Dolar 32,5217
%-0.08
Euro 34,7710
%-0.27
Altın 2.420,420
%-0.4
Bist-100 9.713,00
%0.7

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Minik Eymen'in ölümüne ilişkin davada sanık tahliyesini istedi!

Minik Eymen'in ölümüne ilişkin davada sanık tahliyesini istedi!

İzmir'in Bornova ilçesinde 5 yaşındaki çocuğun ormanlık arazide ölü bulunmasına ilişkin annesi ile erkek arkadaşının yargılandığı davanın duruşması görüldü.

  • Ege Postası
  • 19.03.2021 - 16:35

İzmir 9. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya tutuklu sanık Serkan Elçetin, cezaevinden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla katıldı, tutuklu yargılanan Mine Durak ise hazır edilemedi. 

Taraf avukatları ile davaya müdahil Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ve Saadet Öğretmen Çocuk İstismarı ile Mücadele Derneğinin avukatları, duruşma salonunda hazır bulundu. 

Mahkeme Başkanı, mahkemeye ulaşan İstanbul Adli Tıp Kurumu Gözlem İhtisas Dairesinin Mine Durak'ın cezai ehliyetinin tam olduğuna dair görüşünü içeren raporunu okudu. 

Mahkeme Başkanı, sanıklara ait cep telefonlarından elde edilen video ve fotoğraflara ilişkin bilirkişi raporunun ise henüz mahkemeye gelmediğini bildirdi. 

Cumhuriyet savcısı, sanıkların tutukluluk halinin devamı yönünde mütalaa verdi. 

Saadet Öğretmen Çocuk İstismarı ile Mücadele Derneği avukatları, Durak'ın akıl sağlığının yerinde olduğunu belirterek, iki sanığın da tutukluluk halinin devamını talep etti.  

Sanıklardan Serkan Elçetin'in avukatı, delillerin karartılamayacak olması ve tutuklu kaldığı süre dikkate alınarak müvekkilinin tahliyesini istedi. 

Mahkeme heyeti, sanıkların tutukluluk halinin devamına ve bilirkişi raporunun beklenmesine karar vererek duruşmayı erteledi. 

Olay

İzmir'in Bornova ilçesinde 1 Eylül 2019'da 5 yaşındaki Eymen Sadık Durak'ın ormanlık arazideki bir çukurda ölü bulunmasıyla ilgili anne Mine Durak ile erkek arkadaşı Serkan Elçetin tutuklanmıştı.

Sanıklar hakkında "nitelikli kasten öldürme", "eziyet", "zincirleme şekilde çocuğun nitelikli cinsel istismarı" suçlarından dava açılmıştı. (AA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.