Dolar 32,3306
%0.25
Euro 35,0565
%-0.19
Altın 2.284,980
%0.33
Bist-100 8,98
%1.95

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Sanatçı Onur Şener cinayetinde ilk duruşma yapıldı

Sanatçı Onur Şener cinayetinde ilk duruşma yapıldı

Ankara’da sahne aldığı eğlence mekanında sanatçı Onur Şener’in öldürülmesi ile ilgili davanın ilk duruşması bugün Ankara 31. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yapıldı. Şener’in nişanlısı Pelin Tolunay, tanık olarak “Sanıkların hepsi Onur’a vuruyordu. Ben Onur’un küfür ettiğini duymadım” ifadesini verdi. Tutuksuz iki kadın sanığın da tutuklanması talebini reddeden Mahkeme, duruşmayı 8 Mart’a erteledi.

  • Ege Postası
  • 25.01.2023 - 14:52

Müzisyen Onur Şener’in Ankara’da sahne aldığı eğlence mekanında 2 Ekim’de öldürülmesi ile ilgili olarak üçü tutuklu toplam beş sanığın “Canavarca hisle öldürme” suçuyla yargılanmasına bugün başlandı.

Davanın ilk duruşması bugün Ankara 31. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yapıldı. Duruşmaya, tutuklu sanıklar İlker Karakaş, Ali Gündüz, Semih Soyalp ile tutuksuz sanıklar Gözde Gündüz ve Jale Erberk de katılarak savunma yaptı. Şener’in ailesi ve yakınlarının dışında CHP Genel Başkan Yardımcısı Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca da duruşmayı izledi.

“ARADA OLDUĞUM İÇİN BEN DE 3-4 DARBE ALDIM. SONRA YÜZÜMÜ SİLDİĞİMDE KOLUMUN KANADIĞINI GÖRDÜM”

Duruşmanın öğleden sonraki oturumunda savunmasını yapan tutuklu sanık Semih Soyalp, şunları söyledi:

“Onur Şener dışarı çıktı önce birkaç adım attı ters istikamete doğru. Sonra bize yöneldi. Elini kaldırarak geldi. Kadınlarla tartışırken İlker elindeki bardağı fırlattı. Ben araya girip ellerimi kaldırdım. İlker’in bira bardağını savurduğunu gördüm. Arada olduğum için ben de 3-4 darbe aldım. Sonra yüzümü sildiğimde kolumun kanadığını gördüm. Ben daha sonra yere çömelmiş olarak duran Ali’nin yanına gittim. Daha sonra bir çığlık gelmesi üzerine Onur Şener’in yanına gittim. Benim elimde bardak yoktu. Ben sadece İlker’in ve Gözde’nin elinde bardak olduğunu gördüm.”

“ARBEDE OLDU. BEN ARADA KALDIM”

Tutuksuz yargılanan sanıklardan Gözde Gündüz de şöyle savunma yaptı:

“Mekanda yaşanan tartışmanın ardından dışarı çıktık. Kimin elinde bardak vardı yoktu görmedim. Benim elimde bardak vardı. Ama bittiği için kenara koymuştum. Onur Şener mekandan çıktı bizden ters istikamete doğru gidiyordu bizi gördü ve bağırarak parmak sallayarak bize doğru yürüdü. Önde ben vardım ve ellerimle durdurmaya çalıştım ama beni itti. Sonra arkamdaki arkadaşlara hamle yaptı. Sonra arbede oldu. Ben arada kaldım. Eşim düştüğü yerde kalmıştı ben onun yanına gittim.”

“ALİ’Yİ GÖRDÜM KIMILDAMADIĞINI FARK EDİNCE ALİ ÖLDÜ ZANNETTİM”

Tutuksuz sanık Jale Erberk  ise savunmasında şunları söyledi:

“Hakkımdaki iddiaları kabul etmiyorum. Ölüme neyin yol açtığını bilmiyorum. Dışarıda yemek yemek için konuşuyorduk. Onur Şener çıktı; İlker ile göz göze geldi. Onur Şener ters tarafa doğru gitti. Sonra yanındaki kadınları bıraktı ve bağırarak İlker’e doğru yöneldi. Ben geriye kaçtım. O esnada cam kırılması sesi duydum. Ali’yi gördüm kımıldamadığını fark edince Ali öldü zannettim. Kimin elinde bardak olduğunu bilmiyorum.”

