Dolar 32,4375
%-0.15
Euro 34,7411
%-0.66
Altın 2.441,870
%0.23
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Manisa’da beklenen oldu: Savcılık ‘skandal iddialarla’ ilgili harekete geçti

Manisa’da beklenen oldu: Savcılık ‘skandal iddialarla’ ilgili harekete geçti

Manisa Cumhuriyet Başsavcılığı, MHP’li Manisa Büyükşehir Belediyesi ve Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ün de dahil olduğu ‘yolsuzluk’ iddialarına ilişkin soruşturma başlattı. 

  • Ege Postası
  • 22.06.2021 - 13:19

EGEPOSTASI- Geçtiğimiz ay Manisa’da MHP’li Manisa Büyükşehir Belediyesi ve Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ün de dahil olduğu ‘yolsuzluk’ iddiaları gündeme oturmuştu.

Manisa Geri Dönüşüm Enerji Üretim A.Ş eski Yönetim Kurulu Başkanı ve iş insanı Hacı Nuh Kaya’nın ortağı olduğu Manisa Geri Dönüşüm Enerji Üretim A.Ş’nin işlettiği Manisa Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Entegre Atık Değerlendirme Geri Dönüşüm Rehabilitasyon Bertaraf Tesisleri ile Düzenli Depolama Sahası’nın bakımı ve işletilmesinin baskıyla ellerinden alındığını baskıyla ellerinden alındığını iddia etmiş ve konuyla ilgili yargı yoluna gittiğini söylemişti. CİMER’e başvuru yapan ve iddiaların sahibi olan iş insanı Hacı Nuh Kaya’nın şikayetinin ardından Manisa Valiliği ön izleme başlatmıştı.

Kaya, kendilerinden Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı adına sözleşme gereği belediyeye ödenmesi gereken yüzde 12’lik paya ek olarak yüzde 17’lik daha pay istendiğini ve bu konuda baskılara maruz kaldıklarını iddia etmişti. Kaya ayrıca, sözleşmelerinin olduğu işte yeni bir sözleşme yaparak işi yeni bir şirkete devretmeleri ve kendilerinin alt taşeron olarak devam etmeleri yönünde baskıya maruz kaldıklarını söylemişti.

Yaşanan gelişmelerin ardından Manisa Büyükşehir Başkanı Ergül sessizliğini kokuruken, Manisa Büyükşehir Belediyesi, iddialarda adı geçen Büyükşehir Genel Sekreteri Ertuğrul Yıldırım’ın görevden alındığını korumuştu. 

Konuyu, 8. Gün programında ele alan TR35 Yönetim Kurulu Başkanı Mithat Umutoğulları, tüm iddialara rağmen hala yargının harekete geçmemesine dikkat çekmiş ve “Ortaya atılan bu iddialarla ilgili yapılan şikayetlere rağmen hiçbir savcının, müfettişin, Sayıştay’ın ya da İçişleri Bakanlığı’nın devreye girmemesi ve 10 ay geçmesine rağmen olayda ismi geçen şahısların adliyeye gidip ifade vermemesi özellikle yargı açısından bence çok düşündürücü” demişti.

Konuyla ilgili Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a da çağrıda bulunan Umutoğulları, “Sayın Cumhurbaşkanına sesleniyorum, suyun bu kadar açığa çıktı bir yerde, İçişleri Bakanı çıkıp soruşturma açmaz mı” diyerek konunun bir an önce açıklığa kavuşturulması gerektiğini ifade etmişti. 

BEKLENEN ADIM GELDİ

Öte yandan; 10 aydır herhangi bir ilerleme kat edilemeyen olayda uğun flaş bir gelişme yaşandı. 

İş insanı Hacı Nuh Kaya'nın CİMER'e yaptığı şikayetin ardından savcılığa yaptığı suç duyurusu sonrası Manisa Cumhuriyet Başsavcılığının da harekete geçtiği öğrenildi. 

Sayıştay Başmüfettişlerinin de  iddialarda yer alan konular için inceleme ve araştırma yaptığı ifade edildi. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.