Dolar 32,4788
%-0.19
Euro 34,9214
%0.27
Altın 2.431,950
%0.36
Bist-100 9.792,00
%0.72

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
‘Manisa skandalında’ flaş iddia: Tesis kameraları söküldü

‘Manisa skandalında’ flaş iddia: Tesis kameraları söküldü

TR35 Yönetim Kurulu Başkanı Mithat Umutoğulları, geçtiğimiz ay gündeme gelen Manisa Büyükşehir Belediyesi’nde yolsuzluk iddialarına ilişkin yeni gelişmeleri açıkladı. Umutoğulları, iddialar gündeme geldikten sonra tesisteki kameraların söküldüğünü söyledi.

  • Ege Postası
  • 22.06.2021 - 10:15

EGEPOSTASI- Geçtiğimiz ay Manisa’da MHP’li Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin de dahil olduğu ‘yolsuzluk’ iddiaları gündeme oturmuştu.

Manisa Geri Dönüşüm Enerji Üretim A.Ş eski Yönetim Kurulu Başkanı ve iş insanı Hacı Nuh Kaya’nın ortağı olduğu Manisa Geri Dönüşüm Enerji Üretim A.Ş’nin işlettiği Manisa Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Entegre Atık Değerlendirme Geri Dönüşüm Rehabilitasyon Bertaraf Tesisleri ile Düzenli Depolama Sahası’nın bakımı ve işletilmesinin baskıyla ellerinden alındığını baskıyla ellerinden alındığını ileri sürerek şikayetçi olmuştu. CİMER’e başvuru yapan ve iddiaların sahibi olan iş insanı Hacı Nuh Kaya’nın şikayetinin ardından Manisa Valiliği ön izleme başlatmıştı.

Kaya, kendilerinden Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı adına sözleşme gereği belediyeye ödenmesi gereken yüzde 12’lik paya ek olarak yüzde 17’lik daha pay istendiğini ve bu konuda baskılara maruz kaldıklarını iddia etmişti.

Konuyu, 8. Gün programında ele alan TR35 Yönetim Kurulu Başkanı Mithat Umutoğulları, tüm iddialara rağmen hala yargının harekete geçmemesi ve Manisa Büyükşehir Belediyesi’nden herhangi bir açıklama yapılmamasına dikkat çekerken dosyanın kilit isminin Cemal Karakurt olabileceğini söylemişti.

TR35 Ana Haber bülteninde yeni gelişmeleri aktaran TR35 Ana Haber Bülteninde aktaran Umutoğulları, tesiste belediye araçlarının çalıştığına dikkat çekerken kamera kayıtlarının silindiğini söyledi.

“TOPLAM 300 MİLYONU BU ADAM SOKAĞA MI ATTI”

Olay hakkında kısa bir hatırlatma yapan Umutoğulları, konuda ismi geçen kişilerin, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanını işaret ettiğini söyledi. Şirketin Hacı Nuh Kaya’dan zorla Cemal Karakut’a devredildiğini de hatırlatan Umutoğulları, Karakurt’un 200 milyarlık yatırıma rağmen birkaç sonra Tarık Kaya’ya devrettiğinin altını çizdi ve “Seçimden önce Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergül’e muhalif olan bir gazete var. Bu gazeteyi kim alıyor? Cengiz Ergül’e yakın bir isim bu gazeteyi alıyor. Seçimde bu gazete kullanılıyor, yayın yapmaya devam ediyor. Seçimden iki ay sonra da gazeteyi kapatıyor. O gazetede çalışan bir muhabir arkadaşımız bana ulaştı. Gazeteci arkadaş şunu söyledi diyor ki ‘Biz gazeteyi Cengiz Ergül’e yakın kişi aldı. Fakat bizim maşalarımızı Tarık Bey ödüyordu’ ve seçimden iki ay sonra bu gazete kapanıyor. Bu tesis yaklaşık 500 milyar dolar civarında. Bu arkadaşın bu kadar sermayesi var mı daha hangi şirketleri var ya da bu sermayeye sahip biri mi? Belli değil. Konuştuğum kişiler bu sermayenin bu adamda olmayacağını söylüyor. Burada Cemal Karakurt’a dönüp sormak gerekiyor. Bu şirketi bir bedelle aldı. Benim öğrendiğim 17 milyonluk bir kredi çektiği ve bu krediyi de ödediği. Yani toplamda 217 milyon. Şimdi onlara kaç para tuttu acaba? Bir de onlara bakmak lazım. Toplam 300 milyonu bu adam sokağa mı attı ya da 100 milyon bile kredi çekemeyecek bir adam nasıl ödedi? Taksitle mi ödedi, karşılığında bir ipotek mi aldı? Ya da parayı peşin mi aldı, peşin aldıysa nasıl ödedi? Bunlara bakmak lazım. Bir belediye başkanın ukdesinde olan bir kişi tesisi alıyor ve bu tesisin hangi şartlarda alındığını da kimse bilmiyor” dedi.

