Dolar 32,3469
%0.3
Euro 35,1453
%0.07
Altın 2.301,620
%1.06
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Pençe-Kilit Harekatı'nda 4 şehit

Pençe-Kilit Harekatı'nda 4 şehit

Milli Savunma Bakanlığı, Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinde terör örgütü mensuplarınca açılan taciz ateşi sonucu 3 askerin şehit olduğunu, 2 askerin de yaralandığını duyurdu. Yine aynı bölgede yıldırım düşmesi sonucu Uzman Çavuş Mustafa Işık da şehit düştü. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Konya programına katılan Milli Savunma Bakanı Akar, şehit haberinin ardından Ankara'ya dönerek, harekat merkezinde TSK komuta kademesi ile toplantı yaptı.

  • Ege Postası
  • 26.11.2022 - 21:54

 Irak'ın kuzeyinde devam eden Pençe-Kilit Harekatı'ndan şehit haberi geldi.

Acı haberi, Milli Savunma Bakanlığı duyurdu. Bakanlıktan yapılan açıklamada, Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinde bölücü terör örgütü mensuplarınca açılan taciz ateşi sonucu Piyade Uzman Çavuş Eyyüp Uğurlu, Piyade Sözleşmeli Er Mehmet Demir ve Piyade Sözleşmeli Er Hakan Köroğlu'nun şehit olduğu, 2 askerin ise yaralandığı belirtildi.

Yaralı askerlerin derhal hastaneye sevk edilerek tedavilerine başlandığı aktarılan açıklamada, "Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allah'tan rahmet, kederli ailelerine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile asil milletimize başsağlığı ve sabır, yaralılarımıza da acil şifalar dileriz." denildi.

İlerleyen dakikalarda, aynı bölgeden bir acı haber daha geldi. Yıldırım düşmesi sonucu Uzman Çavuş Mustafa Işık şehit düştü.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinde yıldırım düşmesi sonucu yaralanan Piyade Uzman Çavuş Mustafa Işık'ın kaldırıldığı hastenede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit olduğu belirtildi.

BAKAN AKAR HAREKAT MERKEZİ'NDE

Öte yandan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Konya programına katılan Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar'ın Pençe Kilit Harekatı’nda iki askerin şehit olduğu bilgisini almasının hemen ardından programdan ayrılarak Ankara’ya döndüğü ve TSK komuta kademesi ile Kara Kuvvetleri Harekat Merkezi’nde toplantı halinde olduğu belirtildi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.