Dolar 32,5163
%0.09
Euro 34,9135
%-0.17
Altın 2.438,760
%0.1
Bist-100 9.717,00
%-0.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Marmaris yangını kontrol altına alındı

Marmaris yangını kontrol altına alındı

Muğla Marmaris'te bir orman yangını daha çıktı. Yerleşim alanlarına yakın konumdaki yangını söndürme çalışmaları havadan ve karadan devam etti. Alevler ise İçmeler'de bir uygulama oteline sıçradı.Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay, "Alevlerin sıçradığı uygulama otelindekiler tahliye edildi. Yangın ayrıca bölgede bir villaya da sıçradı" dedi. Öte yandan Sahil Güvenlik unsurları tarafından uçak ve helikopterlerin su aldığı bölge deniz trafiğine kapatıldı. AFAD'dan yapılan açıklamada da, "Marmaris bölgesinde çıkan orman yangınından etkilenen bir otelde konaklayanlar tahliye edilmiş olup yaralı bulunmamaktadır" denildi. Yangının da kontrol altına alındığı açıklandı.

  • Ege Postası
  • 29.07.2022 - 16:31

Muğla'nın Marmaris ilçesinde ormanlık alanda çıkan yangına havadan ve karadan müdahale edildi.

İçmeler Turunç mevkisinde ormanlık alanda henüz belirlenemeyen nedenle yangın başladı. Alevler rüzgarın da etkisiyle kısa sürede yayıldı.

KONTROL ALTINA ALINDI

Yangına Muğla Orman Bölge Müdürlüğüne bağlı helikopterlerin yanı sıra arazözler, iş makineleri ve çok sayıda orman işçisi ile müdahale edildi. Yangının kontrol altına alındığı açıklandı.

Ekipler, rüzgarın etkisiyle kısa sürede büyüyen ve yerleşim alanlarına da yakın konumdaki yangını kontrol altına almak için yoğun çaba sarf etti.

Alevlerin sıçradığı uygulama oteli böyle görüntülendi.

ALEVLER OTELE SIÇRADI

Öte yandan alevler İçmeler'de bir uygulama otelinin çevresini sardı.

Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay, "Alevlerin sıçradığı uygulama otelindekiler tahliye edildi. Yangın ayrıca bölgede bir villaya da sıçradı" dedi.

7 HELİKOPTER VE 5 UÇAK MÜDAHALE ETTİ

İHA'nın haberine göre de, İçmeler-Turunç yolu üzerinde başlayan orman yangını yerleşim birimlerine çok yakın bölgede bulundu.

Yangının çıkışından hemen sonra bölgeye hava ve kara araçları sevk edildi. İlk etapta 7 helikopter ve 5 uçak yangına havadan müdahale etti.

Rüzgarın şiddetli olması nedeniyle büyüyen orman yangını yakınında bulunan bir otele sıçradığı ve cep telefonu ile o anları kaydeden vatandaşın ‘Otelimiz yanıyor’ diyerek ağladığı görüldü.

Yangına Muğla Orman Bölge Müdürlüğü’ne bağlı uçak, helikopter ve arazözlerin yanında belediye ekipleri ve itfaiye ekipleri de yönlendirildi.

BAZI BİNALAR YANGINDAN ETKİLENDİ

İçmeler Turunç karayolu girişi ormanlık alanda başlayan orman yangınında ilk belirlemelere göre de bir ev ve Turizm Meslek yüksekokulu binasının zarar gördüğü 3 arabanın ise yandığı öğrenildi. Ayrıca 13 evin de boşaltıldığı kaydedildi.

BÖLGE DENİZ TRAFİĞİNE KAPATILDI

Yangın bölgesinden gelen son bilgilere göre, Sahil Güvenlik unsurları tarafından helikopterlerin ve uçakların su aldığı bölge deniz trafiğine kapatılırken, bölgedeki tekne trafiği kontrol altına alındı.

AFAD: OTELDEKİLER TAHLİYE EDİLDİ

AFAD'dan yapılan açıklamada da, "Marmaris bölgesinde çıkan orman yangınından etkilenen bir otelde konaklayanlar tahliye edilmiş olup yaralı bulunmamaktadır." denildi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.