Dolar 32,4660
%-0.06
Euro 34,7823
%-0.54
Altın 2.439,150
%0.12
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Lviv'de üçlü zirve başladı

Lviv'de üçlü zirve başladı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski ve BM Genel Sekreteri Guterres arasında Lviv'deki üçlü zirve başladı. Erdoğan, Rusya-Ukrayna Savaşı’nın başlaması sonrasında Zelenski ile ilk kez yüz yüze görüşme gerçekleştiriyor.

  • Ege Postası
  • 18.08.2022 - 17:27

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski ve BM Genel Sekreteri Antonio Guterres, Ukrayna'nın Lviv kentinde devam eden Rusya-Ukrayna savaşını ele almak için bir araya geldi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Ukraynalı mevkidaşı Zelenski, Ankara-Kiev ilişkilerinin tüm yönlerini stratejik ortaklık düzeyinde görüştükleri ikili görüşmenin ardından BM Genel Sekreteri Guterres'in de katılımıyla üçlü görüşme başladı.

İletişim Başkanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre Erdoğan, Zelenski ve Guterres, Ukrayna-Rusya savaşını diplomatik yollarla sona erdirmek ve Ukrayna tahılının dünya pazarlarına ihracatı için oluşturulan mekanizmayı sürdürmek için atılabilecek adımları tartışacak.

Liderlerin, üçlü görüşmenin ardından ortak bir basın toplantısı düzenlemeleri bekleniyor.

İSTANBUL'DA TAHIL ANLAŞMASI İMZALANDI

22 Temmuz'da Türkiye, BM, Rusya ve Ukrayna, altıncı ayına giren Rusya-Ukrayna savaşı nedeniyle Ukrayna limanlarında mahsur kalan Ukrayna tahılını ihraç etmek için İstanbul'da bir anlaşma imzaladı.

GUTERRES İSTANBUL'A GELECEK

Süreci denetlemek ve tahılın ticari gemiler tarafından güvenli bir şekilde taşınmasını sağlamak amacıyla, üç ülke ve BM temsilcilerinden oluşan İstanbul'daki Ortak Koordinasyon Merkezi (KİK) 27 Temmuz'da resmen faaliyete geçti.

Guterres üçlü zirvenin ardından tahıl hareketini görmek için Ukrayna'nın liman kenti Odesa'yı da ziyaret edecek. Guterres, ayrıca  Cumartesi günü Türkiye'ye gelecek ve İstanbul'da KİK'i ziyaret edecek.

Zirvede ele alınması beklenen konular arasında Rusya ile Ukrayna arasındaki esir takasına Türkiye’nin aracılık etmesi de yer alıyor.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.