Dolar 32,3270
%0.24
Euro 35,0727
%-0.14
Altın 2.298,020
%0.9
Bist-100 8,99
%2.04

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Mülteci okulu tartışmalarında flaş gelişme!

Mülteci okulu tartışmalarında flaş gelişme!

İzmir'in Karşıyaka İlçesi Bostanlı Mahallesi'nde yapımı devam eden ve büyük tartışmalara neden olan ‘Mülteci okulu’ iddiaları sonrası okulun ‘Örnekköy Lisesi’ olarak eğitim vereceği öğrenildi.

  • Ege Postası
  • 20.08.2021 - 16:13

Yusuf TOMRUK/EGEPOSTASI - Karşıyaka Bostanlı’daki araziye ‘Mülteci okulu yapılacak’ iddiları geçtiğimiz hafta büyük tartışmalara neden olmuştu. Yaşanan süreç sonrası İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger açıklama yapmış ve AB fonuyla yapılacak olan okulda bölgede yaşayan bütün öğrencilere eğitim verileceğini söylemişti.

Milli Eğitim Bakanlığı ile AB Türkiye Delegasyonu arasında ‘Kriz Zamanlarında Herkes İçin Eğitim Projesi’ kapsamında yapılacak olan okul, bölge halkı tarafından tepkiyle karşılanmış ve ‘mahallemizde Suriyeli ve Afganistanlı mülteci istemiyoruz’ şeklindeki tepkilere neden olmuştu.

Egepostası’nın İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nden edindiği bilgilere göre; Okulun akıbeti ortaya çıktı. Bostanlı’da merkezi bir noktada bulunan arazinin şahıslara ait bölümü 2018 yılında il müdürlüğü tarafından 8 milyon Türk Lirası karşılığında kamulaştırıldığı ifade edilirken, okulun 2022-2023 Eğitim-Öğretim yılında Örnekköy Lisesi olarak hizmet vermesinin planlandığı öğrenildi. İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün 2021 yılı bütçesi dahilinde kullanılması için sağlanan AB fonunun geri alınmaması için böyle bir yola gidildiği ileri sürülürken, inşaatın tamamlanması sonrası 32 derslikten oluşacak modern okul Örnekköy Lisesi’ne dönüştürülecek. Okulun anadolu ya da fen lisesi olup olmayacağı ise eğitime başlayacağı dönem öncesi Karşıyaka’daki ihtiyaca göre belirleneceği aktarıldı. 

Öte yandan İzmir’in başka ilçelerinde ve Türkiye genelinde aynı yöntemle eğitime kazandırılan okulların olduğu da öğrenildi.

Bakanlık ne demişti?

Muhalefetin şiddetli eleştirileri sonrası  Milli Eğitim Bakanlığı konuyla ilgili şu açıklamayı yapmıştı: “Kriz zamanlarında herkes için eğitim kapsamında eğitim altyapısının güçlendirilmesi projeleri Avrupa Birliği finansal desteği ile Milli Eğitim Bakanlığımız tarafından AB kaynakları kullanılarak 19 ilimizde toplam 410 okul inşaa edilmektedir. Okulların tamamı devlet okuludur. İzmir ilimizde toplam 500 milyon TL yatırım ile 20 okul inşaa edilmekte olup 4 adet okul tamamlanmış ve öğrencilerimizin hizmetine sunulmuştur.”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.