Dolar 32,5784
%0.28
Euro 34,9957
%0.07
Altın 2.456,770
%0.84
Bist-100 9.761,00
%0.46

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Metal dedektör nedir ve çeşitleri nelerdir'

Metal dedektör nedir ve çeşitleri nelerdir'

Metal dedektör, yakın çevredeki metallerin varlığını algılayıp bu metallerin varlığında sinyal veren bir cihazdır. Bu cihaz genellikle para, kurşun, mücevher ve bunlar gibi metallerden oluşan cisimleri aramada kullanılır. Metal dedektörleri herkes tarafından bilindiği üzere arkeoloji ve hazine avı alanlarında kullanılabildiği gibi birçok kişi tarafından hobi amaçlı da kullanılabilmektedir.

  • Ege Postası
  • 30.10.2020 - 13:52

Metal dedektör cihazı, birtakım bilindik alanlarda kullanılırsa verimli sonuç alınabilmektedir. Bu alanlar genellikle günlük hayatta insanların metalden oluşan değerli eşyalarını düşürüp kaybettiği alanlardır. Bu alanlar arasında gösteri alanları, piknik alanları, kamp alanları, yüzme alanları, parklar, sahiller, spor sahaları gibi yerler sayılabilir. Çünkü bu yerleri gün içinde birçok insan ziyaret etmekte ve bunun sonucunda bu insanlar birtakım değerli eşyalarını fark etmeden düşürebilmektedir. Bunlar dışında tarlalar, meralar ve hatta savaş alanlarında bile metal dedektör ile birtakım değerli eşyalara rastlanmaktadır. Bu alanlara en iyi metal dedektörler ile girildiğinde, istenilen sonuca ulaşılması kaçınılmaz hale gelmektedir.

Metal dedektörlere baktığımızda karşımıza çıkan metal dedektör çeşitleri dört ana başlıkta gruplanmaktadır. Bunlar BFO tipi, darbe endüksiyon tipi, sinyal genliğine duyarlı ve sinyal dazına duyarlı metal dedektörlerdir. BFO tipi ve darbe endüksiyon tipi metal detektörlerde bir bobin vardır. Bu bobinlere darbe verilmesiyle ya da metale yaklaşınca bu bobinin frekansının değişmesiyle bu dedektörler çalışır. Diğer iki dedektör türünde ise iki bobin vardır. Bu bobinlerden biri verici, diğeri alıcı bobindir. Metale yaklaşıldığında alıcı bobindeki sinyalin genliği büyür ve bu durum dışarıdan ses olarak duyulur.

En iyi metal dedektörlere ulaşmak isteyen kişiler için Reis Dedektör hizmet sağlıyor. Hazine avına çıkmak isteyen kişiler, arkeologlar, hobi olarak metal arayan kişiler; Reis Dedektör sayesinde birçok metal dedektör çeşidine kavuşarak bu dedektörler arasından istediğini seçme fırsatına sahip oluyor. Bu kişiler https://reisdedektor.com/ internet sitesi üzerinden dedektörlerle ilgili istedikleri konularda bilgi sahibi olabiliyor, bununla birlikte alışveriş yapma fırsatı da buluyor.

Dedektör arayan kişiler https://reisdedektor.com/metal-dedektor/internet sitesi üzerinden hangi metal dedektör markaları ile araziye çıkması gerektiği hakkında birçok şey öğrenebiliyor, bu metal dedektör fiyatları ile ilgili bilgi alabiliyor ve isterse Reis Dedektör’e ulaşarak aklına takılan soruları sorabiliyor.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.