Dolar 32,3473
%0.09
Euro 35,1165
%0.15
Altın 2.332,310
%0.51
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Metina'ya havadan ve karadan harekat!

Metina'ya havadan ve karadan harekat!

Bölücü terör örgütü PKK'nın yuvalandığı Irak'ın kuzeyindeki Metina bölgesine yönelik kara ve hava harekatı başlatıldı. Özel Kuvvetler helikopterlerle bölgeye indirildi! Harekatın Ankara'dan Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ve kuvvet komutanları tarafından takip edildiği, bölgeye 2 tabur Özel Birliğin de intikal ettiği bildirildi. MSB, Metina harekatını, video kliple, "Kahraman Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Kahraman Komandoları K.Irak'ta" mesajıyla paylaştı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Irak'ın kuzeyinde terör örgütüne yönelik düzenlenen "Pençe-Şimşek ve Pençe-Yıldırım Operasyonu" Komuta Merkezi'ne bağlandı.

  • Ege Postası
  • 24.04.2021 - 13:52

Bölücü terör örgütü PKK'nın yuvalandığı Irak'ın kuzeyindeki Metina bölgesine yönelik hava ve kara harekatı başlatıldı. Özel Kuvvetler helikopterlerle bölgeye indirildi! Bölgede terör örgütüne ait hedeflerin vurulduğu bildirildi.

AKAR VE KOMUTANLAR ANKARA'DAN İZLİYOR

Harekatın Ankara'dan Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ve kuvvet komutanları tarafından takip edilip yönetildiği, bölgeye 2 tabur Özel Birliğin de intikal ettiği öğrenildi.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN KOMUTA MERKEZİ'NE BAĞLANDI

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Pençe-Şimşek ve Pençe-Yıldırım Operasyonu" Komuta Merkezi'ne bağlanarak, "Bölgemize kan, gözyaşı ve yıkımdan başka bir şey getirmeyen bu katil sürülerinin kökünü kurutana kadar mücadelemizi sürdüreceğiz." ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Irak'ın kuzeyinde terör örgütüne yönelik düzenlenen "Pençe-Şimşek ve Pençe-Yıldırım Operasyonu" Komuta Merkezi'ne bağlandı.

Erdoğan, şunları kaydetti:

"Amacımız, güney sınırlarımızda oluşturulmaya çalışılan terör varlığını tamamen ortadan kaldırmak ve tehditleri bertaraf etmektir. Ne Türkiye'nin, ne Irak'ın, ne de Suriye'nin geleceğinde bölücü terör örgütüne ve teröre asla yer yoktur. Bölgemize kan, gözyaşı ve yıkımdan başka bir şey getirmeyen bu katil sürülerinin kökünü kurutana kadar mücadelemizi sürdüreceğiz."

Operasyonlarda azami oranda yerli ve milli savunma sanayii ürünlerinin kullanılması ayrı bir iftihar vesilesi olduğunu belirten Erdoğan, "Sığınak-barınak ve mağaraların ateş altına alındığı operasyonda, şu ana kadar çok sayıda terörist etkisiz hale getirilmiştir. Terörün kökünü kazımakta ve vatandaşlarımızı terör belasından tamamen kurtarmakta kararlıyız." ifadelerini kullandı.

MSB HAREKTI VİDEO KLİPLE PAYLAŞTI

MSB, Metina harekatını, video kliple, "Kahraman Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Kahraman Komandoları K.Irak'ta" mesajıyla paylaştı.

"HAREKAT BEKLENTİSİ VARDI"

Habertürk TV Ankara Temsilcisi Bülent Aydemir, harekatla ilgili şu bilgileri verdi: "Bir süredir bu harekatla ilgili beklenti vardı ve dün itibariyle yumuşak biçimde hedefler vurulmaya başlanmıştı. 

