Dolar 32,5146
%0.09
Euro 34,9341
%-0.11
Altın 2.434,790
%-0.06
Bist-100 9.717,00
%-0.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Sendika başkanından sert çıkış bıçak kemiğe dayandı

Sendika başkanından sert çıkış bıçak kemiğe dayandı

Birlik Sağlık Sen Genel Başkanı Ahmet Doğruyol Kovid-19 tedbirleri kapsamında yayınlanan genelgede sağlık çalışanlarına yer verilmediğini, sağlık emekçilerinin yok sayıldığını belirtti. Doğruyol, sağlık çalışanlarının diğer memurlara yapılan esnek çalışma saatlerinin sağlık emekçilerine de uygulanması gerektiğini, sağlık çalışanlarının ötekileştirilmemesi gerektiğini dile getirdi.

  • Ege Postası
  • 15.04.2021 - 12:37

EGEPOSTASI-Birlik Sağlık Sen Genel Başkanı Ahmet Doğruyol, sağlık çalışanlarının artık tükendiğini ve bittiğini belirtti. Doğruyol, yetkililere seslenerek “Bilmem, görmem, duymam diyerek üç maymunu oynamaktan artık vazgeçin. Bu ülkenin sağlık çalışanlarına ihtiyacı var. Lütfen sağlık çalışanlarımıza sahip çıkın” ifadelerini kullandı.

“BIÇAK KEMİĞE DAYANDI”

Üç gün alkışlanıp unutulan sağlık çalışanlarının haklarını istediğini belirten Doğruyol, “Bu güne dek COVİD-19 tedbirleri konusunda yayınlanan genelgelerin sağlık çalışanlarını kapsamaması sağlık çalışanlarımızı üzdü, kırdı, küstürdü. İstifa etmeleri, emekli olmaları yasaklanan, yıllık izinleri kullandırılmadan, durmadan dinlenmeden, izin kullanmadan, aile bireylerinin bile sağlığı göz önüne alınmadan çalıştırılan sağlık çalışanları bitti, tükendi. Yapılan uygulamalarda kendilerinden her türlü fedakârlık istenen ve her türlü fedakârlığı yapan sağlık çalışanlarımızın, kendilerinden geçtik bide ailelerinden fedakarlık istemek ne insani ne de vicdanidir. Kronik hastalığı ve 10 yaş altı çocuğu olan tüm memurlar idari izinli sayılırken, aynı durumdaki sağlık çalışanlarının idari izinli sayılmaması sözün bittiği yerdir” ifadelerini kullandı.

“İSTEDİK VERMEDİNİZ”

Sağlık emekçilerinin yetkililer tarafından görülmediğini belirten Başkan Doğruyol, sağlık emekçilerinin haklarının verilmemesinin, sağlık emekçilerini tükenmişlik sendromuna sürüklediğini dile getirdi. Doğruyol sözlerini şöyle sürdürdü: “Tüm memurlarımızın esnek çalıştığı pandemi döneminde esnek çalışamayan, ek ödeme veriyoruz deyip verilmeyen, Covid olan vatandaşa 10 gün karantina süresi verilirken, sağlık çalışanına 7 gün karantina süresi verilmesi, temaslı vatandaş karantinaya alınırken, temaslı sağlık personellerinin çalıştırılmasını başta Sağlık Bakanımız olmak üzere biri bize anlatsın. Diğer memurlarımızın 10:00-16:00 saatleri arasında çalıştığı dönemde bile, 24 saat kesintisiz çalıştırılıp hiçbir ödeme yapılmayan, sağlık çalışanlarımız ötekileştirilmiş ve ayrıştırılmıştır. Filyasyon görevinde diğer memurlarımızdan da faydalanalım dedik yapmadınız. Sağlık çalışanlarımıza ekonomik olarak destekleyin dedik desteklemediniz. Diğer memurlarımızın mesailerinin kısaldığı dönemde, sağlık çalışanlarımıza ek mesai verin dedik vermediniz. Pandemi döneminde seyyanen zam yapı dedik yapmadınız. 3600 ek gösterge için verdiğiniz sözü en azından pandemi döneminde verin çalışanlarımıza moral olsun dedik, vermediniz.”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.