Dolar 32,3113
%0.19
Euro 35,0121
%-0.31
Altın 2.279,510
%0.09
Bist-100 8,97
%1.84

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Sahil Güvenlik uzman erbaş alacak

Sahil Güvenlik uzman erbaş alacak

Sahil Güvenlik Komutanlığı, uzman erbaş alacak. Adaylar, Sahil Güvenlik Komutanlığı’na 18-25 Nisan arasında e-Devlet üzerinden başvurabilecek.

  • Ege Postası
  • 17.04.2022 - 17:58

Sahil Güvenlik Komutanlığı’nın uzman erbaş alım ilanı Resmî Gazete’de bugün yayınlandı. Buna göre; adaylar, Sahil Güvenlik Komutanlığı’na 18-25 Nisan arasında e-Devlet üzerinden başvurabilecek. Adaylar, başvuruya ilişkin detaylara www.sg.gov.tr internet adresindeki kılavuzdan ulaşılabilecek.

BAŞVURU KOŞULLARI

İlanda, başvuru koşulları şöyle sıralandı:

- "Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı ve erkek olmak.

- En az lise mezunu olmak.

- 2022 yılının ocak ayının ilk günü itibariyle 27 yaşını bitirmemiş olmak (1 Ocak 1995 ve daha sonra doğmuş olanlar başvurabilir).

- Askerlik görevini yapmış veya yapıyor olmak.

- Askerlik hizmetini yapmış olan adaylar için, terhisi üzerinden 5 yıldan fazla süre geçmemiş olmak (18 Nisan 2017 tarihi ve sonrasında terhis olanlar).

- Askerlik hizmetini sürdürenler için kılavuzda da yer alan uygun nitelik belgesi almak.

- Yapılacak yazılı sınav, ön sağlık muayenesi, fiziki yeterlilik ve değerlendirme testleri (yüzme dâhil), uygulamalı sınavlar ile mülâkat sınavında başarılı olmak ve Sahil Güvenlik Komutanlığı’nca belirlenen kontenjana girmek.

- Sahil Güvenlik Komutanlığı tarafından sevk edilecek hastanelerden “…….. branşında uzman erbaş olur” kararlı sağlık raporu almak, ayrıca branş/ihtisas özelliklerine göre gereken koşulları karşılamak.

- Yaptırılacak güvenlik soruşturması olumlu sonuçlanmak.

- Askerî öğrencilik ile ilişiği kesilmemiş olmak, Türk Silahlı Kuvvetleri, Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığı’nda daha önce subay (yedek subay dâhil), astsubay (yedek astsubay dâhil), uzman jandarma ve uzman erbaş olarak istihdam edilmemiş olmak.

- Sahil Güvenlik Komutanlığı Uzman Erbaş Alımları Bilgilendirme Kılavuzu’ndaki (Nisan 2022) diğer şartları taşıyor olmak.”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.