Dolar 32,3257
%0.23
Euro 35,0767
%-0.13
Altın 2.306,870
%1.29
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Pençe-Kilit'ten acı haber! 1 Üsteğmen şehit oldu

Pençe-Kilit'ten acı haber! 1 Üsteğmen şehit oldu

Pençe-Kilit harekatında yaralanan Piyade Komando Üsteğmen Tunahan Yavuz, tedavi gördüğü hastanede şehit oldu. Aslen Ödemişli olan Şehit Üsteğmen Tunahan Yavuz'un yarın Bursa Mudanya'da toprağa verileceği bildirildi.

  • Ege Postası
  • 15.12.2022 - 13:44

Kuzey Irak'ta yürütülen Pençe-Kilit Harekatı bölgesinde yaralanan Piyade Komando Üsteğmen Tunahan Yavuz, tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdi. Yavuz'un yarın son yolculuğuna uğurlanacağı belirtildi.

MSB’den bugün yapılan açıklamada, 5 Aralık’ta Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinde terör örgütleri tarafından döşenen el yapımı bombanın patlaması sonucunda ağır yaralanan ve hastanede tedavi altında olan Piyade Komanda Üsteğmen Tunahan Yavuz’un şehit olduğu duyuruldu.

MSB’nin açıklaması şöyle:

“Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinde, 5 Aralık 2022 tarihinde, bölücü terör örgütü mensuplarınca önceden döşenen el yapımı patlayıcının infilak etmesi sonucu ağır yaralanan ve Gülhane Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tedavisine devam edilen kahraman silah arkadaşımız Piyade Komando Üsteğmen Tunahan Yavuz, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak 15 Aralık 2022 tarihinde şehit olmuştur.

Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda hayatını kaybeden aziz şehidimize Allah’tan rahmet, kederli ailesine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile asil milletimize başsağlığı ve sabır dileriz.”

Baba ocağına Türk bayrağı asıldı

Piyade Komando Üsteğmen Tunahan Yavuz’un şehadet haberi Bursa’nın Mudanya ilçesi Halitpaşa Mahallesi’ndeki baba ocağına ulaştı. Haberi alan anne Zerrin Yavuz ve baba Sadık Yavuz, 27 yaşındaki oğulları Tunahan Yavuz’un cenazesini almak üzere Ankara’ya gitti.

Şehit haberini sabah baba Sadık Yavuz ile birlikte alan aile dostları Cengiz Geçgil ise gözyaşlarına hakim olamadı. Her gün annenin oğluyla telefonla konuştuğunu belirten Geçgil, “Öncelikle hepimizin, yurdumuzun, milletimizin başı sağolsun. Allah bir daha bu acıları yaşatmasın. Anne baba ne zorlukları büyüttü Tunahan elimizde büyüdüler. Kardeşi var Efe Yavuz o da çok asker olmak istiyordu. Babası aynı şekilde emekli jandarma astsubay” dedi.

Şehit Tunahan Yavuz’un cenazesi yarın öğle namazını müteakip Mudanya ilçesi Güzelyalı Duran Camiinde kılınacak cenaze namazının ardından Mudanya Mezarlığına defnedilecek.

Evin dışına bayraklar asılırken, taziye çadırlarının kurulması bekleniyor.

ERİŞ: YÜREĞİMİZ YANDI, ŞEHİT ATEŞİ ÖDEMİŞİMİZE DÜŞTÜ...

Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet Eriş, aslen Ödemişli olan Şehit Üsteğmen Tunahan Yavuz'un acı haberini sosyal medya hesabından duyurdu.

Eriş açıklamasında, ''Yüreğimiz yandı, şehit ateşi Ödemişimize düştü... Pençe-Kilit Harekatı bölgesinde yaralandıktan sonrası tedavi gördüğü hastanede şehit olan Gölcüklü kahraman hemşehrimiz Üsteğmen Tunahan Yavuz’a Allah’tan rahmet; kederli ailesine sabır diliyorum. Şehidimizin aziz naaşı yarın Bursa Mudanya'da öğle namazına müteakip Güzelyalı Duran Camii'nde kılınacak cenaze namazı sonrası Mudanya Mezarlığı'nda toprağa verilecektir. Milletimizin başı sağ olsun'' dedi. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.