Dolar 32,5719
%0.26
Euro 34,9905
%0.05
Altın 2.459,320
%0.95
Bist-100 9.883,00
%1.71

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Şahin'den çarpıcı iddia: CHP'den atılmama bir İzmir milletvekili aracı oldu

Şahin'den çarpıcı iddia: CHP'den atılmama bir İzmir milletvekili aracı oldu

Büyük İzmir TV’de yayınlanan ‘Özgür Yorum’ programına konuk olan Menemen Belediyesi eski Başkanı Tahir Şahin, CHP’den ihraç edilmesiyle ilgili “Serdar Aksoy partiden ihraç edilmeme neden olmayı başardı. Onu tebrik ediyorum. Bir İzmir milletvekili buna aracı oldu. Yeri ve zamanı geldiğinde açıklarız” ifadelerini kullandı. Şahin, Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy’un ‘rant’ ve ‘yolsuzluk’ iddialarına tepki göstererek, “Serdar Bey iyi bir senaryo yazarıdır” yorumunu yaptı.

  • Ege Postası
  • 12.05.2022 - 09:59

EGEPOSTASI – Menemen Belediyesi eski Başkanı Tahir Şahin, Büyük İzmir TV’de yayınlanan ‘Özgür Yorum’ programının konuğu oldu.

Şahin, Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy’un Seyrek’teki 1 milyon metrekarelik araziyle ilgili rant pazarlığı ve Menemenspor üzerinden yolsuzluk yapıldığı yönündeki iddialara yanıt verdi. Şahin ayrıca CHP’den ihraç edilme süreci ve bir sonraki seçimde İYİ Parti’den aday olacağı iddialarıyla ilgili de açıklamalarda bulundu.

Şahin’in açıklamalarından öne çıkanlar şu şekilde:

“SERDAR AKSOY İYİ SENARYO YAZAR”

“Ben 20 yıl belediye başkanlığı yaptıktan sonra partim beni aday göstermedi. Bunu doğal karşıladığımı söylemiştim. Fakat benim yerime gelen Serdar Aksoy’la bu işin olmayacağını söylemiştim. ‘Kendisini görevden aldırır’ demiştim. ‘Ben demiştim’ demek istemiyorum ama ne yazık ki CHP tarihinde kendini 18 ayda görevden aldıran bir başkan daha yok. Bu ayıp Serdar Bey’in kendisine yeter. Tüm partilileri zan altında bıraktı. 2024 yerel seçimlerinde CHP adayını çıkardığı anda Serdar Aksoy’un olumsuzlukları bir kez daha konuşulmaya başlanacak. Ben daha önce olmaz demiştim, çünkü Serdar Bey’in bu işi namusuyla, dürüstçe yapamayacağını çözmüştüm. Bunu Genel Merkez’e de söyledim ama onlar aday yaptı. Serdar Bey aday olduktan sonra şahsım ve Menemen hakkında belden aşağıya vuran senaryolar yazdı. Aramızda herhangi bir çekişme yok ama Serdar Bey’in ruh halinin iyi olmadığını 4,5 yıl önce tespit etmiştim. Serdar Bey bana hangi işi iyi yapar diye soracak olursanız bence senaristliği iyi yapar. İyi bir senaryo yazarı. İçeri girdi, görevden alındı akıllanmadı. Adli sicil kontrolü kalktı, onu beraat etmiş gibi algı yapmaya çalışıyor. Beraat yok dava devam ediyor. Hala orada da senaryolar yazmaya devam ediyor. Halkı kandırıyor. Bununla da durmadı bu kez o günlerde aday gösterilmesinde büyük katkı koyan milletvekillerimize saldırmaya başladı. 

“MİLLETVEKİLLERİNİN BU İŞE GİRDİĞİNE İNANMIYORUM”

Serdar Bey’in bu saatten sonra milletvekillerine bel altı vurması abesle iştigaldir. Ben hiçbir milletvekilinin bu işe soyunduğuna inanmıyorum. Ben 20 yıl belediye başkanlığı yaptım. Ne vekillerden, ne ilçe başkanlarından, ne il başkanlarından, ne de genel başkan yardımcılarından böylesine bir talep gelmedi. Talep gelse de nezaketli bir şekilde ‘Kadroya ihtiyacın varsa bu arkadaşı değerlendirebilirsin’ gibi ufak tefek ricalar olmuştur. Ama ‘Şurayı satalım, burayı alalım, şurayı kiraya verelim’ gibi bir şey olmadı. Bu da Serdar Bey’in yazmış olduğu senaryolardan başka bir şey değildir. Umarım benim düşündüğüm gibidir her şey. Yarınlarda Serdar Bey’in dediği gibi çıkarsa yüzde 98 çıkmayacağını öngörüyorum. Ama çıkarsa bak sen kesin konuşmuştun dememeleri için yüzde 2’lik bir boşluğu bırakıyorum.