ARAÇ SKANDALI

Hacı Nuh Kaya’nın “Benim tesisime belediye başkanı çöktü” iddialarına da değinen Umutoğulları, tüm başvurulara rağmen yargı ayağında konuya ilişkin herhangi bir adım atılmadığına dikkat çekti ve “Kaya, İçişleri Bakanlığı’na, valiliğe, kaymakamlığa bununla ilgili yaşadıklarını 18 sayfaya döken bir suç duyurunda bulunuyor. Menemen Belediye Başkanıyla ilgili bir suç duyurusunda bulunuldu. Polis bir gecede belediye başkanını aldı götürdü. En büyük iddiaların içerisinde belediye başkanının oradaki hurdalıkla ilgili bir kamu zararı var ve belediye başkanı cezaevinde. Şimdi buna benzer o kadar çok şey var. Soma Akhisar Şehzadeler de aylık ortalama 300 bin dolar olan bir enerji üretimi var. Bunun da uzun zamandır da yapılamadığı söyleniyor. Bu kamu zararı değil mi? Daha vahimi belediyenin kiraladığı kamyonlar, araçlar şu anda bu çöp tesisinde çalışıyor. Sonuçta bu şirket özel bir şahsa ait bir şirket ve belediyenin kiraladığı araçlar şahsa ait bir tesiste çalışır mı? Bizim geçen hafta yaptığımız programdan sonra apar topar bu araçlar geri çektirilmiş. Burada mobese kayıtları, tesisin kamera kayıtları olması gerekiyor ama bu olaylar gündeme geldikten sonra benim aldığım iddia, tesisini kameralarının söküldüğü. Bunlar olsa dahi tesisine yakın olan yerlerde mutlaka mobese kayıtları vardır. Kamyonların hangi sıklıkla girip çıktığı çalışanlar da sorulsa dahi ortaya çıkar. Bu iddialar eğer vahimse, durum kötü. Bir belediye başkanı düşünün bir tesisi satın alıyor. Bu kadar büyük bir tesisi işlettiği söyleniyor fakat bu tesisin Tarık Kaya’ya devrinden sonra bu tesiste belediyenin kiraladığı tesisler çalışıyor. Bu durumda insanların aklına ne geliyor? Biz burada savcılara da çağrıda bulunalım, bu iddialara dair bir araştırma yapmak gerekmez mi? Şimdi ben bu söylediklerimi muhalefette olan bir belediye başkanı için söyleseydim, kısa süre içerisinde adli işlemleri başlamaz mıydı? Türkiye’de biz bu kadar hak ve adaletten bahsediyorsak bunla ilgili bir soruşturma başlatılmaz mı” diye konuştu.

Olayların bu denli gündeme oturmuş olmasına rağmen yargının, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ergül’ün ve siyasi partilerin suskunluğuna anlam verilemediğini ifade eden Umutoğulları, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a da seslendi ve “Bu süreçten sonra belediye başkanın tek bir açıklaması var ‘Bu konun bizimle alakası yok’ doğru defteri kılıfına uydurulmuş. Konun seninle alakası yok da Genel Sekreter yardımcısı ‘Bunları bunları yaptı ’diyor. Televizyon sahibi geldi bunları bunları sordu diyor en azından bunlar sorulmaz mı? Bir tane savcı arayıp sormaz mı? Niye arayıp sormuyor musunuz? Belediye başkanı çıkıp kamuoyuna açıklama yapsın. Cemal Karakurt çıkıp açıklama yapsın. Çıksın, ben bu şirketi kime verdim? Hangi güvenceler alarak devir ettim. Özgür Özel, adaletten haktan hukuktan bahseden bir adam neden konuşmuyor. CHP il başkanı neden konuşmuyor, İYİ Parti il başkanı neden konuşmuyor? Bunlar neden konuşmuyor niye susmuş herkes. İnsanın aklına başka şeyler geliyor. Buradan Sayın Cumhurbaşkanına sesleniyorum, suyun bu kadar açığa çıktı bir yerde, İçişleri Bakanı çıkıp soruşturma açmaz mı? Adam içişleri bakanına çıkmış konuyu oraya aktarmış bir sonuç alınmamış. Manisa’da gündem bu. Manisa bu kadar çalkalanıyorken belediye başkanının çıkıp kamuoyunu bilgilendirmesi gerekiyor” ifadelerini kullandı.

“GÜNAH KEÇİSİNİN GENEL SEKRETER YARIMCISININ OLDUĞUNU MU SÖYLEYELİM”

Olayla ilgili ismi geçen kişilerden biri olan Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ertuğrul Yıldırım’ın görevden alındığını söyleyen Umutoğulları, bu şekilde Yıldırım’ın “günah keçisi” ilan edildiğini belirtti ve şunları söyledi; “Biz bu olayın peşini bırakmayacağız. Bu olayda eğer Hacı Nuh Kaya, yalan söylüyorsa gidin dava açın. Şu anda hakaretten dava açıyorlar. Niye hakaretten dava açıyorsunuz, kamu görevlisine hakaret var. Sürekli bunlar aleyhinde yalan yanlış propaganda yapıyorsun. Son dakika haberi vereyim Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ertuğrul Yıldırım görevden alınmış. Şimdi Genel sekreter yardımcısının görevden alınmasını nasıl okuyalım? Şimdi günah keçisinin genel sekreter yarımcısının olduğunu mu söyleyelim? Yarın Manisa Büyükşehir Belediyesi bu işlere girmiştir biz de bundan dolayı görevden aldık derse, ne diyeceğiz ya da der mi acaba? Bence Manisa bu kadar muhalefetin yaptığı eleştiriler üzerine bir örnek olmalı. Bu kadar hükümetin yolsuzlukları üzerini örttüğünü, kapattığını ifade eden muhalefete bence Manisa bir örnek olsun. Ben buradan sayın içişleri bakanına, cumhurbaşkanımıza, savcılarımıza çağrıda bulunuyorum. Bu konuyu araştırsınlar.”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.