Dolar 32,5163
%0.09
Euro 34,9135
%-0.17
Altın 2.438,760
%0.1
Bist-100 9.717,00
%-0.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Sendikadan belediye başkanlarına çağrı

Sendikadan belediye başkanlarına çağrı

Geçtiğimiz günlerde, Konak Belediyesi'nde 36 personelde koronavirüs tespit edilmesi, 46 kişinin de temaslı olduğunun anlaşılması üzerine Nisan ayı ikinci meclis toplantısı kısa sürmüştü. Kamu kurumlarında vaka sayılarının artması sonucu Tüm Yerel-Sen İzmir 2 Nolu Şube Başkanı Özgür Işık, belediye başkanlarına çağrı yaptı. Işık, acil esnek çalışma modeline geçilmesi gerektiğini açıkladı.

  • Ege Postası
  • 06.04.2021 - 11:36

ÖZLEM KARA/ EGEPOSTASI Uzmanlar, dünyada ve ülkemizde yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgının 3. dalgasını yaşadığını belirtti. Kontrollü normalleşme birlikte, temasın yoğun olduğu kalabalık toplantılar tartışılmaya devam ederken, hijyen eksikliği, sosyal mesafe kuralına uyulmaması ve maske takılmaması gibi nedenlerden ötürü vaka artışları son bir ayda pik seviyeye ulaştırdı.

Öte yandan, kamu kurumlarında esnek çalışma modeline geçilmesi gerektiğini belirten Tüm Yerel-Sen İzmir 2 Nolu Şube Başkanı Özgür Işık, “Açılan okullar; kullanılan toplu taşıma araçları ve yüzlerce vatandaşın her gün belediyelerdeki işlemlerini sürdürmek için belediyeyi ziyaret etmeleri Covid-19 virüsünü çok baskın hale getirmiştir. Acil önlem planlarını hayata geçirmek zorundayız” dedi.

'Acil esnek çalışma modeline geçilmeli’

Tüm Yerel-Sen İzmir 2 Nolu Şube Başkanı Özgür Işık, İzmir’de büyükşehir dahil bütün belediyelerde Covid-19 vakası olduğunu açıkladı. Işık, Covid nedeniyle, belediyelerdeki birimlerin kapanma derecesine geldiğini, bir birimde çalışan 10 kişiden 8’inin Covid-19’a yakalandığını dile getirdi. Başkan Işık, bu doğrultuda belediye başkanlarına çağrı yaptığını ve acilen esnek çalışma modeline geçilmesi gerektiğini belirtti.

Başkan Işık şöyle devam etti:

“Covid - 19 salgınının Türkiye'de etkilerini göstermesinin üzerinden 1 yıl geçti. Bu geçen 1 yıl içerisinde salgın 2 kere zirve noktasına gelmişti. Şu an içinde bulunduğumuz durum ise hiç karşılaşmadığımız kadar ağır ve tehlikelidir. 3. zirve durumu çok kısa sürede etkin hale gelmiş ve özellikle kamu kurumlarında tesirini göstermektedir. Belediye binalarımızda her gün onlarca vaka ile karşılaşmaktayız. Açılan okullar; kullanılan toplu taşıma araçları ve yüzlerce vatandaşın her gün ziyaretleri sebebiyle covid virüsü belediyelerimizde çok baskın hale gelmiştir. Acil önlem planlarını hayata geçirmek zorundayız. Bu bağlamda tüm belediye başkanlarımızı göreve davet ediyoruz. Kısıtlı süreli ve esnek çalışma modeline derhal geçilmelidir. Her gün tablo gittikçe ağırlaşmaktadır. İçinde bulunduğumuz durum için gerekenler hayata geçirilmezse izne gönderilecek personel dahi bulunamayacak. Pandeminin tehlikeli etkisini durdurabilmek için acilen tedbirlerin uygulamaya geçirilmesini Tüm Yerel Sen ailesi olarak talep etmekteyiz.”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.