Dolar 32,5114
%0.18
Euro 34,5578
%0.04
Altın 2.495,380
%0.36
Bist-100 9.548,00
%-1.36

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Sayıştaydan Katip Çelebi Üniversitesi'ne  2. Uyarı: Atamalar mevzuata aykırı!

Sayıştaydan Katip Çelebi Üniversitesi'ne 2. Uyarı: Atamalar mevzuata aykırı!

Sayıştay, Katip Çelebi Üniversitesi’nin 2021 yılı Denetim Raporunu yayımladı. Raporda dikkat çeken önemli husus; üniversite kadrolarına sınavsız, eşitlik ve liyakat esası göz ardı edilerek atama yapılması oldu. Hazırlanan raporda sayıştayın üniversiteyi 2019 yılında da aynı konuda uyardığı ancak ‘mevzuata aykırı atamaların’ devam ettiğine dikkat çekildi.

  • Ege Postası
  • 28.09.2022 - 12:56

EZGİ YILDIZ/EGEPOSTASI- Devlet harcamalarının hesaplarını denetleyen Sayıştay, Katip Çelebi Üniversitesi’nin 2021 yılı Denetim Raporunu yayımladı. Sayıştay tarafından hazırlanan raporda şube müdürlüğü kadrolarına, mevzuat dışı usulsüz alım yaptığı belirtildi. 

Kurum hakkında hazırlanan raporda; fakülte, enstitü ve yüksekokul sekreterliği görevlerinde bulunanlar arasından mevzuatta belirlenen şartlar dikkate alınmadan sınavsız atamalar gerçekleştirildiği tespit edilirken atamaların Devlet Memurları Kanununda yer alan ‘liyakat usulünce’ alım yapılması gerektiğinin altı çizildi.

Sayıştay hazırladığı raporda 2019 yılında da üniversiteyi aynı konuda uyardığını ancak, kurum tarafından herhangi bir iyileştirme yapılmadığına dikkat çekti. 

Hazırlanan raporda mevzuata aykırı atamalara ilişkin şu ifadelere yer verildi; “İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesince, kurulmuş olduğu 2010 yılından bu tarafa hiç müdürlük sınavı açılmamış, müdürlük kadrolarına şube müdürlüğünden daha üst /eşit görev olarak kabul edilen fakülte, enstitü ve yüksekokul sekreterliği görevlerinde bulunanlar atanmıştır. Bu şekilde şube müdürlüğüne atananların tamamı önce yukarıda değinilen ve üst/ eşit görev niteliğinde bulunan kadrolara atanmış ve akabinde de kısa süre sonra şube müdürlüğü kadrolarına atamaları gerçekleştirilmiştir. Böylelikle, kısa süreli atamalarla üst görevlere getirilen kişiler, Yönetmelik'in söz konusu istisna hükmünden yararlanılarak şube müdürlüğü kadrolarına getirilmiş, mevzuatla getirilen eşitlik ve liyakat esası göz ardı edilmiştir. Ayrıca söz konusu istisna, bu tür atamalarda sadece sınav şartını ortadan kaldırmaktadır. Bu şekilde ataması yapılacak kişilerin 657 sayılı Kanun ve Yönetmelik'te belirlenen diğer şartları taşıyor olması gerekmektedir. Ataması yapılan kişilerin büyük çoğunluğu, Yönetmelik'in 6’ıncı maddesinde ifade edilen ve şube müdürlüğü görevinden daha alt görev grubu içerisinde üç yıl süreyle çalışma şartını taşımamaktadırlar. Bu yönüyle çalışma şartının sağlanılamamış olması da mevzuata aykırılık içermektedir.”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.