Dolar 32,5728
%0.1
Euro 34,9833
%0.44
Altın 2.428,800
%0.23
Bist-100 9.722,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Mariupol Rusların kontrolüne geçti, Zelenski'den ilk açıklama...

Mariupol Rusların kontrolüne geçti, Zelenski'den ilk açıklama...

Rusya bu sabah Mariupol kentinin kontrolünün ele geçirildiğini duyurdu. Şehirde bulunan bin 478 Ukraynalı askerin Rus güçlerine teslim olduğu açıklanırken, Putin'in askerlerin ve sivillerin saklandığı tesis için 'Burayı kapatın, sinek bile uçamasın' talimatı verdiği öğrenildi. Ukrayna lideri Zelenksi yaptığı son dakika açıklamasında 'Mariupol'un büyük bir kısmının kontrolü Ruslarda, ancak kentin bir kısmında hala Ukrayna askerleri var' ifadelerini kullandı.

  • Ege Postası
  • 21.04.2022 - 17:35

Rus haber ajansı Interfax  bu sabah Rusya'nın Mariupol şehrinin tamamen ele geçirdiğini açıkladı. Kentin Rusya'nın eline geçtiği  haberi Savunma Bakanı Şoygu tarafından Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e iletildi.

ZELENSKİ'DEN İLK AÇIKLAMA

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski Mariupol'deki durumla ilgili yaptığı ilk açıklamasında "Mariupol'un büyük bir kısmının kontrolü Ruslarda, ancak kentin bir kısmında hala Ukrayna askerleri var" ifadelerini kullandı.

PUTİN'DEN ŞOYGU'YA TEBRİK

Putin'in Şoygu'yu bu üstün başarı için tebrik ettiği bildiriliyor. Rus ordusunun Mariupol kentinde başarılı bir muharebe sürecini tamamladığını söyleyen Putin, “Mariupol'ü kurtarmak için yapılan muharebe çalışmalarının tamamlanması bir başarıdır. Askerlerimizi tebrik ediyorum” diyerek başarılı askerlerin onur nişanı ile ödüllendirilmesi için çalışma başlatılması talimatı verdi.

Kentteki son duruma yönelik bilgiler aktaran Şoygu, “Mariupol, Rusya Federasyonu Silahlı Kuvvetleri ve Donetsk Halk Cumhuriyeti halk milisleri tarafından kurtarıldı. Milliyetçi oluşumların kalan kısmı, Azovstal fabrikası tesislerine sığındı. Mariupol, Azak Denizi'ndeki büyük bir sanayi ve ana ulaşım merkezidir. 2014 yılında Kiev rejimi şehri Donetsk bölgesinin fiili geçici başkenti ilan etti ve Mariupol’ü 8 yıl içinde güçlü bir müstahkem bölge ve radikal Ukraynalı milliyetçiler için bir sığınak haline getirdi. Burası aslında Azak taburunun başkentidir” dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.