Dolar 32,5818
%0.21
Euro 34,7982
%0.39
Altın 2.412,990
%-0.82
Bist-100 9.645,00
%-0.5

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Sedat Peker'in evine silahlı saldırı: Peker'den ilk açıklama

Sedat Peker'in evine silahlı saldırı: Peker'den ilk açıklama

Sedat Peker'İn İstanbul Beykoz'daki evinin önünde silahlı saldırı yapıldı. Saldırıda bir kişi ağır yaralandı. Öte yandan silahlı saldırının zanlısı Ömer Şengel’in Sancaktepe'de yakalandığı öğrenildi. 

  • Ege Postası
  • 14.09.2022 - 12:30

Sosyal medya hesaplarından mafya-siyaset-sermaye ilişkileri hakkında iddialarda bulunan suç örgütü lideri olduğu iddiasıyla hakkında yakalama kararı bulunan Sedat Peker’in İstanbul Beykoz’daki evi, Milli Parklar ve Bahçeler'e devredildi. 

Halk TV'nin haberine göre, Peker'in Beykoz Korusu’nun sınırları içinde yer alan ve 'tek mal varlığım' dediği evine bu sabah silahlı saldırı düzenlendi. Saldırı, bu sabah 09.30'da gerçekleşti. Evin önüne iki araç geldi. Bir araç uzakta beklerken, yakına gelen aracın camı açıldı. Eve Sedat Peker’in bilgisi dahilinde geldiğini söyleyen kişi görevlilerin kendisine yaklaşması üzerine arabanın içinden ateş etti. Evdeki görevli Yılmaz Günay’a 3 kurşun isabet etti. Günay, ağır yaralı olarak Beykoz Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Evde, Peker'in bilgisi dahilinde 6 kişinin güvenlik amacıyla kaldığı, 3'er kişilik vardiyalarla çalıştıkları öğrenildi.

Halk TV'den İsmail Saymaz'ın aktardığına göre, Peker, olayla ilgili şu yorumu yaptı:

"Aptal düşmanlar maalesef insanın zekasını köreltiyor."

Yine yakınlarının aktardığına göre, Sedat Peker’in bu konularla ilgili daha önceden bilgisi vardı. Hatta Dubai'ye yollanan kişilere (suikast timi) başka isimlere pasaport çıkarıldı. Kişilerin isimleri başka fakat sahte isimlere gerçek pasaport çıkarıldı.

-Bu kişilerin görevi suikasti yapmak değil suikastle ilgili grupları koordine etmek.

-Sahte isimle çıkarılan pasaportların gerçek sahiplerinin bilgisi de Sedat Peker’de.

-'Türkiye’deki yakınlarının hepsini öldüreceğiz' tarzında ki bu eylemlerin olacağı da Sedat Peker tarafından biliniyordu. Hatta bunu yakın arkadaşlarıyla da paylaştı.

-Türkiye içerisindeki bu organizasyonda yer alan isimler de kendisinde.

- Buradan anlıyoruz ki: hükümeti sarsan bu suç dosyalarını ifşa ederken güvenlikle ilgili de bilgi sahibi. Hesaplarını ona göre yapıyor.

Sedat Peker, yakınlarına "Vallahi çok eğleneceğiz. Ama zamanını ben belirleyeceğim" dedi.

SALDIRININ GÖRÜNTÜLERİ ORTAYA ÇIKTI

Beykoz’da Sedat Peker’in el konulan evinin önünde bu sabah saatlerinde silahlı saldırı yaşandı. İddiaya göre, otomobille evin önüne giden silahlı saldırganlar peş peşe ateş etti. Saldırıda Peker’in yakın adamlarından olduğu iddia edilen Yılmaz G.'nin vücuduna 3 kurşun isabet etti. Hastaneye kaldırılan yaralının hayati tehlikesi olduğu öğrenildi. 

SİLAHLI SALDIRININ ZANLISI YAKALANDI

Emniyetten edinilen bilgiye göre saldırı; Sedat Peker’in lideri olduğu iddia edilen örgütün üyeleri arasında yaşanan alacak verecek meselesi sebebiyle oldu.

Saldırının zanlısı Ömer Şengel’in Sancaktepe'de yakalanarak gözaltına alındığı bildirildi.  

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.