Dolar 32,5744
%0.11
Euro 34,9831
%0.44
Altın 2.432,590
%0.39
Bist-100 9.754,00
%0.33

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
RTÜK 3 TV kanalına kuran kursundaki istismar haberleri nedeniyle para cezası verdi

RTÜK 3 TV kanalına kuran kursundaki istismar haberleri nedeniyle para cezası verdi

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), Diyanet İşleri Başkanlığı’nın şikayeti üzerine Erzurum’daki Kuran Kursu’nda çocukların istismar edildiği haberleri nedeniyle KRT, Tele1 TV ve Halk TV’ye oy çokluğuyla idari para cezası verdi. RTÜK üyesi Okan Konuralp, “Diyanet yöneticileri Erzurum’da yaşanan istismardaki sorumluluklarının üstünü, basın özgürlüğünün sınırlarını daraltmaya çalışarak ve yargı kararlarının arkasına sığınarak örtemez” dedi.

  • Ege Postası
  • 06.04.2022 - 16:15

RTÜK, bugünkü toplantısında Erzurum’daki Kuran Kursu’nda çocuklara tecavüz iddiaları ile ilgili yayınları nedeniyle KRT, Tele1 TV ve Halk TV’ye idari para cezası uygulanması kararı verdi.

RTÜK’ün CHP kontenjanından seçilen üyesi Okan Konuralp, oy çokluğu ile alınan kararı sosyal medya hesabından şöyle değerlendirdi:

"Diyanet, Kur’an Kursu’ndaki istismarı gündeme getiren KRT ve Halk TV’yi ‘Diyanet’in küçük düşürüldüğü, aşağılandığı ve yayın yasağı ihlali’ gerekçesiyle RTÜK’e şikayet etti. RTÜK, oy çokluğuyla ve yayın yasağı ihlali gerekçesiyle kuruluşlara para cezası verdi.

Verilen cezalara atfen vurgularım ki Diyanet yöneticileri Erzurum’da yaşanan istismardaki sorumluluklarının üstünü, basın özgürlüğünün sınırlarını daraltmaya çalışarak ve yargı kararlarının arkasına sığınarak örtemez. Not: Para cezasıyla yetinilmesi de RTÜK’e övgüyü gerektirmiyor.

Öte yandan RTÜK, TELE1’e de benzer yayınları nedeniyle para cezası yaptırımı uyguladı. Tüm bu yaptırımlar hakikatlerin ortaya çıkışını engelleyemez. Kamuoyunun bilgisine."

İLHAN TAŞCI: “KUR’AN KURSUNDA 7 ÇOCUĞUN UĞRADIĞI CİNSEL İSTİSMARDAN DEĞİL DE HABERLERİN VERİLİŞ BİÇİMİNDEN ‘İNCİNMİŞ’ DİYANET! ŞAKA GİBİ”

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Üyesi İlhan Taşcı, Kuran kursunda 7 çocuğun uğradığı istismarı gündeme getiren KRT, Halk TV, TELE 1 kanalına, Diyanet İşleri Başkanlığı küçük düşürüldüğü gerekçesiyle idari para cezası verilmesini eleştirdi. Taşcı, “Şikâyet dilekçesine göre, Kur’an kursunda 7 çocuğun uğradığı cinsel istismardan değil de haberlerin veriliş biçiminden ‘incinmiş’ Diyanet İşleri Başkanlığı! Şaka gibi. ‘Çocuklara kıymayın efendiler” dedi.

RTÜK bugünkü toplantısında KRT TV, Halk TV ve TELE 1’e para cezası verdi. RTÜK Üyesi İlhan Taşcı, cezalara ilişkin sosyal medya hesabından şu paylaşımı yaptı:

“RTÜK, Erzurum’daki Kur’an kursunda çocuklara tecavüz davasını haberleştiren Halk TV, KRT ve TELE 1’e yüzde 2 para cezası verdi. Karar, Diyanet İşleri’nin şikâyeti üzerine oyçokluğuyla alındı. İstiyorlar ki; hırsızlığı, yolsuzluğu, çocuklara tecavüzü kimse bilmesin, duymasın. Ayıp!

Şikâyet dilekçesine göre, Kur’an kursunda 7 çocuğun uğradığı cinsel istismardan değil de haberlerin veriliş biçiminden ‘incinmiş’ Diyanet İşleri Başkanlığı! Şaka gibi… ‘Çocuklara kıymayın efendiler…”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.