Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.496,860
%0.5
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Oto tamircilerinden araç sürücülerine kış bakımı uyarısı

Oto tamircilerinden araç sürücülerine kış bakımı uyarısı

Kış mevsiminin yaklaşması ile birlikte, sürücülerin olası tehlikeleri önlemek adına araç bakımlarına her zamankinden daha fazla özen göstermesi gerekiyor. Araçların kışlık bakımlarının yaptırılmasının hayati önem taşıdığını ifade eden oto tamirciler sürücüleri uyarıyor.

  • Ege Postası
  • 06.11.2021 - 12:35

Kış mevsimine az bir süre kala, oto tamircilerinden araç sürücülerine kışlık bakımların yapılması konusunda uyarı geldi. Soğuk hava koşullarında araçların verimli olarak kullanılabilmesi için bazı önlemlerin alınması ifade eden tamirciler, oluşabilecek arızaların yüklü miktarda maddi kayıplara yol açabileceğini vurguladı.

Araçlarda hangi bakımlar yapılmalı

İzmir'de hizmet veren oto tamirci Tolga Çetin, kışın araçlarda dikkat edilmesi gereken en önemli noktalara değindi. Çetin, "Motor suyu dediğimiz sıvının antifriz ile değişimi ve cam suyu antifrizi dediğimiz konu çok önemlidir, Antifriz motorun korozyonlanmasını ve aynı zamanda donmasını, motorun istenilen ısıyı hızlı bir şekilde yakalamasını sağlar. Bu sıvıların değişimi ihmal edilmemelidir. Cam suyu, silecekler ve lastik havaları kış aylarında dikkat edilmesi gereken noktalardır" dedi.

Kış lastiği vurgusu

Rot balans ve oto lastik ustası Osman Ünver de, "Aracınızı kışa hazırlarken yağını, suyunu, antifrizini bakımlarını hiçbir zaman eksik etmeyin" diyerek sürücüleri uyardı. Ünver, "Kış gelmeden mutlaka bakımlarını yaptırın ve bunun yanı sıra kış lastiğinizi mutlaka taktırınız. Yaz lastiği ile kış lastiğinin özellikleri birbirinden çok farklıdır. Yaz lastikleri artı sıcaklığa girdikçe performansı artar kış lastikleri eksi sıcaklığa girdikçe performansı artar. Aracın doğal bakımı olduğu gibi lastiklerin ve rot balansında bakımlarının zamanında yapılması gerekir" dedi

Büyük araç tamir ustası Emin Süzer ise şu ifadelere yer verdi:

"Kışa gireceğimiz bu dönemlerde araçların kışlık bakımları büyük önem teşkil etmektedir. Özellikle yeterli olarak antifriz kullanılması, silecek süpürgelerinin kontrolü, lastiklerin değiştirilmesi, fren bakımlarının yapılması önemlidir." (İHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.