Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.496,860
%0.5
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Milyonluk miras davasında gözler mahkeme kararında

Milyonluk miras davasında gözler mahkeme kararında

2014 yılında vefat eden işadamı Gündüz Arel'in çocukları ve eski eşi arasındaki miras davası 8 yıl sonra yeniden gündeme geldi. Gündüz Arel'in oğlu Cem Arel, babasının servetini Başak Yasemin Kumaş’a verdiğini vefat ettikten sonra öğrendiğini belirterek, “Hakkımızı almak için hukuk mücadelesi başlattık” diye konuştu. Eski eş Başak Yasemin Kumaş ise, Gündüz Arel'in gayrimenkulleri rızası ile boşanma tazminatı olarak verdiğini belirtti. Şerh konulan gayrimenkullerle ilgili mahkeme kararı bekleniyor.

  • Ege Postası
  • 19.08.2022 - 13:10

Yeni Asır'dan Tolga Tekin'in haberine göre, İzmir'de milyonlarca lira değerinde arazi ve gayrimenkulleri kapsayan miras davası, vefat eden işadamı Gündüz Arel'in çocukları ve eski eşi arasında anlaşmazlığa yol açtı. İşadamının 2004'te evlenip 2014'te anlaşmalı boşandığı Başak Yasemin Kumaş'a devrettiği 60 tapulu milyonlarca lira değerindeki araziler, devam eden miras davası ile 8 yıl sonra yeniden gündeme geldi.

HİLELİ İŞLEM İDDİASI

İşadamının oğlu Cem Arel, babasının servetini anlaşmalı boşandığı Başak Yasemin Kumaş'a verdiğini, vefat ettikten sonra öğrendiğini ve Çeşme Asliye Hukuk Mahkemesi'nde dava açtıklarını söyledi. Mallara tedbir konulduğunu söyleyen Arel, Başak Yasemin Kumaş'ın gayrimenkulleri kaçırmak için küçük bir bedelle Y.S.'ye daha sonra Buca Baptist Kilisesi Pastörü Ertan Çevik'e devrettiğini, sonra malların Çevik tarafından Kumaş'a geri iade edildiğini belirtti.

Davaların devam ettiğini söyleyen Cem Arel, "Babamın vefatından sonra mallar kaçırılmak için Y.S.'ye sonra Ertan Çevik'e satıldı. Bu şahıslar mahkemede hileli işlem yaptıklarını kabul etti. Babamız bizden malları kaçırmak için bu kadının üzerine yaptı, biz de hakkımızı almak için hukuk mücadelesi başlattık" dedi.

BOŞANMA TAZMİNATI VERDİ

Başak Yasemin Kumaş, Ertan Çevik ile yapılan işlemin inançlı temlik olduğunu, anlaşmalı boşandığı Gündüz Arel'in gayrimenkulleri boşanma tazminatı olarak verdiğini belirterek, "Eşim vefat ettikten sonra bir sürü tehdit ve saldırılar oldu. Şu anda mahkemenin kararı bekleniyor" dedi.

"ÇÖKSEYDİM GERİ VERMEZDİM"

İddialarının asılsız olduğunu söyleyen Ertan Çevik ise, "Ben bu mallara çökecek olsaydım geri iade etmezdim. Bugüne kadar asla hukuksuz bir olaya karışmadım. Devletime bağlı hak ve hukuka riayet eden bir din adamıyım. Başak hanım bana güvendiği için yed-i emin olarak görevimi yaptım ve malları tekrar geri teslim ettim. Bu gayrimenkuller üzerinden hiçbir şekilde ticari faaliyet yürütmedim. Her şey yasalara uygun şekilde gerçekleşti" dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.