Dolar 32,5069
%-0.1
Euro 34,9379
%0.31
Altın 2.434,940
%0.49
Bist-100 9.800,00
%0.81

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Marmaris'teki orman yangınında son durum ne? Bakan Kirişçi'den açıklama...

Marmaris'teki orman yangınında son durum ne? Bakan Kirişçi'den açıklama...

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, Muğla’nın Marmaris ilçesinde süren orman yangınına ilişkin, “Büyük ölçüde yangın kontrol altına alındı diyebiliriz ama bu neticede yangın. Bunun esintiyle bir yerden bir yere sıçraması da söz konusu olabilir” diye konuştu. Orman Genel Müdürlüğü ise “Toplam bin 494 personel, toplam 363 araç, 39 iş makinesi görev yapıyor. 20 helikopter, 14 uçak olmak üzere 34 hava aracı ve kara ekipleri bölgede mücadele halinde” açıklamasını yaptı. Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün de “Yangın, Okluk koyu, Çubucak ve Hisarönü bölgelerinde olmak üzere üç noktada ilerliyor. Resmi olmayan rakamlara göre yaklaşık bin 28 hektarlık (bin 439 futbol sahası) bir alanın etkilendiğini tespit etmiş durumdayız” dedi.

  • Ege Postası
  • 22.06.2022 - 09:33

Marmaris’in Bördübet mevkiinde dün akşam başlayan ve hala devam eden orman yangınını söndürme çalışmaları devam ediyor. Sabahın ilk ışıkları ile havadan müdahale çalışmaları yeniden başladı. Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün ve Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay, yangının ilk saatlerinden beri bölgede çalışmalarını sürdürüyor.

Bölgeye giden Kirişci ve Soylu, son durumla ilgili bilgi verdi. Kirişci, şunları söyledi:

“BÜYÜK ÖLÇÜDE YANGIN KONTROL ATINA ALINDI DİYEBİLİRİZ”

“Orman Genel Müdürlüğü’müzün kendi envanterindeki arazöz, dozer, iş makinaları, DSİ’mizin makineleri, AFAD’ımızın vermiş olduğu destek, bu çerçevede yerde de çok güzel, uyumlu çalışma var. AFAD’ımızın koordinasyonunda kurumlar arasında çok güzel ahenk, uyum, başarılı bir şekilde yürütüldü. Bir miktar rüzgar da var, onun mutlaka olumsuz etkisi olacak ama rutubet, hava sıcaklığı konusunda geçtiğimiz yıla göre daha pozitif durumdayız. Temennimiz, bugün bu işin neticelenmesi. Büyük ölçüde yangın kontrol altına alındı diyebiliriz ama bu neticede yangın. Bunun esintiyle bir yerden bir yere sıçraması da söz konusu olabilir. Bugün sabah, biz bu yangınla mücadele ederken Datça’da bir yangın çıktı, o yangın söndürüldü. Sonra Fethiye’de bir yangın çıktı, o da belirli ölçülerde kontrol altına alındı. Onun da artık iyi bir noktada olduğunu söyleyebilirim. Millet olarak birliğimizi, beraberliğimizi bu tür facialarda, kederlerde, sevinçte gösterdiğimiz gibi bir dayanışma örneği göstermemiz gerekiyor.”

Soylu da şöyle konuştu:

“AFAD KOORDİNASYONUNDA ŞU ANA KADAR 571 ARAÇ MÜDAHALE EDİYOR”

“Cumhurbaşkanımız, çeşitli defalar hem olayın takibini hem de talimatlarını iletmek suretiyle Marmaris’teki ve diğer yerlerde çıkan yangınlarla ilgili meselenin takibini yapıyor, biz de kendisine bilgi arz ediyoruz. AFAD koordinasyonunda şu ana kadar 571 araç müdahale ediyor. Yangın başladığı andan itibaren sosyal medya şeytanlığı devreye girdi. Çok açık söylüyorum; Allah'tan korkmaz, milletten utanmaz bir tayfa var. İnsanlar, burada geceden beri uyumuyor. Bütün herkes bir tek ağacın kurtulabilmesi için çaba sarf ediyor. Onlarca helikopter, uçaklar, yerden arazözler büyük bir mücadele ortaya koymaya çalışıyorlar. Bundan ne keyif alıyorlar bilmiyorum. Bir histeri nöbetine tutulmuş durumdalar. Bundan bir an önce kurtulmalarını diliyoruz.”

