Dolar 32,4644
%0.16
Euro 34,5059
%0.03
Altın 2.473,610
%-0.39
Bist-100 9.569,00
%-1.15

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Seferihisar'da ağaçlandırma sahası yandı: İç acıtan görüntüler!

Seferihisar'da ağaçlandırma sahası yandı: İç acıtan görüntüler!

İzmir'in Seferihisar ilçesinde çıkan iki ayrı noktadaki yangın, ekiplerin havadan ve karadan müdahaleleri sonucu kontrol altına alındı. Öte yandan 2009 yılında yanan ve ağaçlandırma çalışmaları ile yeşillenmeye başlayan Doğanbey mevkiinde çıkan yangında alan küle döndü. Ekiplerin 5 buçuk saatlik çalışması ile kontrol altına alınan yangının ardından ortaya çıkan görüntüler ise yürek yaktı.

  • Ege Postası
  • 22.07.2022 - 11:56

EGEPOSTASI - İHA - İzmir'in Seferihisar ilçesi Beyler Mahallesi yakınlarında 11.20 sıralarında çıkan yangının ardından öğlen saatlerinde de Doğanbey mevkiinde de yangın çıktı.

İzmir'in Seferihisar ilçesi Beyler Mahallesi yakınlarında 11.20 sıralarında çıkan yangının ardından öğlen saatlerinde de denize sıfır Doğanbey mevkiinde de yangın çıktı. İzmir Orman Bölge Müdürlüğüne bağlı ekipler, Beyler yangınına 6 helikopter, 2 uçak, 13 arazöz ile müdahale etti. Beyler’deki yangından sonra ise 2009 yılında yanan ve ağaçlandırma çalışmaları ile yeşillenmeye başlayan Doğanbey mevkiinde yangın çıktı. Beyler'deki yangını söndürme çalışmalarının iyiye gitmesinin ardından burada yangına müdahale eden 6 uçak, 7 helikopter ve 30 arazöz Doğanbey’e kaydırıldı. Alevlere tam 6 dakika içinde müdahale edildi. Başkan Yetişkin, iki yangında toplamda 3 ev, 1 bekçi kulübesi ile 12 özel aracın yandığını ifade etti. Doğanbey mevkiindeki yangın sonrası yol kenarlarındaki yanmış araçlar dikkat çekti.

Yangınlar kontrol altında

Her iki ayrı noktada da çıkan yangın, ekiplerin müdahaleleri sonucu kontrol altına alındı.

Sahil kesimindeki yerleşim yerlerine de yaklaşan, yol kenarındaki bazı araçlara ve hayvan barınaklarına da zarar veren Doğanbey'deki yangın yaklaşık 5 buçuk saatte kontrol altına alındı.

Bölgede soğutma çalışmalarının sürdüğü bildirildi.

"Alevler bir anda ortaya çıktı"

Yangında tamamen yanarak kullanılamaz hale gelen bekçi kulübesinde yaşayan Talih Yılmaz da alevlerin bir anda ortaya çıktığını, kulübeyi yangından kurtarmaya yetişemediğini belirtti. Yılmaz, kulübesindeki tüm eşyalarının yandığını söyledi.

Daha önce de yanmıştı

Seferihisar Doğanbey mevkiinde, 10 Ağustos 2009'da başlayan ve 17 saat sonra söndürülebilen orman yangınının izleri silinmiş, yanan 956 hektarlık orman alanına kızılçam, fıstık çamı, servi gibi türler ile aromatik bitkilerden oluşan 800 bin adet fidan dikilmişti.

Öte yandan İzmir'in Torbalı ilçesine bağlı Yoğurtçular bölgesindeki ağaçlık yangını da söndürüldü.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.