Dolar 32,5037
%0.05
Euro 34,8993
%-0.21
Altın 2.438,570
%0.1
Bist-100 9.717,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Matkap ucu seçerken nelere dikkat etmeli'

Matkap ucu seçerken nelere dikkat etmeli'

Matkap uçları; kırıcı, delici, oyucu ve vidalama matkapları üzerinde kullanılan ürünlerdir. Bu ürünler seçilirken çeşitlerinin yapılacak işleme göre belirlenmesi gerekir.

  • Ege Postası
  • 21.12.2020 - 09:43

Vidalama işlemi yapmak isteyen kullanıcıların matkap ucu alırken hangi malzeme üzerinde vidalama yapacağını mutlaka belirtmesi gerekir. Ahşap, metal, taş malzemeler üzerinde yapılacak işlemler farklı kalınlıklarda matkap uçları gerektirir.  Bu nedenle öncelikle makinenin yapabileceği işlemleri bilmek ve buna göre uç satın almak da önemli detaylar içerisindedir. Vidalama matkapları delme işlevi olmadığından bu cihazlara yalnızca vidalama ucu takılabilir. Delme ve oyma matkaplarına ise işlem yapılacak alana göre uç seçilmesi gereklidir. Matkap ucu çeşitleri; demir matkap ucu, elmas matkap ucu olarak değişmektedir. Matkap uçları hakkında detaylı bilgi sahibi olmak isteyenler  Sepetfy sayfalarından tüm ayrıntıları edinebilir. 

Matkap ucu çeşitleri

Matkap uçları demir, elmas ve vidalama matkap ucu olarak çeşitlenir. Boylarına ve kalınlıklarına göre değişen bu uçlar, tüm beton yüzeyler üzerinde kullanılabilir özelliktedir. Dayanıklı çelik malzemeleri sayesinde hiç bozulmadan uzun yıllar kullanılabilir ürünlerdir. Demir matkap uçları kırıcı delici matkaplar üzerinde kullanılan ve taş duvar gibi alanlarda kırma ve delme işlemleri için kullanılan ürünlerdir. Elmas matkap uçları ise yine kırıcı delici matkaplar üzerinde kullanılan çeşitlerdir.  Bu ürünler de darbeli matkaplar üzerinde kullanılabilen tavlanmış çelikten üretilen matkap ucu modellerindendir. Bu modeller de tüm beton delme işlerinde rahatlıkla kullanılabilir. Matkap uçları bu seçenekler dışında ahşap ve metal yüzeylerde de kullanılabilen ürünlerdir. Bu yüzeylerde kullanılmak üzere farklı boyda ürünlerin alınması gerekir. 

Matkap ucu fiyatları

Sepetfy sayfaları üzerinde de bulabileceğiniz matkap ucu fiyatları tamamen ürünlerin malzemesine göre birbirinden farklı olarak listelenir. Kullanılacakları makinenin çeşidine göre seçilmesi gereken matkap ucu çeşitlerinden elmas matkap uçları, 6 mm.'den başlayarak 12 mm' ye kadar bulunabilir. Demir matkap uçları ise 3 milimetreden yine 12 milimetreye kadar çeşitlenmiştir. Bu sayfalar üzerinde aynı zamanda kırıcı delici matkaplar ile uyumlu sdsplus matkap uçları da listelenmektedir. En çok satan matkap uçları için tek bir örnek vermek mümkün olmasa da, matkaplar en çok delme işleri için kullanılan aletler olduğundan demir ve elmas matkap uçlarının daha sık tercih edildiği söylenebilir.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.