Dolar 32,5666
%0.25
Euro 34,9544
%-0.05
Altın 2.445,000
%0.36
Bist-100 9.717,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Müdür Aşkın'dan 'Kamuoyu ve İletişim' dersi

Müdür Aşkın'dan 'Kamuoyu ve İletişim' dersi

İzmir İl Emniyet Müdürü Dr. Hüseyin Aşkın, İzmir Ekonomi Üniversitesi'nde (İEÜ) 'Pazarlama İletişimi ve Halkla İlişkiler' alanında yüksek lisans yapan öğrencilere ders vermeye başladı. Dr. Aşkın, 14 haftalık dönem boyunca 'Kamuoyu ve İletişim' dersinde öğrencilerle birlikte olarak, bilgi ve tecrübelerini paylaşacak. Akademik temele dayalı, güncel ve katılımcı bir ders süreci geçireceklerini söyleyen Dr. Aşkın, "Gençlerin gelişimine katkı sağlayacağım için mutlu ve heyecanlıyım" dedi.

  • Ege Postası
  • 24.02.2020 - 11:00

Meslek hayatı başarılarla dolu olan, yüksek lisansını Türkiye ve Orta Doğu Amme İdaresi Enstitüsü'nde, doktorasını da Gazi Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü'nde tamamlayan İzmir İl Emniyet Müdürü Dr. Hüseyin Aşkın, ilk dersinde öğrencilere dersin işleyişi hakkında bilgi verdi. Öğrencilerle tek tek tanışan Dr. Aşkın, iletişim ve algı stratejileri ile sosyal medyanın gücüne yönelik değerlendirmelerde bulundu. Dr. Aşkın'ın ilk dersine, İEÜ Mütevelli Heyet Başkanı Mahmut Özgener, Mütevelli Heyet Üyeleri Emre Kızılgüneşler ve Selami Özpoyraz, İEÜ Rektörü Prof. Dr. Murat Aşkar, Lisansüstü Eğitim Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Mehmet Efe Biresselioğlu ve İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ebru Uzunoğlu da katıldı. Öğrencilerle yakından ilgilenen Dr. Aşkın, kendisine 'Müdürüm' diye hitap eden bir öğrenciye de "Sınıfta müdür olmaz, 'hocam' demelisin" diye espri yaptı.

'BİLGİYLE BİRLİKTE İLETİŞİM YÖNTEMLERİ DE DEĞİŞİYOR'

Türkiye'nin farklı yerlerinde, terörle mücadeleden cinayet masasına kadar birçok alanda görev yaptığını söyleyen Dr. Aşkın, öğrencilerle bir arada olduğu için mutlu ve heyecanlı olduğunu dile getirdi. Dr. Aşkın, "Bilginin sürekli güncellendiği, değişimin çok hızlı yaşandığı bir çağın içerisindeyiz. Sadece bilgi ve teknoloji değil, iletişim yöntemleri de değişiyor. Gençlerimizin hayal ettikleri hedeflere ulaşması, istedikleri alanda kendilerini geliştirmesi için güçlü iletişim metotlarını da bilmesi gerekiyor. Bu anlamda dersimizin oldukça yararlı geçeceğini düşünüyorum" dedi.

'KARŞILIKLI ETKİLEŞİM OLACAK'

Akademik temele dayalı, güncel ve katılımcı bir ders süreci olacağını belirten Dr. Aşkın, "Öğrencilik dönemimde yaşadıklarımı, beklentilerimi hiç unutmadım. Yıllar öne öğrenci olarak bulunduğum üniversite ortamına, şimdi ise bambaşka şekilde döndüm. Sınıfta, 'Benim dediğim doğrudur' diye bir düşünce olamaz. Katılımcılıkla, akıl yürütmeyle, tartışmayla bir sonuç alabilir, kendinizi zenginleştirebilirsiniz. Alman bir filozof, eğitimi 'Akıllı tecrübelilerin çok ciddi bedeller ödeyerek elde ettikleri kazanımları, yine akıllı tecrübesizlere bedelsiz aktarması sürecidir' cümlesiyle ifade ediyor. Biz de ders sırasında bunu sağlayacağız. Elbette ben de onlardan bir şeyler öğreneceğim. Karşılıklı bir etkileşim olacak. Ödev ve sınavın da öğrenmenin çok önemli bir parçası olduğunu düşünüyorum. Genç arkadaşlarıma bol bol ödevler vereceğim. Bunlardan makaleler hazırlamalarını isteyeceğim. Dönem sonunda da inanıyorum ki, çok başarılı bir süreci tamamlamış olacağız" diye konuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.