“AKSOY’UN PSİKOLOJİK SORUNLARI VAR”

Serdar Bey’le ne bir arkadaşlığımız, ne de husumetimiz vardı. Bazı eski belediye başkanlarından beyin ufak tefek yardımlar aldığını, akıl-fikir aldığını biliyorum. Ben kesintisiz 20 yıl belediye başkanlığı yapmıştım. 20 yıl belediye başkanlığı yapınca ‘Tahir Şahin’siz seçim alınamaz’ düşüncesi vardı. Ben de katılıyordum ona. Eğer Cumhur İttifakı ve Millet İttifakı olarak ikiye bölünmeseydi yine hala aynı fikirdeydim. CHP yüzde 32, İYİ Parti yüzde 11, HDP yüzde 21 olmak üzere toplam yüzde 64’le seçime giriyorlar. Yüzde 53 oy alıyorlar. Eğer herkes kendi adayını çıkarmış olsa yine Tahir Şahin’siz CHP seçim alamazdı. Serdar Bey’in ‘Ben 20 yıllık efsaneyi yıkıp, kral olayım’ anlayışı vardı. Böyle bir psikolojiyle seçime girince benden bir yardım isteme gereği duymadı. Kazanınca da ‘Ben Tahir Şahin’e rağmen seçim kazandım’ algısı yarattı. Bence psikolojik sorunlarından dolayı böyle bir yardım talep etmedi. Birlikte çalışıp son 10 yılda kovduğum, rant ve paradan nemalanan insanlarla çalışmaya başlayınca, onlar da Serdar Bey’e gaz verince ne yapacağını şaşırdı. 18 ayda kendisini, Menemen’i, CHP’yi perişan etti. Umarım bu dediklerimi dinliyordur. Kendi psikolojisine bir bakar, bundan sonra rahat durur diye düşünüyorum. 

“MENEMENSPOR’UN DEFTERLERİ ORTADADIR”

Serdar Aksoy hala bize sallamaya çalışıyor. Memenen Belediyesi’nin 172 adet gayrimenkulleri ihale yöntemiyle Menemenspor’a kiralanmış. Menemenspor da bu gayrimenkulleri 2. ve 3. şahıslara kiraya vermiş diyor. Menemenspor da Menemen’in malıdır, benim değil. Orada yıllık olarak gelen 1 milyon lira da Menemenspor’da yasal olarak kullandırıldı. Ama orada para pul yok diyor. Menemenspor’un defterleri ortadadır. İncelemeler yapılmış ve temiz çıkmıştır. Sanki Tahir Şahin bu paraları kendisine alıyormuş gibi yansıtıyor. Danıştay’tan soruşturma izni onaylanırsa çıkar mahkemede anlatırız. Ama bu paraların 1 kuruşu Tahir Şahin ve arkadaşlarının kursağından geçmemiştir. Hala kendine göre bilinçaltında bir Tahir Şahin fobisi var. Benden ona tavsiye, bu bilinçaltını düzeltsin. 

“BİR İZMİR MİLLETVEKİLİ PARTİDEN ATILMAMA ARACI OLDU”

Serdar Aksoy partiden ihraç edilmeme neden olmayı başardı. Onu tebrik ediyorum. Bir İzmir milletvekili buna aracı oldu. Yeri ve zamanı geldiğinde açıklarız. ‘Tahir Şahin AK Parti’ye çalışıyormuş’ algısı yaratıldı. Bana ‘DSP’den aday ol’ diye baskı vardı. Kabul etmedim. 2009’da 4-5 kişi aday adayıydık. Ben Deniz Baykal’a muhalefet olduğum için beni aday yapmazlar diye 5 kişi aday adayı oldu. Fakat ben aday gösterilince bir arkadaşımız DSP’den aday adayı oldu. o adayın arkasından giden ilçe başkanları da vardı. Ben DSP’den aday olsaydım yüzde 1 farkla ya kazanır, ya da kaybederdim. Ben partim aday göstermedi diye başka bir partiden aday olacak kadar alçak biri değilim. Eski ilçe başkanları geldi ‘Aman ha DSP’den aday olma’ dedi. Zamanında Deniz Baykal beni partiden attığında ‘Git DSP’den örgütünü kur. Baykal seni aday yapmaz’ dediler. 1999’da aday adayı olup, ön seçimi kaybedip, daha sonra ANAP’a çalışan arkadaşlar da vardı. Dinime küfreden Müslüman olsa. Bunların hepsi o yanlışı zamanında yaptı, ama ben yapmadım. Şimdi Memleket Partisi’ndeyim. İstediğim yerden aday olma şansım var. 

