Dolar 32,4851
%-0.19
Euro 34,7558
%-0.32
Altın 2.420,420
%-0.4
Bist-100 9.676,00
%0.32

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Manavgat yangınında ikinci gün!

Manavgat yangınında ikinci gün!

Manavgat'ta dün başlayan ve halen süren yangında 3 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi. Söndürme çalışmaları havadan ve karadan devam ediyor. Yangın bölgesi dünden bu yana yoğun duman altında. Manavgat kent merkezine ise kül yağdığı belirtiliyor. Akseki'deki yangınnın Oymapınar Barajı'ndaki Hidroelektrik Santrali'ne doğru ilerlediği bildirildi.

  • Ege Postası
  • 29.07.2021 - 08:56

Antalya'nın Manavgat ilçesinde dün farklı noktalarda çıkan orman yangınına müdahale sürüyor.

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, sabah yaptığı açıklamada yangının kontrol altına alındığını söylemişti.

Ancak rüzgarın da etkisiyle alevlerin birçok noktada etkili olduğu belirtildi.

AFAD yangında 3 kişinin hayatını kaybettiğini duyurdu. Açıklamada, "122 vatandaşımız etkilenmiştir. 58 vatandaşımızın tedavileri devam etmektedir" denildi.

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli ise Manavgat Devlet Hastanesi yoğun bakımda entübe durumunda olan 10 hastanın önlem amaçlı başka hastaneye nakledildiğini kaydetti.

Pakdemirli, hastanenin yangınla ilgili herhangi bir tehlikeyle karşı karşıya olmadığını ve hizmetlerin kesintisiz devam ettiğini dile getirdi.

İlçeye bağlı Dikmen Mahallesi'ndeki ormanlık alanda süren yangın, rüzgarın da etkisiyle büyüyerek kısa sürede birçok eve sıçradı.

Yangında evler, sera ve tarım alanları zarar gördü. Yangın bölgesine girişler tamamen kapatıldı, bölgedeki vatandaşlar da jandarma ekipleri tarafından tahliye ediliyor.

Dikmen Mahallesi'ndeki yangının, Sarılar Mahallesi'ne doğru hızla ilerlediği bildirildi.

Söndürme çalışmalarına 1 uçak, 1 İHA, 19 helikopter, 192 arazöz, 30 iş makinası, 960 personel ve 30 su ikmal aracı ile devam ediliyor. Sağlık Bakanlığı da bölgeye 19 ambulans, 6 UMKE ve 1 mobil komuta aracı sevk etti.

Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünden 24 personel, 12 ekip halinde hasar tespit çalışmalarına da başlandı.

Ayrıca Akseki'de başlayıp Manavgat'a sıçrayan yangınlara havadan ve karadan müdahale sürüyor.

Alevlerin Oymapınar Barajı'nın doğu ve batı kısımlarına doğru yayıldığı bildirildi. 

Barajda Antalya ve çevresinin enerji ihtiyacını karşılayan hidroelektrik santrali bulunuyor.  Ekipler yangının buraya ulaşmaması için çaba gösteriyor.

Manavgat Kaymakamı Mustafa Yiğit, orman yangını sonrası Oymapınar Barajı'ndaki bir restoranda mahsur kalan 10 kişinin kurtarıldığını bildirdi.

Bu yangın nedeniyle de Kepezbeleni, Karaöz mahalleleri ile Manavgat ilçesine bağlı Karavca, Güzelyalı, Saraçlı, Çeltikçi ve Ulukapı Mahalleri'ndeki bazı evler boşaltıldı.

Mahallelerde evler, ahırlar yandı. Vatandaşlar bir yandan evlerine ulaşan yangını bahçe hortumlarıyla söndürmeye çalışırken, bir yandan da hayvanlarını bölgeden uzaklaştırıyor.

Yangında oluşan yoğun duman nedeniyle bölgede güneş de kayboldu. Manavgat kent merkezinde ise kül yağdığı bildirildi. Uzmanlar yoğun duman ve külün solunum rahatsızlığı olan vatandaşlar için tehlikeli olabileceğini belirtiyor.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.