Dolar 32,5769
%0.28
Euro 34,9937
%0.06
Altın 2.461,380
%1.03
Bist-100 9.894,00
%1.82

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Sendika üyesi kadın şoföre çirkin saldırı! DİSK’ten sert tepki

Sendika üyesi kadın şoföre çirkin saldırı! DİSK’ten sert tepki

ESHOT’ta şoför olarak görev yapan DİSK/Genel İş 1 No’lu Şube üyesi Burçin Akça’nın, geçtiğimiz Cumartesi günü görevi başında bir saldırgan tarafından darp edildiği ortaya çıktı. Konuyla ilgili DİSK/Genel-İş Sendikası tarafından yapılan basın açıklamasında “Her an saldırı kaygısı altında değil, güvenli çalışma istiyoruz. Güvenlik güçlerinin gerekli önlemleri almasını bekliyor, İzmir halkını bu magandalara karşı dayanışmaya çağırıyoruz. ‘Şoförüme dokunma’ diyoruz” denildi.

  • Ege Postası
  • 25.07.2022 - 13:19

ARDA AKDENİZ/EGEPOSTASI – DİSK/Genel İş Ege Bölge Temsilciliği geçtiğimiz Cumartesi günü İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı ESHOT’ta görev yapan sendikanın 1 No’lu Şube Üyesi Burçin Akça isimli kadın şoförün, Alsancak Talatpaşa Caddesi’nde görevi başındayken G.Y isimli bir saldırgan tarafından darp edildiğini açıklamıştı.

Sendika, hem Akça’nın, hem de son dönemde diğer şoförlere yapılan saldırılara tepki göstermek amacıyla bir basın açıklaması düzenledi. Sendikanın Kahramanlar’daki binasında düzenlenen basın açıklamasına DİSK/Genel-İş Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı, 1 No’lu Şube Başkanı Engin Topal, maganda saldırısına uğrayan kadın şoför Burçin Akça ve şube yöneticileri katıldı.

TOPAL: BU CANAVARLIK SON BULMALI

Burada bir konuşma yapan 1 No’lu Şube Başkanı Topal, “Gerçekten duyunca tüylerim ürperdi. Şiddetin boyutu o kadar değişti ki artık kadın şoförümüzün direksiyon başında korunma kabinini kırılarak, darp edilmesi, bardağın taşmasına sebep oldu. Buradan öncelikle emniyet güçlerine, savcı ve hakimlere sesleniyorum. Bundan sonra yaşanacak durumda sessiz kalmayacağımızı, daha farklı eylemler içine gireceğimizi belirtmek istiyorum. Sabahın 4 buçuğunda kalkıp, gecenin bir buçuğuna kadar binlerce insanı işinden evine, evinden işine taşıyoruz. Darp edilmekten, dayak yemekten, bıçaklanmaktan eşlerimizin, çocuklarımızın uykuları kaçmaya başladı. Bu şiddetin, canavarlığın artık son bulması lazım. Otobüslerimiz yaklaşık 250 kişi alıyor. Şoförümüz Darba uğrarken otobüs yolcu içinde varken personellerimizin de olduğu ortamda kadın arkadaşlarımız darba uğrarken, vatandaşın sessiz kalması bizim canımızı daha çok yakıyor. Biz İzmir halkına hizmet ediyoruz. Bizim yediğimiz bıçaklara, dayaklara sessiz kalacaksak bundan sonraki basın açıklamamız ve eylemlerimiz başka türlü olacak” dedi.

“SİZİN CANINIZ BİZE EMANET, BİZİM CANIMIZ KİME?”

Topal’ın konuşmasının ardından konuyla ilgili düzenlenen basın metni 1 No’lu Şube Üyesi Meral Tekin tarafından okundu. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“ESHOT’ta çalışan üyelerimize yönelik şiddet durmuyor. İzmirlilere gece gündüz demeden hizmet veren, canlarımızı emanet ettiğimiz ESHOT şoförleri magandalar tarafından saldırıya uğruyor. En son üyemiz, arkadaşımız Burçin Akça, Alsancak Talatpaşa Caddesi’nde direksiyon başında görevini yaparken darp edilmiştir. Arkadaşımıza geçmiş olsun dileklerimizi ve dayanışma duygularımızı gönderiyoruz.

