Dolar 32,5795
%0.29
Euro 35,0103
%0.11
Altın 2.460,230
%0.99
Bist-100 9.901,00
%1.9

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Sancar Maruflu hayatını kaybetti

Sancar Maruflu hayatını kaybetti

'İzmir Baba' lakabıyla tanınan İzmir'i Sevenler Platformu Başkanı Gazeteci-Yazar Sancar Maruflu, kaldırıldığı hastanede çoklu organ yetmezliği nedeniyle hayatını kaybetti. Maruflu'un ölümü, kentte büyük üzüntü yarattı.

  • Ege Postası
  • 15.08.2021 - 22:55

İzmir'in simge isimlerinden Sancar Maruflu geçtiğimiz günlerde kalp ve solunum yetmezliğine bağlı problemler sebebiyle Eşrefpaşa Hastanesi'ne kaldırılmıştı.

Hastalıklara bağlı problemler nedeniyle vücudundaki enfeksiyon seviyesinin arttığı öğrenilen Maruflu, Özel Can Hastanesi'ne sevk edildi. Burada entübe edilen Maruflu'dan acı haber bu akşam geldi. Maruflu, kalp ve solunum yetmezliğine bağlı problemler nedeniyle hayatını kaybetti.

71 yaşındaki Sancar Maruflu kaldırıldığı hastanede hayata gözlerini yumdu. Ölüm haberini oğlu Cevat Ziya Maruflu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda duyurdu.

Cevat Ziya Maruflu, yaptığı paylaşımda " Babam Sancar Maruflu'yu az önce kaybettik" dedi.

Cevat Ziya Maruflu " Babam bir haftadır tedavi görüyordu. Evde fenalaşmıştı. Enfeksiyon kana bulaşmış. Bir de diğer sorunlar ortaya çıktı. Kalp yetmezliği ve solunum yetmezliğine bağlı sıkıntılar nedeniyle Eşrefpaşa Hastanesi'ne kaldırdık. Daha sonra Can Hastanesine kaldırıldı. Az öncede vefat etti. Başımız sağolsun " dedi.

Cenaze töreni

Merhum Sancar Maruflu'nun cenazesinin, 17 Ağustos 2021 Salı günü ikindi namazını müteakip Bostanlı Beşikcioğlu Camii’nde kılınacak cenaze namazı sonrasında Işıkkent Mezarlığı’na defnedileceği bildirildi.

Maruflu'nun vefat haberi İzmir'de büyük üzüntüye neden olurken her kesimden taziye mesajları geldi.

Altay ve Karşıyaka spor kulüpleri sosyal medya hesaplarından yayınladığı taziye mesajlarıyla Maruflu'yu anarken, AK Parti İzmir Milletvekili ve AK Parti Genel Başkan Vekili Binali Yıldırım da yayınladığı mesajda, “İzmir sevdalısı, simge isim ‘İzmir Baba' Sancar Maruflu'ya Allah'tan rahmet; kıymetli ailesine sabır diliyorum” dedi. 

Konak Belediyesi'nden yapılan açıklamada, "Büyük bir değerimizi kaybettik. Sevgili #SancarMaruflu, İzmir Baba, seni çok özleyeceğiz… Işıklar içinde uyu, ruhun şad olsun" denildi.

"İzmir sevdalısı"

CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır, "İzmir’in simge isimlerinden, İzmir Baba Sancar Maruflu'yu tedavi gördüğü hastanede maalesef kaybettik. Mekanı cennet olsun. Ailesine, sevenlerine sabırlar diliyorum" derken eski CHP İzmir Milletvekili Erdal Aksünger ise "İzmir sevdalısı, İzmir’in sembol ismi, çok değerli abimiz Sancar Maruflu’yu kaybettik" mesajını paylaştı.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer de sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "İzmir sevdalısı, vefa anıtı Sancar Maruflu'nun vefat haberini büyük üzüntüyle öğrendim. İzmirliler, İzmir'e gönül verenler onu hiçbir zaman unutmayacak. Kendisine Allah'tan rahmet, ailesi ve sevenlerine başsağlığı dilerim" dedi.

İzmir milletvekilleri, ilçe belediye başkanları, siyasiler ve kentte bulunan sivil toplum kuruluşları da Maruflu için taziye mesajları yayınladı.

Sancar Maruflu kimdir? 

Maruflu, kendini İzmir Dergisi'nde verdiği bir röportajda şöyle tanıtmıştı: 

"Yıl 1967, İstanbul Devlet Güzel Sanatlar Akademisi Yüksek Heykel Bölümü’nde öğrenim görüyorum. Memur çocuğuyum, İzmir’den İstanbul’a gitmişim. Başımı sokacak bir ev var ama imkanlar kısıtlı. Mecburen çalışma ihtiyacı duydum. Dönemin İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı İsmail Sivri aracılığıyla Milliyet Gazetesi’ne, Abdi İpekçi ile görüşmeye gittim. Abdi Bey beni polis ve adliye muhabiri olarak işe aldı. Kısa zamanda başarılarım ve çalışkanlığım sayesinde Abdi Bey’in gözüne girdim. Bir süre sonra Abdi Bey, beni o dönemin ünlü magazin yazarı Ümit Deniz’in yanında görevlendirdi. O yılarda Ümit Deniz aynı zamanda Murat Dalman tiplemesiyle Türkiye’nin ilk polisiye romanlarını yazan çok popüler bir gazeteciydi. Milliyet Gazetesi’nin halkla ilişkilerini de yapıyordu. Tüm iş dünyasının, sanatçıların yakın dostuydu. Onun yanında İstanbul’da gitmediğimiz mekan, tanışmadığımız ünlü neredeyse kalmadı. Vehbi Koç’tan Sakıp Sabancı’ya, Üzeyir Garih’ten Vitali Hakko’ya, Kadir Has’tan İshak Alaton’a kadar Türkiye’nin ünlü iş adamlarını yakından tanıma fırsatı yakaladım."

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.