Dolar 32,3254
%0.23
Euro 34,9232
%-0.56
Altın 2.306,970
%1.29
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Şentop: Bir an önce savaşın sona erdirilmesi için...

Şentop: Bir an önce savaşın sona erdirilmesi için...

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Ukrayna Büyükelçisi Vasyl Bodnar’ı kabul etti. Şentop, Rusya’nın Ukrayna’ya saldırısının uluslararası hukuka aykırı olduğunu bütün zeminlerde ifade ettiğini söyledi. Şentop, “Bir an önce savaşın sona erdirilmesi için gayret gösterilmesi ve sonuç alıcı adımlar atılması gerekiyor” dedi.

  • Ege Postası
  • 19.04.2022 - 17:45

TBMM Başkanı Şentop, Ukrayna Büyükelçisi Vasyl Bodnar ile Meclis’te görüştü. Türkiye’nin, krizin başından itibaren, durumun savaşa dönüşmemesi için gayret gösterdiğini belirten Mustafa Şentop, Rusya’nın Ukrayna’ya saldırısının uluslararası hukuka aykırı olduğunu bütün zeminlerde ifade ettiğini söyledi. Türkiye’nin, öncelikle insani ateşkesin sağlanması için gösterdiği çabaların sürdüğüne işaret eden Şentop, “Bir an önce savaşın sona erdirilmesi için gayret gösterilmesi ve sonuç alıcı adımlar atılması gerekiyor” dedi.

Ukrayna Büyükelçisi Vasyl Bodnar da Türkiye’nin AFAD ve Kızılay aracılığıyla 70’ten fazla insani yardım tırı gönderdiğini ve bunların büyük bir minnet duygusuyla karşılandığını söyledi. Büyükelçi Bodnar barınma, gıda ve sağlık hizmetlerinde desteğe ihtiyaçları olduğunu belirtti.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.