Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.496,860
%0.5
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Muharrem İnce’ye hapis cezası verildi

Muharrem İnce’ye hapis cezası verildi

Memleket Partisi lideri Muharrem İnce hakkında, Ergenekon davasını izlemek için gittiği Silivri'deki duruşmada üsteğmeni ittirdiği iddiasıyla, “kamu görevlisine görevini yaptırmamak için direnme” suçundan açılan davada karar çıktı. Mahkeme, İnce'ye 5 ay hapis cezası verdi. Kararı eleştiren İnce, "5 ay değil, 500 yıl da verseniz; FETÖ’ye de size de yine direnir, yine direniriz" dedi.

  • Ege Postası
  • 08.09.2021 - 17:20

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, CHP grup başkanvekili olduğu dönemde FETÖ kumpaslarından Ergenekon davasını izlemek üzere İstanbul Silivri’deki duruşmaya katıldı.

Duruşmada çıkan tartışma sırasında, salonda görevli üsteğmeni kendisine müdahale etmeye çalışması üzerine ittirdi. Bunun üzerine İnce hakkında suç duyurusunda bulunuldu. 2016 yılında anayasada yapılan değişiklikle İnce’nin dokunulmazlığı kaldırıldı ve dava açıldı.

Savcı Muharrem İnce’nin “kamu görevlisine görevini yaptırmamak için direnme” suçundan cezalandırılmasını ve TCK'nın 53. Maddesi uyarınca seçme ve seçilme hakkından yoksun bırakılmasını istedi.

“SİYASİ HAYATINA ZARAR VERME KASTI TAŞINMAKTADIR”

Silivri 4. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın karar duruşması görüldü. Duruşmaya İnce’yi temsilen avukatları katıldı. Avukat Kemal Çiçek, olayın geçtiği yerin Ergenekon davasının görüldüğü duruşma salonu olduğunu hatırlatarak, “Söz konusu mahkeme heyetinin suç tarihi itibariyle terör örgütü üyeliğinden hüküm giymiş olmaları nedeniyle verilen emir hukuksuz olup yerine getirilmemesi gerekir. Bu noktada görevi yaptırmamak için direnme suçunun oluşması mümkün değildir” dedi.

Avukat Ayça Özsoy da, “TCK 53. maddesinin uygulanması talep edilerek, müvekkilimin siyasi hayatına zarar verme kastı taşınmaktadır” diyerek beraat talebinde bulundu.

5 AY HAPİS CEZASI VERİLDİ

Duruşmayı karara bağlayan mahkeme, İnce’nin jandarma personeline karşı eyleminin sabit olduğunu belirterek İnce’ye, “kamu görevlisine görevini yaptırmamak için direnme” suçundan 5 ay hapis cezası verdi. Mahkeme daha sonra İnce’nin sabıkasız oluşunu dikkate alarak verilen hükmün geri bırakılmasına karar verdi.

Muharrem İnce, 5 ay denetim süresi içerisinde kasten bir suç işlemediği takdirde dava düşecek.

MUHARREM İNCE’DEN AÇIKLAMA

Söz konusu cezayı sosyal medya hesabından duyuran İnce, “10 yıl önce AKP FETÖ ortaklığında organize edilen Silivri’deki kumpas davalarında hukuksuzluklara direndiğim için bugün hakkımda 5 ay hapis cezası verilmiş. 5 ay değil, 500 yıl da verseniz; FETÖ’ye de size de yine direnir, yine direniriz” dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.