Dolar 32,4375
%-0.15
Euro 34,7411
%-0.66
Altın 2.441,280
%0.21
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
MSB Bakanı Akar'dan kimyasal silah tepkisi

MSB Bakanı Akar'dan kimyasal silah tepkisi

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, İsrail Savunma Bakanı Benny Gantz ile yarın yapacağı görüşmeye ilişkin “Yıllardan sonra ilk defa bu düzeyde bir ziyaret olacak. Genel durumu değerlendireceğiz. Bizim politikamız, görüşlerimiz belli. Türkiye Cumhuriyeti Devleti son derece şeffaf bir politika uyguluyor” açıklamasını yaptı. Akar, TSK'nin kimyasal silah kullandığı iddialarıyla ilgili de "Türk Silahlı Kuvvetleri envanterinde kimyasal silah yok. Böyle bir şey söz konusu değil. Bizim uluslararası hukuka saygımız, bunun da ötesinde inançlarımız, insani, manevi değerlerimiz var" dedi.

  • Ege Postası
  • 25.10.2022 - 12:11

Milli Savunma Bakanı Akar, "Türk Silahlı Kuvvetleri’nin kimyasal silah kullandığı" iddiası ve İsrail Savunma Bakanı Benny Gantz ile yarın yapacağı görüşme başta olmak üzere gündeme ilişkin gazetecilerin sorularını yanıtladı. Bakanlık’tan yapılan açıklamaya göre Akar, kimyasal silah iddialarına ilişkin şunları kaydetti:

“TSK ENVANTERİNDE KİMYASAL SİLAH YOK”

“Türk Silahlı Kuvvetleri envanterinde kimyasal silah yok. Böyle bir şey söz konusu değil. Bunu o iftiraları atanlara sorun. Aslında maksatları, niyetleri ortada. Ne zaman terör örgütü çöküş sürecine girdi, büyük kayıplar vermeye başladı, bir çıkış yolu, yöntemi olarak iftira, karalama yoluna gitmeye çalıştılar. Türk Silahlı Kuvvetlerinin başarısını karalamaya, insanların zihninde bulanıklık oluşturmaya çalışıyorlar. Özellikle yurt dışında bir algı oluşturmaya yönelik 'çamur at izi kalsın' anlayışından hareketle ne ahlaki ne hukuki ne insani değerlere uymayacak söylemlerde bulunuyorlar, iftira atıyorlar. Bunların kabul edilmesi asla söz konusu değil. Bizim uluslararası hukuka saygımız, bunun da ötesinde inançlarımız, insani, manevi değerlerimiz var. Biz uluslararası hukuk ötesinde uygulamalar yapıyoruz.

Operasyonlarında Mehmetçik sivillere, masum insanlara; tarihî, dinî, kültürel yapılara, çevreye zarar gelmemesi için diğer hiçbir ülke ordusunun göstermediği duyarlılığa sahip. Hem planlama hem icra safhasında bu duyarlılığı gösteriyoruz.

Bununla ilgili ülkemizin, bu vatanın evlatlarının, anayasal kurumlarının açık ve net şekilde tavrını göstermesi, tarafını belli etmesi lazım. Buna müsaade etmemeleri lazım. Şu ana kadar da siyasi partiler, kuruluşlar ciddi şekilde bu iddiaları lanetlediler.”

“YILLARDAN SONRA İLK DEFA BU DÜZEYDE BİR ZİYARET OLACAK”

Akar, İsrailli mevkidaşı Gantz ile yapacağı görüşmeye ilişkin, “Yıllardan sonra ilk defa bu düzeyde bir ziyaret olacak. Genel durumu değerlendireceğiz. Bizim politikamız, görüşlerimiz belli. Türkiye Cumhuriyeti Devleti son derece şeffaf bir politika uyguluyor. Bunları anlatacağız. Gelişmelere göre de müteakip safhaların neler getireceğini göreceğiz” ifadelerini kullandı.

Akar’ın 19 Kasım’da süresi dolacak olan tahıl koridoru anlaşmasına ilişkin ise şu açıklamayı yaptı:

“İstanbul'da faaliyetini sürdüren Müşterek Koordinasyon Merkezinde arkadaşlarımız, taraflar yoğun şekilde çalışıyor. Tahılların sevkiyatı için 7 gün 24 saat çalışıyoruz. Bizim başından beri amacımız belli; gıda krizinin önüne geçilsin, aç insan kalmasın, siyasi istikrar bozulmasın. Bunun için çalışıyoruz. Biz tabii ki bu anlaşmanın devamından, uygulamanın sürmesinden yanayız. Hatta Rus limanlarındaki tahılın taşınmasına yönelik de neler yapılabileceğinin araştırılmasının gayreti içindeyiz.”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.