Dolar 32,3926
%0.23
Euro 35,2776
%0.61
Altın 2.324,900
%0.19
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Müzisyenler İzmir’den seslendi: Ölmek değil güvenceli bir hayat istiyoruz

Müzisyenler İzmir’den seslendi: Ölmek değil güvenceli bir hayat istiyoruz

Turizm Eğlence ve Hizmet İşçileri Sendikası (TEHİS) müzisyen Onur Şener’in istek şarkıyı söylemediği gerekçesiyle öldürülmesini protesto etti. TEHİS, “Onur Şener’i canice aramızdan kopardılar.Böylesi güvencesiz iş ortamlarında çalışmak biz müzisyenlerin kaderi olamaz” açıklamasını yaptı.

  • Ege Postası
  • 04.10.2022 - 21:43

Özgür Şengül/ EGE POSTASI- İzmir’de müzisyenler, Onur Şener’in öldürülmesini protesto etmek için Alsancak Türkan Saylan Kültür Merkezi önünde bir araya geldi. Kitle, “Katledilen müzisyenler isyanımızdır” sloganları atarak basın açıklaması gerçekleştirdi. Açıklamayı TEHİS Üyesi Helin Randa okudu.

‘Canice aramızdan kopardılar’

Pandemiyle geçen 2 yılı aşkın sürede birçok müzisyenin işsiz kaldığına vurgu yapan Randa, “Pandemiyle geçen 2 yılı aşkın sürede, eğlence yerlerindeki kapatmalar ve canlı müzik yasakları sonucu müzik emekçilerinin birçoğu işsiz kaldı. Birçoğu farklı işlere girip çalışmak zorunda kaldı. Kimileri yıllarca çalışıp çabalayıp aldığı ve gözü gibi baktığı çalgılarını satmak zorunda kaldı. Bu da yetmezmiş gibi iktidar pandemi sürecinde yeterince yoksulluk çeken müzisyeni hedef haline getirdi. Kayıt dışı çalışma konusunda herhangi denetim ve kural getirmeye gerek duymayan devlet kurumları, müzik emekçilerini kendi kaderine terk etti. Bunun sonucunda değerli müzisyen dostumuz Onur Şener’i canice aramızdan kopardılar. Ölümlerimiz bahaneler altına gizlenerek işleniyor. Böylesi güvencesiz iş ortamlarında çalışmak biz müzisyenlerin kaderi olamaz. Bizlerin güvencesiz, denetimsiz, hayatımızı tehlikeye atacak işlere değil güvenli ortamlara ihtiyacı var” ifadelerini kullandı. 

‘Müzisyenler mücadele ediyor’

Müzisyenlerin hayatta kalmak ve mesleğini güzel bir şekilde icra etmek için mücadele ettiğinin altını çizen Helin Randa, “Bir yandan ekmek kavgası verirken diğer yandan hayatımızı nasıl güvence altına alırız kaygısı gütmek istemiyoruz. Barların, cafelerin denetim altında olması ve bizler için güvenli alanlar oluşturulmasını istiyoruz. Denetimlerin saat 1'de yapılan müzik yasaklarına değil bizleri güvence altına alacak kanunlar ile yapılmasını istiyoruz. Müzik emekçileri ölümlerle, intiharlarla, yoksullukla, ayrımcılık ve yasaklarla gündeme gelmeyi reddediyor! Müzisyenler seslerin, sözlerin, lisanların birbirine karıştığı, birbirinden güç aldığı ezgilerle gündemde olmak için mücadele ediyor. Müzisyenler, müzikteki başarılarıyla, şarkılarla ve deyişlerle, bu çok renkli coğrafyada, medeniyetler beşiği olan memleketimizde birbirini kucaklayan ezgileri üretmek istiyor. Ama daha da önemlisi müzisyenler hayatta kalmak ve mesleğini en güzel şekilde icra etmek için mücadele ediyor ve etmeye devam edecek.  Ölmek değil güvenceli bir hayat istiyoruz. Zehra'nın da Onur'un da katledilen tüm müzisyen arkadaşlarımızın da davasının takipçisi olacağız” şeklinde konuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.