Dolar 32,5123
%-0.09
Euro 34,9530
%0.36
Altın 2.433,940
%0.44
Bist-100 9.789,00
%0.69

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Marmaris'te yangın söndürme çalışmaları sürüyor

Marmaris'te yangın söndürme çalışmaları sürüyor

Muğla’nın Marmaris ilçesinde ormanlık alanda başlayan yangına havadan ve karadan müdahale sürüyor. Orman Bölge Müdürlüğü’nce yapılan açıklamada yangın bölgesinde toplam 103 hanede 274 kişinin tahliye edildiğini, dumandan etkilenen 3 kişinin tedavilerinin hastanede sürdüğü bildirildi.

  • Ege Postası
  • 23.06.2022 - 23:12

Marmaris’e bağlı Hisarönü Mahallesi'nde 21 Haziran’da henüz belirlenemeyen bir nedenle çıkan ve rüzgarın da etkisiyle hızla yayılan orman yangınına havadan ve karadan müdahale ediliyor. Ekiplerin söndürmek için yoğun bir şekilde çalıştığı orman yangınına ilişkin, Orman Genel Müdürlüğü toplam 2 bin 851 personel ve 815 araç ile yangına müdahale edildiğini açıkladı.

“27 HELİKOPTER, 14 AMFİBİK UÇAK 23.06.2022 TARİHİ SAAT 05.30 CİVARINDA HAVANIN AYDINLANMASIYLA TEKRAR ÇALIŞMALARA BAŞLAMIŞTIR”

Orman Genel Müdürlüğü’nden yapılan açıklama şöyle:

“Çalışmalar Tarım ve Orman Bakanlığı, AFAD ile eşgüdüm halinde yürütülmektedir. Havadan söndürme çalışmalarına katılan 27 helikopter, 14 amfibik uçak 23.06.2022 tarihi saat 05.30 civarında havanın aydınlanmasıyla tekrar çalışmalara başlamıştır.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden alınan verilere göre, 23.06.2022 tarihinde sıcaklığın en yüksek 34 derece, rüzgar 22 km/sa ve nem oranı yüzde 36 olması tahmin edilmektedir. Olay bölgesinde toplam 103 hane 274 kişi tahliye edilmiş olup ayrıca 83 hayvan ve 52 araç tahliyesi yapılmıştır. Tahliye edilen vatandaşlarımızdan talep edenler İçmeler Uygulama Oteli’nde misafir edilmektedir.

SAKOM'dan alınan bilgiye göre yangın nedeniyle 7 kişi dumandan etkilenmiş olup 3 kişinin hastanede tedavileri devam etmektedir. Bölgede yürütülen çalışmalara an itibari ile toplam 2851 personel, 27 helikopter ve 14 amfibik uçak, 348 arazöz, 57 su tankeri ve diğer kamu araçları ile toplam 815 araç, 17 OGM dozeri olmak üzere 108 iş makinesi, emniyet ve jandarmaya ait 20 TOMA görev yapıyor.”

MARMARİS BELEDİYE BAŞKANI MEHMET OKTAY: “3'ÜNCÜ GÜNÜN BİTİMİNDE YANGIN KONTROL ALTINA ALINAMADI”

Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay, Marmaris’te 3 gündür devam eden yangın ile ilgili bugün sosyal medya hesabından bu akşam bir açıklama yaptı. Oktay, “3'üncü günün bitiminde yangın kontrol altına alınamadı. Ayın kavşağında tüm ekipler hummalı bir biçimde koridor açmak için çalışıyor” notu ile paylaştığı videoda şunları kaydetti:

“Evet, yangının 3. günü. Maalesef ki hala daha kontrol altına alabilmiş değiliz. Ve bununla da alakalı canhıraş çalışmalarımıza devam ediyoruz. Şu anda da Ayın Kavşağı olarak değerlendirdiğimiz yerde çalışmalarımızı hızlandırmış bulunuyoruz. Orada olası merkez bölgeye yangının ulaşmaması için yol kenarlarındaki genişlikleri çoğaltmak adına birtakım ağaçların kesimini ve devrilmesini gerçekleştiriyoruz. Tüm ekipler görev başında.”

