Dolar 32,3764
%0.18
Euro 34,9968
%-0.19
Altın 2.333,930
%0.58
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Marmaris Hisarönü'nde son durum: Tahliye ediliyor

Marmaris Hisarönü'nde son durum: Tahliye ediliyor

Muğla'nın Marmaris ilçesi Hisarönü Mahallesi şiddetli rüzgarın ardından kısa sürede alevlere teslim oldu. Mahalle alevlerin ortasında kaldı, yangın nedeniyle ortaya çıkan bulutlar nedeniyle gökyüzü hatta güneş bile gözle görülemedi. Hisarönü Mahallesi girişi, alevler nedeniyle trafiğe kapandı. Mahallede yaşayanlar, görevliler tarafından evlerinden tahliye edildi. Ekiplerin havadan ve karadan müdahaleleri devam ediyor.

  • Ege Postası
  • 02.08.2021 - 17:44

 Muğla'nın Marmaris ilçesindeki orman yangınını söndürme çalışmaları ekiplerin havadan ve karadan yaptıkları müdahaleyle devam ediyor.

Hisarönü Mahallesi'nde rüzgarın şiddetini arttırmasıyla alevler, bazı evlerin bahçelerine kadar ulaştı. Ekipler, yangının evlere sirayet etmemesi için yoğun çaba harcıyor.

Yangına havadan 4 helikopter, karadan da çok sayıda arazöz ve yangın söndürme işçisiyle müdahale ediliyor.

Vatandaşlar da yangın söndürme çalışmalarına destek veriyor. Bazı vatandaşlar bölgeye yiyecek ve su getirerek yangında görevli ekiplere ikramda bulunuyor.

Bu arada, bazı mahalle sakinleri hortumlarla evlerinin çevresini sulayarak önlem almaya çalıştı.

Alevlerin Hisarönü-Bozburun kara yoluna ulaşması nedeniyle, Hisarönü girişi yol trafiğe kapandı. Görevliler, Hisarönü Mahallesi'nde yaşayan vatandaşları evlerinden tahliye ediyor.

Alevler arasında kalan yerleşim yerlerinde insanlar canlarını kurtarmak için adeta zamanla yarıştı.

Hayvanlarını kurtarmaya çalışanlardan; sırt çantasını kapan kişiye kadar herkes koşar adımlarla alevlerden kurtulmaya çalıştı.

Jandarma ekipleri kara yolunun boşaltılması için uyarılarda bulunurken, bölgeye çok sayıda ambulans ve UMKE ekibi sevk edildi.

Bazı çiftçilerin, ahırlarında bulunan büyükbaş hayvanlarını çıkardığı da gözlendi.

TURUNÇ MAHALLESİ BOŞALTILDI

Alevlerin tehdit ettiği Turunç Mahallesi'nde dün aralarında turistlerin de bulunduğu kalan diğer kişilerin tur tekneleriyle tahliyesi yapıldı.

Az sayıdaki ev ve işletme sahibi ise mahallesini terk etmeyip, evlerinin ve iş yerlerinin önünü hortumla sulayıp, alevlere önlem aldı.

ÇOK SAYIDA KEÇİ KURTARILDI

Hisarönü Mahallesi'nde kaplumbağa ve kümes hayvanlarının yanı sıra 1'i hamile 35 keçi alevlerin arasından kurtarıldı. Hayvan Hakları Federasyonu'na bağlı (HAYTAP) gönüllülerince kurtarılan keçilerin tedavileri, Veteriner Hekim Kevser Tataroğlu tarafından yapıldı. Keçilerin, sağlık durumlarının iyi olduğu bildirildi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.