Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.496,860
%0.5
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Sendika başkanından doktorlara darp iddiası

Sendika başkanından doktorlara darp iddiası

Birlik Sağlık Sen Genel Başkanı Ahmet Doğruyol’un iddiasına göre, Tepecik Eğitim Araştırma Hastanesinde görev yapan Doğum Uzmanı doktorlar Ç. K ve T.H polikliniğe gelen hasta yakını tarafından darp edildi. Dün sabah saat 9.30 sularında hastaneye Suriye uyruklu bir hastanın tedavisi sırasında muayeneye erkek hasta yakının girmek istemesi üzerine, doktorlar Ç.K ve T.H darp edilip hakarete uğradı.

  • Ege Postası
  • 13.04.2021 - 15:12

EGEPOSTASI- Tepecik Eğitim ve Araştırma Hasatanesi’nde iddiaya göre iki hekim darp edildi. Doğum polikliniğine tedavi olmak için gelen Suriye uyruklu kadının, erkek hasta yakını muayene odasına sokulmadığı gerekçesiyle Ç.K ve T.H’ye darp uygulayıp hakaret etti. Olayın ardından hasta yakını M.Ş.Ç güvenlik görevlilerin müdahalesi ile dışarı çıkarılıp hakkında adli işlem başlatıldı.

“SAĞLIK ÇALIŞANLARINA SAHİP ÇIKIN”

Öte yandan olayla ilgili açıklama yapan Birlik Sağlık Sen Genel Başkanı Ahmet Doğruyol yetkililere seslenerek sağlık emekçilerine uygulanan, şiddettin kabul edilmez olduğunu belirtti. Doğruyol, hasta yakını M. Ş. Ç, doktor arkadaşımız Ç.K ‘yı öldürmekle tehdit ederek boğazını sıkmış, yumruklamış araya girmek isteyen kadın doktorumuz T. H. de darp etmiştir .Hakaret ve küfürlerine devam eden hasta yakını M. Ş. Ç. Güvenlik görevlilerinin müdahalesiyle dışarı çıkarılmış, olay adli makamlara iletilmiştir. Üzücü olan ise maalesef her zaman olduğu gibi ifadesi alınan şahsın salıverilmesidir. Darp raporu alan doktor arkadaşlarımıza geçmiş olsun der, acil şifalar dileriz. Pandeminin ağır yüküyle mücadele eden sağlık çalışanlarımıza yapılan şiddeti kınıyoruz. Pandemi sürecinde yorgun bitkin düşen sağlık çalışanlarımızın bir de şiddete uğraması kabul edilemez bir durumdur. Başta Sağlık Bakanı ve hükümet yetkilileri olmak üzere, herkese sesleniyoruz, lütfen sağlık çalışanlarımıza sahip çıkın. Pandeminin, kahramanları olan sağlık çalışanlarımızın her zamankinden daha çok saygıya, sevgiye, sahip çıkılmaya ihtiyacı var” dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.