Dolar 32,5124
%0.08
Euro 34,9313
%-0.12
Altın 2.436,010
%-0.01
Bist-100 9.717,00
%-0.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Lütfü Türkkan özür diledi

Lütfü Türkkan özür diledi

İYİ Parti Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan, Bingöl'deki vatandaşa müdahalesi ve küfrü nedeniyle aldığı eleştirilerin ardından özür diledi. Türkkan, sosyal medya hesabından yayınladığı videoda gergin ortam nedeniyle doğru olmayan kendisine de yakışmayan ifadeler kullandığını belirterek "Milletimizden özür diliyorum" ifadesini kullandı

  • Ege Postası
  • 06.11.2021 - 09:26

İYİ Parti Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan, sosyal medya hesabından bir video yayınlayarak Bingöl'de yaşananlar nedeniyle özür diledi.

Türkkan, Genel Başkan Meral Akşener'e daha önce sosyal medyada hakaret ve küfür ettiğini söylediği bir vatandaşın Bingöl'de karşılarına çıktığını ve vatandaşı o kalabalıktan uzaklaştırmak isterken kendisinin de küfürlere maruz kaldığını belirtti. Türkkan, şöyle devam etti: "Netice itibarıyla o sinir gerginliği sonucu hiç yapmamam gereken bir şeyi yapmışım, hakaret etmişim, kötü sözler söylemişim. Bunlar doğru olmayan, bana da yakışmayan ifadeler, bunun da farkındayım. Başta bütün milletimizden, genel başkanımız başta olmak üzere tüm kadınlardan, partililerimizden özür diliyorum. Doğru bir şey değildi. Ama o sinir gerginliği, atmosferin getirdiği heyecan, doğru bulmadığım, herkesin de yadırgadığı böyle bir hataya sevk etti. Bütün milletimizden özür diliyorum, bunun da kabulünü rica ediyorum."

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, "TBMM'de milleti temsil gibi kutsal bir görev için bulunan bir milletvekilinin vatandaşımıza kullandığı çirkin üslup asla kabul edilemez" diyerek Türkkan'ı özür dilemeye çağırmıştı.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, İYİ Parti Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan'a yönelik, "Bir muhalefet milletvekilinin, temsilcisi olduğu vatandaşına ağıza alınmayacak küfürler etmesi terbiye dışıdır, asla kabul edilemez, şiddetle kınıyorum." ifadesini kullandı.

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik de "Gazi Meclis'imizin üyesi bir milletvekilinin bir şehit ailesine hakaret etmesini ve küfretmesini şiddetle kınıyoruz. Bu asla affedilmeyecek bir çirkinliktir" ifadesini kullanmış ve Türkkan'ın özür dilemesi gerektiğini belirtmişti.

Lütfü Türkkan'ın müdahalesi ve küfrüne maruz kalan Tahir Gümren, AA'ya yaptığı açıklamada "1997'den bu yana yaşayan bir acı var. Parçalanmış bir kardeş canı var. Hele o Lütfü Bey'e bir sorun da onun kardeşi parçalandı mı? Çuvallarla topladılar mı, doldurdular mı? Onu bir öğrensin önce" dedi. Yıllarca içinde olan acıyı haykırdığını dile getiren Gümren, Akşener'in daha önce kendisini bir paylaşımından dolayı dava ettiğini söyledi.

Gazi ve şehit ailelerinden Lütfü Türkkan'a kınama

Türkiye Gaziler ve Şehit Aileleri Vakfı İzmir Şubesi, bir şehit yakınına küfreden İYİ Parti Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan'ı kınayarak, özür dilemeye ve milletvekilliğinden istifa etmeye davet etti.

Türkiye Gaziler ve Şehit Aileleri Vakfı İzmir Şubesi, geçtiğimiz gün Bingöl'de bir şehit yakınına küfreden İYİ Parti Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan'ı kınamak için Konak Meydanı'nda bir açıklama yaptı. Şube Başkanı Gazi Tuncay Kılıç, Lütfü Türkkan'ın ağza alınmayacak küfrünün kendilerini derinden yaraladığını söyledi.

“Özür dilemeye ve milletvekilliğinden istifaya davet ediyoruz”

Kılıç açıklamasında şöyle konuştu:

“Vatan ve millet uğrunda can veren şehit ve gazilerimiz, en derin manada saygıyı hak etmelerine rağmen, milletin meclisi olan TBMM üyesi sözde bir milletvekili tarafından bu şekilde hakarete uğramasının izahı asla mümkün değildir. Şehit ve gazilerimiz üzerinden siyaset yapmak en hafif tabiriyle alçaklıktır. Türkiye Gaziler ve Şehit Aileleri Vakfı olarak nasıl bir hesap içinde olursanız olun, şehit ve gazilerimizi siyasi emellerinize malzeme yapmanıza asla müsaade etmeyeceğiz. Sözde milliyetçi olduğunu söyleyen, vatansever insanların adresi olduğunu iddia eden bir partinin milletvekilinin böyle bir olayla gündeme gelmesi bizleri ayrıca yaralamıştır. Bu çirkin saldırıyı yapan kişiyi ve mensubu olduğu İYİ Parti yönetimini şehit ve gazilerimizin manevi şahsında şiddetle kınıyor ve bu şahsı tüm Türkiye'den özür dilemeye ve milletvekilliğinden istifaya davet ediyoruz. Şehit, gazilerimizin ve ailelerinin her zaman yanında olacağımızı belirtmek istiyoruz. Türkiye Gaziler ve Şehit Aileleri Vakfı, 81 ilimizde bulunan şubeleriyle ve bütün milletimizle karşınızda olacaktır.”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.