"ÖZEL KUVVETLER DE HAREKATA KATILIYOR"

Bugün ise PKK'lı teröristlerin Kandil ve Sincar'dan sızalabildikleri bir bölge olan Metina'ya havadan, karadan Özel Kuvvetlerin de katılımıyla operasyon başlatıldı. 20'nin üzerinde helikopterin katıldığı bilgisi var. 

"HAREKAT BUNUNLA KALMAYACAKTIR"

Bu operasyon yurt içine sızmayı önleme amaçlı olduğu gibi Basyan, Avaşin ve Kandil'in de etkisini yok etmek amacıyla gerçekleştiriliyor. Bölücü örgütün yazın yuvalanmasının da önlenmesi amacıyla düzenleniyor. Harekatın bu kadarla kalmayacağı ileriki dönemde başka bölgelerde de süreceğini şimdiden söylemek mümkün."

"METİNA ANA ŞEBEKE KONUMUNDA"

Habertürk Dış ve Güvenlik Politikaları Yayın Koordinatörü Çetiner Çetin de yaptığı değerlendirmede şunları söyledi: "Metina, Hakkâri Çukurca ve Şırnak Uludere ilçelerinin karşısında bulunan bir bölge. Metina bu bölgede terör örgütünün ana şebekesi konumunda ve gerçekten çok önemli. Yurtdışından Türkiye'ye gelen teröristlerin dağıtım bölgesi mahiyetini de taşıyordu.

"BU BÖLGEDE ÜSLERİMİZE SALDIRILAR OLMUŞTU"

Metina'nın sağında ve solunda, nice şehitler vererek üs bölgeleri kurmuştuk. Son iki yıldır buradaki üslerimize yönelik de saldırılar olmuştu. Bu harekata bu üs bölgelerinde bulunan komandolarımız da katılıyor. Türkiye'ye 16-17 kilometre uzaklıkta olan bu bölgenin terör unsurlarından temizlenmesi amacıyla harekat başlatıldı.

"İKİ TABUR ÖZEL BİRLİK KATILIYOR"

İkmal ve intikal yollarının kesilmesi, Suriye'den bölgeye geçişlerin önlenmesi amacını taşıyor. Ama burada kalıcı olunması gerekiyor. Zira 4-5 ay sonra bölgeye tekrar terörist unsurların gelmesi söz konusu olabilir.

Harekata, iki tabur Özel Birliklere ait askerimizin katıldığını açıklayabilirim. Bunun şöyle bir anlamı var: Demek ki Türkiye, Metina'ya da askeri bir üs kurmayı düşünüyor. İki askeri üs kurulması yönünde bilgi aldığımı da paylaşmak isterim.

"İLETİŞİM AĞININ KOPARILMASI İÇİN ÖNEMLİ"

Bu bölgeye müdahale, PKK'nın Türkiye'ye sızma girişiminin önlenmesinin yanı sıra bölgedeki iletişim ağının koparılması anlamına geliyor. Dün akşam saat: 20.00'den itibaren Metina'yla birlikte lojistik desteğin gelebilme ihtimaline karşı Basyan, Avaşin, Haftanin, Zap, Gara ve diğer noktalar da havadan vurulmuştu.

"ERBİL DE BAĞDAT DA BÖLGEYE SAHİP ÇIKAMADI"

Şu da önemli bu bölge, 1994'ten beri Kürt yönetiminin elinde olsa da; ne tam anlamıyla Erbil'in ne de Bağdat'ın elinde olabildi. PKK burada 320 köyü 'öz denetim alanları' diyerek ele geçirdi. Türkiye ise bu bölgeye yönelik her iki tarafı da uyardı ve sahip çıkmasını, güvenliği sağlamasını istedi.

"320 KÖY PKK'NIN KONTROLÜNDE"

Bu 320 köyün PKK'nın elinde olması demek, terör örgütünün bu köylerdeki insanları canlı kalkan olarak kullanması anlamına geliyor. Bu köylerden 61'i PKK'nın kontrolünden çıkartıldı ve insanlar hayvancılık yapmaya başladı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.