Dolar 32,5501
%0.11
Euro 34,8970
%0.67
Altın 2.434,900
%0.08
Bist-100 9.645,00
%-0.5

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Prof. Dr. Mehmet Ceyhan: 14 gün işe yaramaz, tam kapanma 28 gün olmalı

Prof. Dr. Mehmet Ceyhan: 14 gün işe yaramaz, tam kapanma 28 gün olmalı

Türkiye vaka sayılarında Avrupa'nın zirvesine yerleşirken, kritik uyarı Prof. Dr. Mehmet Ceyhan'dan geldi: Tam kapanma 28 gün olmalı, 14 gün işe yaramaz. Seyahatler kısıtlanmadan salgınla başa çıkılamaz. Sonradan alınan önlemler işe yaramadı.

  • Ege Postası
  • 06.12.2020 - 10:58

Türkiye'de koronavirüs vakaları patladı, alınan önlemler ise uzmanlara göre hala yetersiz.

Türkiye vaka sayılarında Avrupa'nın zirvesine yerleşirken, kritik uyarı Prof. Dr. Mehmet Ceyhan'dan geldi, "Tam kapanma 28 gün olmalı, 14 gün işe yaramaz. Seyahatler kısıtlanmadan salgınla başa çıkılamaz. Sonradan alınan önlemler işe yaramadı" dedi .

"İSTANBUL'DAN HER YERE SEYAHAT VAR"

FOX TV'de konuşan Prof. Dr. Ceyhan şunları kaydetti: "İstanbul'da vaka biraz düştü ama fark etmiyor. İstanbul'dan her yere seyahat var. Bir yerde azalırken başka şehirde artıyor. Nisan, Mayıs’ta alınması gereken önlemler alınmadı.

İl Hıfzıssıha kurullarının alacağı önlemlerin anlamı kalmadı, çünkü bütün ülkeye yayıldı. Seyahatler kısıtlanmadan salgınla başa çıkılamaz. Hastalığı taşıyanları yüzde 20'lik bölümü süper bulaştırıcı.

"ERKEN DÖNEMDE ALINMAYAN ÖNLEMLER..."

Tam kapanma 28 gün olmalı. 14 gün işe yaramaz. 14 gün bir kuluçka süresidir. Önleme için 2 kuluçka süresi yani 28 gün kapanma gerekiyor. Erken dönemde alınmayan önlemler sonradan alınınca işe yaramadı."

Türkiye'nin Çin'den sipariş ettiği koronavirüs aşısıyla ilgili de konuşan Prof. Dr. Ceyhan "Çin, aşı ile ilgili verileri diğer şirketler gibi paylaşmadı. Ne kadar etkili olduğunu bilmiyoruz. Sinovac'ın CEO'su geçenlerde '11 Aralık'ta elimizdeki verileri açacağız' dedi. Onu bekliyoruz" diye konuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.