“CHP’DE PARTİ İÇİ DEMOKRASİ İŞLEMİYOR”

CHP’de parti içi demokrasinin işlemediğini düşünüyorum. Serdar Bey benim AKP’nin adayına çalıştığım yalanını Genel Merkez’e inandırdı. Genel Merkez yöneticilerini suçlamıyorum ama hatalı buluyorum. 20 yıldır bayrağınızı, partinizi, onurunuzu adam gibi taşımış Tahir Şahin’i partiden atıyorsunuz. ‘Bu arkadaş 20 yıl hizmet etti. Nedir bunu doğruluğu var mı?’ demeden beni atıyorsunuz. 2019’un Haziran ya da Temmuz ayında İl Disiplin Kurulu’na ifade vermiştim. O ifademde ‘Beni partiden atacağınıza mevcut belediye başkanını partiden atın. Şimdiden partiden atmazsanız başınıza daha büyük sorunlar alırsınız. Benden söylemesi’ demiştim. Buna rağmen Kılıçdaroğlu, genel başkan yardımcıları, il başkanı ve milletvekilleri bu hataya düşüyor. Başıbozukluk olursa demokrasinin işlediğine inanır mısınız? Deniz Baykal zamanında partide ön seçim ve demokrasi yok diye Mustafa Sarıgül’le muhalefet ettiğimi kamuoyu biliyor. Bu anlamda Deniz Baykal beni partiden attı. Saygı duydum ve mahkemeye gittim. Partiden haksız atıldığım için mahkemede partime geri döndüm. Bu atılışımda mahkemeye gitseydim yüzde 99 yine dönerdim. Seyit Torun’la konuştum ‘Mahkemeye vermiyorum. Partimi yıpratmak istemiyorum. Beni partiye geri alın’ dedim. ‘Sen bekle’ dediler. Biz 10 yaşında çocuk değiliz ki bekleyelim. Serdar Bey içeri girdi, görevden alındı. ‘Beni tekrar partiye geri alın. İsterseniz siyaset yaptırmayın ama beni yuvaya döndürün’ dedim. Bu kadar açık ve net konuşmama rağmen partiye döndürmediler. En sonunda yolumu Memleket Partisi’ne çevirdim. CHP’yi suçlamıyorum ama bu kararları takip etmeyen üst düzeyde görevli kim varsa hatalı buluyorum.

‘İYİ PARTİ’ İDDİALARINA YANIT

(İYİ Parti’den aday olacağı iddiaları hk.) Bu iddia son zamanlarda sıkça konuşuluyor. Türkiye’de siyasetin nasıl değişeceği hiç belli olmaz. Eğer genel seçimden sonra yeni bir ittifak anlayışı gelir, ittifaklar kalkar, herkes kendi adayını çıkarabilir. Köprünün altından o kadar çok su akar ki, dereyi görmeden paçayı sıvamak bana yakışmaz. Beni önümü görmeye devam ederim ama birinci derdim hasbelkader bir şekilde aldıkları Menemen Belediyesi’ni tekrar sosyal demokrat bir kimliğe büründürmektir. CHP sadece beni aday göstermemekle hata yapmadı. Yanlış isimleri belediye meclis üyesi yaparak da hata yaptı.  

“SEYREK’TEKİ ARAZİYİ SATTIRMAYACAĞIZ”

Serdar Bey seçildikten 9 ay sonra Seyrek’teki arazi için mecliste satış yetkisi aldı. CHP’li belediye meclis üyeleri de desteklemişti ama AK Partili meclis üyeler ret oyu vermişti. CHP’li meclis üyeleri bir süre sonra tabir-i caizse bunun yanlış olduğunu gördüler. ‘Ya kararı geri çek, ya da AK Partililerle biz karar alırız’ dediler. Serdar Bey de satış yetkisi kararını mecburen geri verdi. Serdar Bey içeri girdi, bu kez de Aydın Bey dün Serdar Bey’e yetki vermezken, bugün kendisi yetki aldı. Ben ve CHP’li belediye meclis üyeleri bölge idare mahkemesine gittik. Mahkeme satış yetkisi vermeden önce satılması yönünde karar vermediği için iptal etti. Şimdi ısrarla tekrar satmak istiyorlar. Seyrek arazilerini inşallah hep birlikte sattırmayacağız.

“BELEDİYEDE BANKAMATİKÇİLER VARDI”

Belediye başkanlığına ilk seçildiğimde belediyede 568 kişi vardı. Maaşlar 12 ay geriden alınıyordu. İşten çıkardığım 168 kişinin 120’si bankamatikçiydi. Bir tanesi siyasetçiydi, ileride söyleyeceğim. Zamanı gelince hepsini anlatacağım. 168 kişinin 160’ı bize hiçbir şey demedi. ‘Haklısın başkanım’ dediler. İşten çıkardıktan sonra ertesi sabah tek başıma yaya olarak belediyeye gittim. Kimseden korkmadım. Bu kadar fazla bankamatikçinin olduğu bir yerde eğer biz işe gitmeden para alan 168 kişiyi işten çıkarmasaydık, Menemen Belediyesi’nde bu güzellikler olmazdı. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.