“SANIKLARIN HEPSİ ONUR’A VURUYORDU”

Erberk’in de savunmasını tamamlamasının ardından, Onur Şener’in nişanlısı Pelin Tolunay tanık sıfatıyla şunları anlattı:

“Nişanlımı bir yıldır tanıyorum. Saat 10 civarında programa başladık. Beraber oturduk güzel bir program yaptık. Saat 01.00 civarında program bitti. Kulise gitti, üzerini değiştirip geldi yanımıza. Arkadaşlarının geleceğini söyledi ve biraz daha kalalım dedi. Akustik şekilde müzik yapılacaktı. Ardından sahneye çıktı ve programın kadınlar matinesi olacağını ve programın bittiğini söyledi. İlker geldi sahneye şarkı istedi. Onur da çalamayacağını söyledi. Sonra ben arkadaşlarımla konuşurken müziğin kesildiğini duydum. Sonra kapandı bitti artık dedi Onur. İsminin Jale olduğunu öğrendiğim bayan biz de buranın eski müşterisiyiz. Çıkmıyoruz dedi. Daha sonra Ali geldi. Bir garson arkadaş grubu dışarı çıkardı. Biz içeride oturmaya devam ettik bir süre. Sonra arkadaşlar kalkmak istedi ve biz onları uğurlamak için dışarı çıktık. Sol tarafta bu grubun beklediğini gördük. Biraz uzaklaştık, arkadaşları uğurladık. Sonra Onur’la konuştuk hadi gidelim diye. Sonra grup kendi aralarında bize bakarak konuştuğu için Onur yanlarına gitti. Sonra bir anda sesleri yükseldi. Onur’la birbirlerini itmeye başladılar. Onur’un etrafını sardılar ve arbede oldu. Sonra vurmaya başladılar. Ben durun yapmayın diye bağırdım. Sonra bir süre sonra Onur’u görememeye başladım. Görüş alanımdan çıktı. İlker’in yukarıdan aşağıya doğru yumruk savurduğunu gördüm. Sonra ben İlker’i çekiştirdim. Saçımı çekti, sonra kolumu sıktı. Yanımdan gitmeye çalıştı. Ben, tekrar Onur’un yanına gidecek diye tutmaya çalıştım. Sonra, benim arkam dönükken karşımda yerde oturan birini gördüm. Ona doğru giderken sonra Onur’u gördüm. Üstü başı kan içindeydi. Tampon yapmaya çalıştım. Sonra Onur’un kalbinin atmadığını hissettim ve kalp masajı yapmaya çalıştım. Sonra polisler geldi. Yardım istedim. Sanıkların hepsi Onur’a vuruyordu. Ben Onur’un küfür ettiğini duymadım. Onur onların yanına saldırmak maksadıyla gitmedi.”

Tanıklardan sonra Şener ailesinin avukatı Meltem Banko, tutuksuz yargılanan iki sanığın da tutuklanmasını talep etti. Heyet, tutuklu sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar vererek duruşmayı 8 Mart’a erteledi.

DURUŞMANIN SABAHKİ BÖLÜMÜNDE NE OLDU?

 Duruşmanın bu sabah yapılan ilk oturumunda Kültür ve Turizm Bakanlığı davaya müdahillik talebinde bulundu. Sanık avukatları, “Onur Şener, sanatçı değil şarkıcıdır” diyerek bakanlığın katılma talebinin reddini istedi. Mahkeme heyeti, bakanlığın katılma talebini reddetti.

“BARDAĞI, HEYECANLA, TELAŞLA FIRLATTIM”

Üçü tutuklu beş sanığın mahkeme huzurunda savunmalarına başlandı. Tutuklu sanıklardan İlker Karakaş, şunları söyledi:

“Kapının önüne çıktığımda arkadaşlarım ve şef garson konuşuyordu. Yanlarına gittim. Ona olayı anlatmak istedim. Bunun üzerine mekanın sol tarafına doğru geçtik. Onur Şener o sırada mekandan çıktı ve bize küfür etti. Üstümüze geldi, ben de o sırada elimde bulunan bardağı Onur’a doğru fırlattım. Ben Onur Şener’den korkmadım. Ben Onur Şener’in psikolojisinin bozuk olduğunu anladım. Onunla kavga etmek istemedim. Ama o bize saldırdı. Bardağı, heyecanla, telaşla fırlattım. Raporlarda belirtilen elimdeki kesiklerin nasıl olduğunu bilmiyorum. Görmedim. Maktulün boynundaki kesiklerin nasıl olduğunu görmedim. Ben Pelin hanımla uğraşıyordum.”

“İLKER ELİNDEKİ BİRA BARDAĞIYLA ONUR BEYİN KAFASINA VURDU”

Tutuklu sanıklardan Ali Gündüz de şu savunmayı yaptı:

“İddianamedeki suçlamaları kabul etmiyorum. Sayın Onur Şener’i adımın geçtiği bir olayda kaybettiğimiz için üzgünüm. Ailesine ve sevenlerine de başsağlığı diliyorum. Mekan içerisinde yaşanan tartışmanın ardından dışarı çıktığımızda herkeste bira bardağı var mıydı emin değilim. Onur bey dışarı çıkıp bizimle ters istikamete doğru yürüdü. Sonra bir anda dönüp üzerimize koştu. İlker elindeki bira bardağıyla Onur beyin kafasına vurdu. Ardından arbede başladı. Ben yere cam kırıklarının üstüne düştüm. Bu esnada da kim kime ne yaptı görmedim. Dışarıda arbede ilk İlker ve Onur bey arasında oldu. Semih’i hatırlamıyorum. Eşim ve Jale’nin bir teması olmadı.”

Gündüz’ün savunmasının tamamlanmasının ardından heyet, duruşmaya öğlen arası vermişti.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.