi mücadelesini sonuna kadar devam ettireceğim. MENEMEN SENİ SEVİYORUM.

Saygılarımla, Serdar Aksoy Menemen Belediye Başkanı"

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.