Osman Gürün ise sosyal medya hesabında şu açıklamayı yaptı:

“RESMİ OLMAYAN RAKAMLARA GÖRE YAKLAŞIK BİN 28 HEKTARLIK (BİN 439 FUTBOL SAHASI) BİR ALANIN ETKİLENDİĞİNİ TESPİT ETMİŞ DURUMDAYIZ”

“Sabah saatlerinde havadan müdahale başlamış olmasına rağmen maalesef yangın devam ediyor. Şu an itibariyle 200 personel, 103 araçla mücadeleye katkı sağlıyoruz. İzmir, Antalya, Aydın, Denizli ve Burdur’dan gelen takviye ekiplerimiz de bizlere destek sağlıyor. Yangın, Okluk koyu, Çubucak ve Hisarönü bölgelerinde olmak üzere üç noktada ilerliyor. Resmi olmayan rakamlara göre yaklaşık bin 28 hektarlık (bin 439 futbol sahası) bir alanın etkilendiğini tespit etmiş durumdayız. Yangının en kısa sürede kontrol altına alınması amacıyla sahada canla başla çalışan tüm kurum ekiplerimize teşekkür ediyor, yangının bir an önce kontrol altına alınmasını temenni ediyorum.”

Mehmet Oktay da sosyal medya hesabında şu paylaşımı yaptı:

“SAYI ARTSIN Kİ CİĞERLERİMİZ DAHA FAZLA YANMASIN”

“Kabus gibi bir gecenin ardından sabahın ilk ışıklarıyla havadan müdahale başladı. Bu tabii ki ormanlar gibi bizim de içimize su serpti. Ancak uçak ve helikopter sayısının artırılması ile birlikte daha kesin sonuç alınacaktır. Sayı artsın ki ciğerlerimiz daha fazla yanmasın.”

“BÖLGEYE ULAŞAN TANKER VE İTFAİYE ARAÇLARIMIZ, AFAD VE ORMAN GENEL MÜDÜRLÜĞÜ KOORDİNASYONUNDA YANGIN SÖNDÜRME ÇALIŞMALARINA KATILDI”

İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Tunç Soyer de bölgeye destek ekipleri gönderildiğini belirterek sosyal medya hesabından, “Marmaris Bödürbet'te ormanlarımızla birlikte yüreklerimiz de yanıyor. Bölgeye ulaşan tanker ve itfaiye araçlarımız, AFAD ve Orman Genel Müdürlüğü koordinasyonunda yangın söndürme çalışmalarına katıldı. Yangının bir an önce sona ermesi tek dileğimiz” mesajını paylaştı.

Orman Genel Müdürlüğü’nün resmi sosyal medya hesabından da şu bilgilendirme yapıldı:

“20 HELİKOPTER, 14 UÇAK OLMAK ÜZERE 34 HAVA ARACI VE KARA EKİPLERİ BÖLGEDE MÜCADELE HALİNDE”

“Hava araçlarımız, var güçleriyle çalışan kara ekiplerimizin çalışmalarını desteklemeye devam ediyor. Canımızı yakan, ormanlarımızın düşmanı yangını en kısa sürede yeneceğiz. Birlik ve beraberlik içindeyiz, dualarımız kahraman personelimizle. An itibariyle 688 OGM personeli olmak üzere toplam bin 494 personel, 172 arazöz olmak üzere diğer kamu araçları ile toplam 363 araç, 17 OGM dozeri olmak üzere 39 iş makinesi görev yapıyor. 20 helikopter, 14 uçak olmak üzere 34 hava aracı ve kara ekipleri bölgede mücadele halinde. Bölgede anlık rüzgar 30 km/saat, sıcaklık 30 derece ve nem yüzde 42 oranındadır.”

İçişleri Bakanlığı’nın resmi sosyal medya hesabından da şu bilgiler verildi:

“MÜDAHALE ÇALIŞMALARINA 20 HELİKOPTER, 14 AMFİBİK UÇAK, 220 ARAZÖZ, 20 TOMA, 2 İHA, 55 İŞ MAKİNESİ DESTEK VERİYOR”

“Muğla Marmaris’te çıkan orman yangınında; AFAD, Tarım ve Orman Bakanlığı ve Orman Genel Müdürlüğü ile eş güdüm içerisinde ve diğer birimlerle koordineli şekilde yürütülen müdahale çalışmalarına 20 helikopter, 14 amfibik uçak, 220 arazöz, 20 TOMA, 2 İHA, 55 iş makinesi destek veriyor.”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.