Dolar 32,3721
%0.17
Euro 34,9916
%-0.21
Altın 2.326,010
%0.24
Bist-100 9,10
%0.19

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Restoran ve kafeler için gözler kabinede

Restoran ve kafeler için gözler kabinede

Corona virüs vaka sayılarındaki düşüşle birlikte yeme içme sektöründe faaliyet gösteren işletmeciler, kısıtlamaların azaltılacağı beklentisine girdi. Konuyla ilgili karar Kabine toplantısında alınacak. Bir sonraki toplantının gelecek hafta pazartesi günü yapılması bekleniyor ancak henüz kesin tarihle ilgili bir açıklama yapılmadı.

  • Ege Postası
  • 25.01.2021 - 14:29

Türkiye’de corona virüs ile mücadelede gelinen nokta ve önemli kararlar, kabine toplantısının ardından açıklanıyor. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ve Bilim Kurulu üyelerinin sunum yapmasının beklendiği Kabine Toplantısında, restoran ve kafeler ile ilgili alınan kararların yeniden gündeme gelmesi ön görülüyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, geçtiğimiz günlerde yapılan Kabine Toplantısı'nın ardından kısıtlamaların aşamalı olarak kaldırılacağını açıkladı. Kabine Toplantısı'nın bugün yapılmayacak. Ne zaman yapılacağına ilişkin ise henüz resmi bir açıklama yapılmadı.

NELER DEĞİŞEBİLİR'

Corona virüs’ün seyrine bağlı olarak, kısıtlamaların değiştirimesine dair seçenekler tartışılıyor.

Restoran ve kafelerin belli kurallar ile açılabileceği, buralara HES koduyla girilmesine ilişkin yeni düzenlemeler yapılabileceği tartışılıyor.

Sokağa çıkma yasağına dair saatlerin de değişebileceği konuşuluyor. Cumartesi ve pazar günü uygulanan sokağa çıkma kısıtlamarının gündüz için kaldırılması öngörülüyor.

Hafta için kısıtlamalarının saatlerinin de 21.00’den 23.00’e çekilebileceği belirtiliyor.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.