Dolar 32,5497
%0.19
Euro 34,9355
%-0.1
Altın 2.442,300
%0.25
Bist-100 9.717,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Otobüs kazasında ölenlerin sayısı 3'e yükseldi

Otobüs kazasında ölenlerin sayısı 3'e yükseldi

Niğde'de üniversite öğrencilerini taşıyan otobüs devrildi. Otobüste bulunanlardan 3’ü hayatını kaybetti, 41 kişi de yaralandı. Yaralılar Niğde ve Ulukışla hastanelerine kaldırıldı.

  • Ege Postası
  • 22.05.2022 - 12:23

Adana'dan Konya'ya giden sürücüsünün kimliği henüz belirlenemeyen 41 C 0641 plakalı otobüs, Adana-Niğde Otoyolu Güney köyü yakınlarında kontrolden çıkarak şarampole devrildi.

İhbar üzerine kaza yerine çok sayıda, polis, jandarma, itfaiye, sağlık, AFAD ve UMKE ekibi sevk edildi.

Kazada, 3 kişi hayatını kaybetti, 41 kişi yaralandı.

Yaralılar, bölgedeki çeşitli hastanelere kaldırıldı.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN MESAJ

Cumhurbaşkanı Erdoğan sosyal meyadan yaptığı paylaşımda, "Adana’da gerçekleştirdiğimiz gençlik şöleninden Konya’ya dönerken elim bir trafik kazasında hayatını kaybeden 3 genç kardeşime Allah’tan rahmet, ailelerine sabır niyaz ediyorum. Yaralanan evlatlarımıza acil şifalar diliyorum" dedi.

Kaza yerine gelerek bilgi alan Niğde Valisi Mustafa Koç, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, "Adana'dan Konya istikametine gençlerimizi taşıyan özel bir firmaya ait otobüs, sabah saat 4 civarlarında Güney köy mevkisinde henüz belirlenemeyen sebeple kaza yapmıştır. Kazada maalesef üzülerek ifade ediyorum 2 vatandaşımız hayatını kaybetmiştir, 42 vatandaşımız da yaralanmıştır" dedi.

Yaralıların Niğde, Bor, Ereğli ve Ulukışla hastanelerine sevk edildiğini anlatan Koç, "Üzücü bir olay. Ölen vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet diliyoruz, yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz. Hafif yaralı olan arkadaşlarımızla görüşmemizde kendilerinin büyük çoğunlukla Selçuk Üniversitesi öğrencisi olduklarını ifade ettiler" diye konuştu.

İÇİŞLERİ BAKANI SOYLU: KAZA, ŞOFÖRÜN UYUMASINDAN KAYNAKLANMIŞ

AK Parti Gençlik Kolları’nın dün düzenlediği ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da katıldığı Bir Gençlik Şöleni’ni için Adana’ya gelen ve şölenin ardından Konya’ya dönmek üzere yola çıkan üniversite öğrencilerini taşıyan otobüs, dün gece saat 04:00 sıralarında Niğde’nin Güney köyü yakınlarında kontrolden çıkarak şarampole devrildi. Kazada 2 kişi olay yerinde, 1 kişi ağır yaralı olarak kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. 41 kişi ise kazadan yaralı olarak kurtuldu.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, kazada öğrencileri, tedavi gördükleri Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne bugün ziyaret etti. Soylu, kazaya ilişkin şunları söyledi:

"KAZA, ŞOFÖRÜN UYUMASINDAN KAYNAKLANMIŞ"

"Adana'dan Konya'ya giderken 44 evladımızı taşıyan otobüs, sabah şarampole yuvarlanmak suretiyle takla atmış ve maalesef bir trafik kazasıyla karşı karşıya kalmış bulunuyoruz. Ailelere, ailemize, AK Parti ailemize Allah sabır versin. Tekrar başsağlığı dileklerimizi iletiyoruz. Hem milletimizin hem AK Parti Gençlik Kolları’mızın hem ailelerin başı sağ olsun. Böyle bir acıyla da kimseyi sınamasın. 18 kardeşimiz Ereğli Devlet Hastanesi’nde. Diğerlerinin ise Niğde Bor ve Niğde Devlet Hastanesi’nde tedavileri sürüyor. Kaza yerinde 2 kardeşimizi kaybettik, hastanede de 1 kardeşimizi kaybettik. 5 kardeşimiz yoğun bakımda. Toplam 28 kardeşimiz gözlem altında, diğerlerinde bir hayati tehlike söz konusu değil. Kazanın şoförün uyumasından kaynaklandığı, şoförün ilk verdiği beyanda ortaya çıkıyor."

"AYNI İDEALLERİ PAYLAŞTIĞIMIZ KARDEŞLERİMİZDİ"

AK Parti Teşkilat Başkanı Erkan Kandemir ise hastane önünde yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"Dün Adana'da Cumhurbaşkanımızın gençlik buluşmalarından birini yaptık, büyük bir coşku ve heyecanla. Adana'ya Türkiye'nin dört bir yanından gençlerimiz, bu coşkumuza, heyecanımıza ortak olmak için geldiler. Farklı illerden arkadaşlarımız, temsili katılımıyla bu gençlik buluşmalarında bulunuyorlar. Dün de Adana'da 81 ilden arkadaşlarımız bulunuyordu. Maalesef gece yola çıkan Konya Selçuk Üniversitesi'ndeki kardeşlerimizin olduğu otobüsün kaza yaptığı haberini aldık. AK Parti camiası olarak çok üzgünüz. Vefat eden kardeşlerimiz pırıl pırıl, idealleri uğruna gayret gösteren kardeşlerimizdir. Bizim gönlümüzde yerleri bambaşka, aynı idealleri paylaştığımız kardeşlerimiz. Biz AK Parti camiası, her bir ferdini aile olarak gören, bu millete sevdalı gençlerden oluşan bir partiyiz. Onun için hepimiz çok üzgünüz. Yaralı kardeşlerimize acil şifalar diliyoruz."

Kazada hayatını kaybeden öğrencilerin isimlerinin Sude Akkuş, İlayda Karakoca ve Ömer Faruk Küçük olduğu öğrenildi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.