Dolar 32,3279
%0.24
Euro 35,0469
%-0.21
Altın 2.282,880
%0.23
Bist-100 8,98
%2.01

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Pençe-Kilit ve Fırat Kalkanı harekat bölgesinde üç şehit

Pençe-Kilit ve Fırat Kalkanı harekat bölgesinde üç şehit

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Pençe-Kilit Pençe 1-2 Harekât bölgesinde arama-tarama faaliyeti esnasında EYP patlaması ve Fırat Kalkanı Harekâtı bölgesinde terör örgütü mensupları tarafından üs bölgesine açılan taciz ateşi sonrasında 3 sözleşmeli erin şehit düştüğünü duyurdu. MSB, 25 PKK/YPG'li teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı.

  • Ege Postası
  • 27.07.2022 - 11:44

MSB’den yapılan yazılı açıklamada P.Söz. Er Cüneyt Taşyürek, Tnk.Söz. Er Mevlüt Yoğurtcu ve Tnk.Söz. Er Mert Otal’ın şehit düştüğü açıklandı. MSB’nin, yazılı açıklaması şöyle:

“Pençe 1-2 Harekât bölgesinde 26 Temmuz 2022 tarihinde arama-tarama faaliyeti esnasında EYP patlaması sonucu yaralanan kahraman silah arkadaşımız P.Söz. Er Cüneyt Taşyürek derhâl hastaneye sevk edilmiş, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak 27 Temmuz 2022 tarihinde şehit olmuştur. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda hayatını kaybeden aziz şehidimize Allah’tan rahmet, kederli ailesine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile asil milletimize başsağlığı ve sabır dileriz.

Fırat Kalkanı Harekâtı bölgesinde 26 Temmuz 2022 tarihinde bölücü terör örgütü mensupları tarafından bir üs bölgemize açılan taciz ateşi sonrasında kahraman silah arkadaşımız Tnk.Söz. Er Mevlüt Yoğurtcu ve Tnk.Söz. Er Mert Otal yaralanarak derhâl hastaneye sevk edilmiş, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit olmuştur.

Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet, kederli ailelerine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile asil milletimize başsağlığı ve sabır dileriz.”

“25 PKK/YPG’Lİ TERÖRİST ÖNLEME VE CEZALANDIRMA ATIŞLARIYLA ETKİSİZ HLE GETİRİLDİ”

MSB, sosyal medya hesabından da şu paylaşımda bulundu:

“Şehitlerimizin kanı yerde kalmadı, kalmıyor, kalmayacak! Kahraman Komandolarımız, Fırat Kalkanı ve Barış Pınarı bölgelerindeki 25 PKK/YPG’li teröristi önleme ve cezalandırma atışlarıyla etkisiz hâle getirdi. Teröristleri kazdıkları hendeklere gömmeye devam edeceğiz!”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.