BAKAN SOYLU: YANGININ NASIL ÇIKTIĞINA YÖNELİK BİR TESPİTİMİZ VAR. BİR KİMLİK TESPİT EDİLDİ. YAKIN ZAMANDA AÇIKLAYACAĞIZ

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, bugün Marmaris’teki yangın bölgesinde açıklama yaptı. Soylu, üç gündür söndürülemeyen yangının çıkışı ile ilgili bir kişinin kimliğini tespit ettiklerini ve yakın bir zamanda kamuoyu ile paylaşacaklarını belirtti. Soylu açıklamasında şunları kaydetti:

“Türkiye’nin afetler konusunda dünyada kabul edilmiş bir üstünlüğü mevcuttur. Bizim yangınlarda büyük bir mücadele ortaya konulmuştur. Türkiye’nin, hükümetimizin, vatandaşları mağdur etmeyen anlayışı devam etmektedir. Buradan siyaset devşirmedik, devşirenlere de cevabını verdik. Meseleye yardımcı olmaktan ziyade kaos oluşturan bir anlayışla karşı karşıyayız. Ne yapmak istediklerini, vazifelerinin ne olduğunu bilmiyorum. Afetler üzerinden bu tür anlayış kabul edilemez. Şimdi 60’ın üzerinde hava aracı görünce, ‘Gece görüşlü araçlar nerede’ diyorlar. Türkiye’nin hava aracı açısından başta aldığı tedbirler, senkronize bir çalışma ile 21 Haziran Marmaris yangını için devam etmektedir. ‘Gece görüşlü uçaklar için yardım toplayacağız’ demişlerdi. Yapacağınız işin arkasında olacaksınız. İnsanların moralini bozmaya gerek yok. İnsanların emeklerine yazık. Çok paran varsa belediye otobüslerini tamir ettirmek için para topla. Laf söylemek için laf söylemek; gerek yok. Birçok mesele ile uğraşıyoruz.

“GECE GÖRÜŞLÜ HELİKOPTERLER DE BU GECE VEYA YARIN UÇUŞLARINA BAŞLAYACAKTIR”

Sabah saatlerinden itibaren Cumhurbaşkanımıza bilgi arz ediyoruz. Devlet, en üstünden en altına kadar konuya hakimdir. Gece görüşlü helikopterle ile ilgili acaba biz ne yapabiliriz diye düşündük. Bunun iyi planlanması lazım. Bu planlamaları yaptık. Türkiye, her meselesini yönetecek kudrette. Türkiye’yi aciz göstermek, devleti aciz göstermek hakikaten doğru değildir. Gece görüşlü helikopterler de bu gece veya yarın uçuşlarına başlayacaktır. Başından beri tedbirli davranıyoruz.

YANGININ NASIL ÇIKTIĞINA YÖNELİK BİR TESPİTİMİZ VAR. BİR KİMLİK TESPİT EDİLDİ. YAKIN ZAMANDA AÇIKLAYACAĞIZ”

Yangının çıkış nedeni ile ilgili tespitimiz, bir kimliğimiz var. Bunu, yangının nasıl çıktığını yakın bir zamanda açıklayacağız. Orman yangınının başlangıç konusunu yerinde tetkik ettik. Bizim bir tespitimiz var. Hem emniyet istihbaratta hem de jandarmanın tespiti oldu. Bu konuda bir açıklamayı yakın zaman içinde yapacağız. Yangının nasıl çıktığına yönelik bir tespitimiz var. Çalışmaların tamamlanmasını bekliyoruz. Bir kimlik tespit edildi. Yakın bir zamanda kamuoyuyla paylaşacağız.”

ALİ ÖZTUNÇ: “YANGININ MARMARİS KENT MERKEZİNE ULAŞMAMASI İÇİN KORİDOR OLUŞTURULUYOR. YANİ AĞAÇLAR KESİLİYOR”

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç, Muğla’nın Marmaris ilçesinde çıkan yangının üçüncü gününde yangının ilçe merkezine ulaşmaması için ağaçlar kesilerek koridor oluşturulduğunu duyurdu. Öztunç’un, sosyal medya hesabında yaptığı açıklama şöyle:

“Yangının Marmaris kent merkezine ulaşmaması için koridor oluşturuluyor. Yani ağaçlar kesiliyor, ormanlık arazi arası alan boşaltılıyor. Maalesef zamanında yapılamayan müdahale yangını daha da büyütüyor.

Ağaçlar tek tek maalesef indiriliyor. Koridor oluşturularak yangının şehir merkezine ulaşması engellenmek isteniyor. Yangın kontrol altında açıklaması yapan bakanlardan ses seda yok.

Marmaris’in güzelim ağaçları maalesef kesilmek zorunda kaldı. Yangının daha da büyümemesi ve şehre sıçramaması için koridor açma işlemi yapılıyor. Çok üzücü görüntüleri izliyoruz.”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.