Dolar 32,4774
%0.5
Euro 35,0075
%-0.16
Altın 2.328,740
%0.36
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat son durumu anlattı

Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat son durumu anlattı

Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, "Alevler termik santrale girdi... Santral şu an tamamen boşaltılıyor ve şimdi sirenler çalıyor" dedi. Bölgedeki son durumu Sözcü TV'ye anlatan Milas Belediye Başkanı, "İki helikopter sürekli termik santral etrafında oraya su attı. Bu gene arka taraftan güçlenerek gelen yangın. Termik santralin etrafını kontrol altına almak yeterli değil" şeklinde konuştu.

  • Ege Postası
  • 04.08.2021 - 22:42

Alevler, saat 16:00 sıralarında rüzgarın da hız kazanması ile Fesleğen yaylası ve Kemerköy’e ulaştı. Santrale birkaç yüz metre kadar yaklaşan yangına helikopter ve uçaklarla müdahale yoğunlaştı. Hava kararıncaya kadar devam eden müdahale sonucu yangının o bölgede kontrol altına alındığı haberleri de yayıldı.

Saat 21:00 sıralarında alevler hızla çevrede yayıldı, santralin içine kadar sıçradı. O saatlerde sirenler çalarken çalışanlar, bölgede tedbir amaçlı bulunan itfaiye araçları, TOMA’lar alevlerden kaçarcasına uzaklaştı. Panik yaşandığı anlarda bölgeden uzaklaşamayan bir TOMA yol kenarında yandı.

Bu arada patlamaların da yaşandığı bölgede elektrikler kesildi. Milas’taki santralde durum ciddiyetini koruyor.

Bölgedeki yangını günlerdir sosyal medya hesabından paylaşarak yetkililerden havadan yardım isteyen Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, yangının termik santrale girdiğini duyurdu. Milas Belediye Başkanı Tokat, “Alevler termik santrale girdi… Santral şu an tamamen boşaltılıyor ve şimdi sirenler çalıyor” ifadesini kullandı.

HİDROJEN TANKLARI TEDBİR AMAÇLI BOŞALTILDI

Bölgede bulanan ekipler, yangını söndürmek için yoğun mücadele veriyor. Öte yandan yangının sıçraması ihtimaline karşı termik santralin çevresinde hendeklerin kazıldığı ve hidrojen tanklarının tedbir amaçlı boşaltıldığı bildirdi.

ÖREN TAHLİYE EDİLİYOR

Santralin tahliyesinin ardından santralin hemen dibindeki yerleşim yeri Ören de tahliye edilmeye başlandı. Bir yandan Ören'in tahliyesi sürerken diğer yandan bazı görevliler yolda bekleyip bölgeye araç girişine izin vermiyor. Sadece iş makinaları ve görevlileri taşıyan araçların girişine izin verildiği bölgede panik havası hakim. Bölgede söndürme çalışmaları devam ediyor.

MİLLİ SAVUNMA BAKANLIĞI: VATANDAŞLARIMIZ GEMİLERİMİZLE TAHLİYE EDİLİYOR

Milli Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada “Muğla’nın Milas ilçesindeki orman yangınının bölgedeki termik santraline yaklaşması üzerine, iskelede toplanan vatandaşlarımız Deniz Kuvvetleri Komutanlığımıza ait çıkarma gemilerimizle emniyetli bölgelere tahliye ediliyor” denildi.

Ören’in yanı sıra Alatepe, Kurtak, Çamlıca, Bayır, Fesleğen, Demirciler ve Karaağaç mahallelerinin tahliye edilmesi için çalışma başlatıldı. Bölgenin boşaltılması için jandarma ve zabıta ekipleri, koordineli bir şekilde vatandaşların tahliyesini sürdürüyor.

“PATLAMA RİSKİ SÖZ KONUSU DEĞİL”

Yangının santrale sıçraması sonrasında, santral yetkilileri alevlerin santrali sardığını belirterek, bölgenin tamamen tahliye edildiğini ifade etti. Santral yetkilileri patlama riskinin bulunmadığını, alevlerin sadece binaya zarar verebileceğini belirtti.

MİLAS BELEDİYE BAŞKANI, SON DURUMU SÖZCÜ WEB TV’DE AKTARDI

Yangındaki son durumu Sözcü Web TV’de Alişer Delek’e anlatan Milas Belediye Başkanı, şunları söyledi:

*Kaçmak için araç içerisindeyiz. Çok üzgünüm. Bağıra bağıra geldi. Günlerce uyardık. En korktuğumuz senaryo başımıza geldi.

* Söyleyecek laf bulamıyorum. Sirenleri duymak, oradaki boşaltma işlemleri, oradaki insanların telaşı… Santralin etrafındaki insanlar kaçıyor. Şu anda aracımız durdu. Yani çok üzülüyorum, ülkem, devletim, halkım adına.

* Biz termik santralden kaçıyoruz şu anda. O tarafa gitmek isteyenler alınmıyor. Oradaki kişilerde uzaklaştırılıyor.

* İki helikopter sürekli termik santral etrafında oraya su attılar. Bu gene arka taraftan güçlenerek gelen yangın. Termik santralin etrafını kontrol altına almak yeterli değil. Akçakaya sönmeden termik santral sönmez. 15-20 dakika önce yangın termik santral içerisine girdi.

* Tanklar daha önceden tedbir amacıyla boşaltıldı. Burası bir enerji üretim tesisi. İçinde her türlü sistem var, teknolojik her türlü aygıt var. Yani burasıyla ilgili kaygı olacak ki insanlar kesin dille, sadece santralin içi değil santralin çevresinden de uzaklaştırılıyor.

* Bu Akçakaya ve yukarıdaki mahallelerden yoğunlaşarak gelen yangın nedeniyle termik santralimiz yanıyor şu an.

* Uzak görüş olması lazım uçağın çalışması için. Uzak görüşlü olan, gece çalışabilen, sistemleri olan helikopter ve uçaklara ihtiyaç var. Biz bugüne kadar bunları görmedik.

* Yangının şiddetini gördüğümüz zaman bu tehlikeyi her zaman vurguladık. Çok üzgünüm gerçekten.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.