Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.496,860
%0.5
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Sağlık Bakanlığı, 'merkezi' ve 'binası' olmayan aile sağlığı merkezlerine hekim atayacak

Sağlık Bakanlığı, 'merkezi' ve 'binası' olmayan aile sağlığı merkezlerine hekim atayacak

Sağlık Bakanlığı, 517 aile sağlığı merkezine aile hekimi atanması için ilana çıktı. İlanda atama yapılacak merkezlerden bazıları için “oda durumu yok”, “aile sağlığı merkezi aile hekimi tarafından temin edilecektir”, “aile hekimliği biriminin mevcut binası bulunmamaktadır” bilgilerinin verildiği görüldü.

  • Ege Postası
  • 16.03.2022 - 17:50

Aile hekimleri, mekansız binalara atanmaya devam ediyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Bu hastaneleri inşa eden biziz, bu doktorları okutan, yetiştiren devlet değil mi?” dedi. Sağlık Bakanlığı'nın ilanında, 517 aile sağlığı merkezinin 374 tanesinde “aile sağlığı merkezi aile hekimi tarafından temin edilecektir” notu düşüldü.  

Sağlık Bakanlığı Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğü, “Aile Hekimliği Yerleştirme İşlemi İlanı’nı” yayınladı. Buna göre; Ankara, İstanbul ve İzmir’in de aralarında olduğu pek çok ilde, 517 aile sağlığı merkezine aile hekimi ataması yapılacak.

Ancak ilan metninin ek dosyasında, atama yapılacak bazı merkezler için “oda durumu yok”, “aile sağlığı merkezi aile hekimi tarafından temin edilecektir”, “aile hekimliği biriminin mevcut binası bulunmamaktadır" ve "kira bedeli belirlenememiştir" notlarının düşüldüğü görüldü. Atama yapılacak 374 aile sağlığı merkezinin aile hekimi tarafından temin edileceğinin belirtilmesi dikkat çekti. Atama yapılacak aile sağlığı merkezlerinden bazılarında, sorumlu olunacak nüfus hanesinin de boş olduğu görüldü.

ERDOĞAN, “BU HASTANELERİ İNŞA EDEN BİZİZ” DEMİŞTİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 8 Mart’ta hekimlerle ilgili yaptığı açıklamada “Samimi konuşuyorum; dost acı söyler ama gerçeği söyler. Bu hastaneleri inşa eden biziz, bu doktorları okutan, yetiştiren bu devlet değil mi? Bu devlet sizi okuttu, yetiştirdi en çok maliyeti yüksek olan da sağlık bilimidir” demişti.

12 Ağustos 2005 tarihli Aile Hekimliği Pilot Uygulaması Hakkında Kanun’da aile hekimlerine, mekan bulma ve binanın iç donanımını sağlamak görevi de verilmişti. Aile sağlığı merkezleri, temel sağlık hizmetinin sunumu, bulaşıcı hastalıklarla mücadele, bağışıklama, anne ve bebek ölüm hızının düşürülmesi gibi alanlarda hizmet veriyor.

Kendisine kayıtlı kişi sayısı üzerinden gelir elde eden aile hekimleri, temel ücretlerindeki artışı yetersiz bulmaları nedeniyle hazır olmayan binalara ve sıfır nüfuslu bölgelere başvurmayı tercih etmeyebiliyor. Bir aile sağlığı merkezine, iki ilanda başvuruda bulunulmadığında, ilan kamu dışı aile hekimlerinin ve yabancı uyruklu hekimlerin başvurularına açılıyor. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.