Bu şehrin insanlarını taşıyan, işlerine, ailelerine, evlerine güvende ulaşmalarını sağlayan ESHOT şoförleri şiddetin hedefi haline geliyor. ESHOT şoförleri “Sizin canınız bize emanet, bizim canımız kime?” diye haklı olarak soruyor. Şiddetten arındırılmış bir toplum için suçların cezasız kalmaması gerekiyor. Şiddetten arındırılmış bir toplum için yasaların herkes için eşit işlemesi, toplumsal barışın sağlanması, adaletin sağlanması gerekiyor. Unutmamak gerekir ki, demokratik, eşit ve adaletli bir toplumda bireysel şiddet de azalır.

Görevi başındayken, kamu hizmeti yürütenlere karşı bu şiddeti uygulayanlara en ağır cezanın uygulanmasını istiyoruz. Her an saldırı kaygısı altında değil, güvenli çalışma istiyoruz. Güvenlik güçlerinin gerekli önlemleri almasını bekliyor. İzmir halkını bu magandalara karşı dayanışmaya çağırıyoruz. ‘Şoförüme dokunma’ diyoruz.”

SARI: BÜYÜKŞEHİR SAHİP ÇIKMAZSA…

DİSK/Genel İş Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı ise ESHOT şoförlerine yapılan saldırıları kınadıklarını belirtirken “Eğer bu saldırılar seçim yatırımı gibi AKP ya da benzer kurumların ayak oyunuysa, bundan sonra başta kadın ve diğer arkadaşlarımıza yapılacak saldırıda Büyükşehir Belediyesi ve ESHOT başta olmak üzere buna sahip çıkılmazsa bizim vereceğimiz cevabı İzmir kamuoyu bilmektedir. Hiçbir şoför arkadaşımız, hiçbir çalışanımız bu kente hizmet ederken yalnız değildir. Yaşasın örgütlü mücadelemiz, yaşasın dayanışmamız. Şiddete hayır diyoruz ve İstanbul Sözleşmesi’nden vazgeçmediğimizi burada belirtiyoruz” ifadelerini kullandı.

DEHŞET ANLARINI ANLATTI

Saldırıya uğrayan Burçin Akça ise yaşadığı korku dolu anları şu sözlerle anlattı:

"O gün her zamanki gibi normal seyrimde yoluma devam ediyordum. Alsancak Gar civarında lambalarda durdum. Durak olmayan bir bölgede vatandaşlar otobüse binmek istedi. Usulsüz bir davranış olacağından kapıyı açmadım ve binmelerine izin vermedim. Bu sırada beni darp eden kişi yanıma gelip, ‘Eşek gibi açacaksın o kapıyı’ diyerek küfür ve tehditler savurdu. Daha sonra cama yumruk ve kafa attı. En son aracı durdurdum ve polisi aradım. İnsanlar müdahale oldu ama ‘Bir bayana vuracağımızı mı zannediyorsunuz’ deyince insanlar onu bıraktı. Sonra kendi kendini darp etmeye başladı. ‘Seni burada çalıştırmayacağım. Seni öldüreceğim’ diye tehditler etti. En son adam kendinden geçip, camlara kafasını vururken benim kabin kapımı kırdı ve yüz yüze kaldık. Gözümün üstüne yumruk attı. Yumruktan sonrasını hatırlamıyorum. Araçtaki yolcular da korktu. Sonra polis gelip almış adamı. Darp raporu aldım. Kolum ağrıyor. Gözümde ve kafamda hasar var.”

SALDIRGAN TUTUKLANDI

Hem kendisinin, hem de ESHOT’un saldırgan hakkında davacı olduğunu dile getiren Akça, zanlının daha önceden de sabıkasının bulunduğunu ve cezaevine gönderildiğini sözlerine ekledi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.