Dolar 32,5069
%0.18
Euro 34,8142
%0.27
Altın 2.486,010
%0.96
Bist-100 9.552,00
%0.22

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Rize'de sel ve heyelan ölü sayısı artıyor

Rize'de sel ve heyelan ölü sayısı artıyor

Rize'de şiddetli yağış nedeniyle oluşan selde 1 kişinin daha cansız bedenine ulaşıldı. Can kaybı sayısı 6'ya yükseldi. Kayıp 2 kişiyi arama çalışmaları devam ediyor. Son duruma ilişkin AFAD'dan bir açıklama geldi.

  • Ege Postası
  • 15.07.2021 - 09:23

Sel felaketinin yaşandığı Rize'de can kaybı sayısı 6'ya yükseldi.

Dün akşam başlayan şiddetli yağışlar, Güneysu ve Çayeli başta olmak üzere il genelinde sel ve su baskınlarına neden oldu.

Sel nedeniyle 8 kişi kayboldu. AFAD'dan yapılan açıklamada, Merkez Muradiye beldesinde 2, Güneysu ilçesinde 1, Güneysu’ya bağlı Ballıdere köyünde 3 vatandaşın cansız bedenine ulaşıldığı bildirildi.

Açıklamaya göre; Muradiye beldesi ve nde 1, Güneysu Tepebaşı köyünde kaybolan iki vatandaşı arama çalışmaları devam ediyor.

Çalışmalar, 89’u AFAD personeli olmak üzere Jandarma, JAK, Sahil Güvenlik Komutanlığı, UMKE, itfaiye, DSİ ve İDAK kurumlarından toplam 297 personel taarfından yürütülüyor.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ise yaptığı açıklamada hasar tespit çalışmalarının sürdüğünü söyledi. Çalışmaların iki gün içinde sonuçlanacağını dile getiren Kurum, "Taşkın riski altındaki binaların tespiti de yapılacak. Konutlarımızın inşasını TOKİ başkanlığımız eliyle yapacağız. Yeni binalar taşkın riski olmayan yerlere yapılacak" diye konuştu.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu da ulaşıma kapalı ana yol olmadığını söyledi. Köy yollarındaki sıkıntıların da kısa zamanda giderileceğini söyleyen Karaismailoğlu, bazı bölgelerde iletişim ve elektrik sıkıntısı olduğunu kaydetti.

Bakan, "Seyyar ekiplerimiz de bölgedeler. İnşallah en kısa sürede bu afetin izlerini ortadan kaldırmak için bütün arkadaşlarımızla birlikte canla başla çalışıyoruz" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan da yaşananlarla ilgili İçişleri Bakanı Soylu ve Rize Valisi Çeber ile telefonda görüşerek bölgedeki durum hakkında bilgi aldı. 

Erdoğan, Rize'de yaraların sarılması için devletin tüm imkanlarıyla vatandaşlarının yanında olduğunu belirtti.

Rize Valiliği, meteorolojik verilere göre son 24 saat içinde Güneysu ilçe merkezinde 219, Çayeli ilçesinde 214, Rize Andon bölgesinde ise 147 kg/metrekare yağış kaydedildiğini duyurdu. NTV - İHA - Anadolu Ajansı - DHA 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.